Antikoncepce bez předpisu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17050
24.11.11 13:05

To je myslím rozumné řešení, napálit za to vyšší cenu:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
24.11.11 14:17

Nevadí mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonymka_111
2.1.12 12:51

Ahoj :-)

Zajímalo by mně, jestli už tu někdo zjistil, kolik ve skutečnosti ten Postinor nebo ta druhá pilulka stojí? Dost mě to zajímá protože jsem vysadila HA a s přítelem používáme kondom. Tak mm strach - co kdyby se protrhl, že :-)

Přečetla jsem si tuhle diskuzi a přijde mi jako totální blbost to, že bych musela tu pililku spolknout před lékarníkem v lékarně. Je to bez předpisu, takže jim do toho může bejt putna kdy to užiju.

Mě jde o to, že jsem z celkem malého města, lékárny tu máme, ale nejsou otevřené 24 hodin denně a ani o víkendech. Takže bych chtěla mít tu pililku dom a pro sichr - kdyby náhodou.. :)

Zjistila jste některá jak to tedy je? :mavam:
Káč

• Citovat
  • Upravit
9556
2.1.12 12:54

http://www.novinky.cz/…receptu.html

podle tohoto clanku muze zena u sebe mit pilulku az po dobu 5 let, takze si ji vyzvedni v lekarne a mej u sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brusinka85
8.1.12 15:37

Množství hormonu

Myslím si , že to že je postinor a escapelle bez předpisu je do nebe volající! Teď to budou holky brát jako běžnou antikoncepci… Já jsem si dala tu práci a našla si co postinor obsahuje. Obsahuje hormon, který se běžně používá jako antikoncepční prostředek z nitroděložních tělísek. Porovnala jsem množství hormonu, které denně vyplaví do těla toto tělísko a množství hormonu v tabletě.Převedla jsem jednotky a v tabletě je 3750× vyšší než se za den vyplaví z tělíska! Takže! Pokud si holky chtějí totálně rozhodit cyklus a po několika použití riskovat neplodnost atd, tak do toho. Jde to s námi z kopce! Nechápu jak mohou dopustit volný prodej.

• Citovat
  • Upravit
Iviiisek
9.1.12 14:09

Brusinka85: takže tím chceš říct, že to má holka nechat tak a jít pak raději na potrat?? Holt se někdy stane a dle mého je dobře, že to není už na předpis. Samozřejmě by se to nemělo používat jako anttikoncepci.

• Citovat
  • Upravit
brusinka85
9.1.12 14:15

No právě , ale já si myslím, že takhle to bude mnohem víc zneužitelný a zneužívat se to bude…Neříkám, že se to vyloženě nikdy nemá použít, ale příjde mi nesmyslný nosit u sebe pro jistotu tuhle tabletku 5 let, jak někteří tvrdí..Proč ta holka nebere klasickou antikoncepci? Nechci házet postinor do jednog´ho pytle a říct, že je špatný, nic není černobílý, ale měl by být na předpis. Ať si ho ta holka vezme, ale ať jí ho předepíše lékař

• Citovat
  • Upravit
9
9.1.12 14:33

Pokud holka bydlí ve městě, tak věřím, že to není problém. Ale co když holka bydlí na vesnici a doktora má ve městě… A i která by ho chtěla i přes lékařský předpis, tak by si našla prostředek, nemáš jednoho doktora, ale víc( obvoďák, gynekolg, zubař aj…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
flowerpower
9.1.12 17:27

Každý to má jinak, to, že vy jste ve dvaceti netrvala na kondomua a spolehla se na postinor, neznamená, že jiná mladá slečna na něm taky nebude trvat. Navíc když postinor stojí cca 600 korun (jak která lékarna), všichni mladí si dobře rozmyslí, jestli se jim propříště vyplatí koupit si kondom za 10kč, postinor za 600, nebo antikoncepci na tři měsíce za podobnou cenu…

• Citovat
  • Upravit
flowerpower
9.1.12 17:31
brusinka85 píše:
Myslím si , že to že je postinor a escapelle bez předpisu je do nebe volající! Teď to budou holky brát jako běžnou antikoncepci… Já jsem si dala tu práci a našla si co postinor obsahuje. Obsahuje hormon, který se běžně používá jako antikoncepční prostředek z nitroděložních tělísek. Porovnala jsem množství hormonu, které denně vyplaví do těla toto tělísko a množství hormonu v tabletě.Převedla jsem jednotky a v tabletě je 3750× vyšší než se za den vyplaví z tělíska! Takže! Pokud si holky chtějí totálně rozhodit cyklus a po několika použití riskovat neplodnost atd, tak do toho. Jde to s námi z kopce! Nechápu jak mohou dopustit volný prodej.

Pro Vaše info, v Číně a jiných státech se například prodává bez předpisu i běžná antikoncepc (jistěže to také vyplývá z poměrů v Číně) a ženy jsou natolik inteligentní, že se zatím žádná velká tragedie nekoná. I přestože jsem vcelku proti užívání přemíry hormonů a různých jiných tabletek, tak s postinorem už bylo na čase… Řešíte, co to děvče potká, kdž si vezme párkrát postinor, ale když bude mít v 16-17 dítě, možná je to o dost horší, zkazí si tím selý život…

• Citovat
  • Upravit
anolílínánállína
11.1.12 19:04

Na kolik % můžu vvěřit postnoru když jsem si první prášek vzala 21 hodin po styku..?

• Citovat
  • Upravit
anolílínánállína
11.1.12 19:06

je mi teprve 16 let a rodiče by mě zabili ..:(

• Citovat
  • Upravit
6
12.8.12 21:24

No na jednu stranu je to dobré, jednou jsem jej taky potřebovala a nemuset nejdřív pro předpis bylo by to jednodušší. Na druhou stranu, toho určitě budou mladé holky zneužívat a brát to častěji, což asi není nejlepší, bude to pěkný driják. Asi by to mělo zůstat na předpis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí