Postrojek pro kočku

28.12.12 11:34

Postrojek pro kočku

Ahoj holky,
Dneska jsem své kočičce koupila nový postrojek z toho důvodu, že je pouze doma a potřebuje nějaké výchazky do přírody. U okna a dveří pořád mnouká, ale nedávno moje mamka zapomněla zavřít dveře (šla do popelnice vynést odpadky :lol: ) no a kočička nám málem utekla do lesa, myslím si, že měla strach ze všech těch aut, psů, které pořád dokola štěkají… Jenže je mi kočičky opravdu moc líto, že nemá vůbec kontakt s přírodou. Nechci kočičku na tom vodítku nějak dlouho trápit, chtěla bych jít s ní pouze ven na cca 15 - 20 minut a pak hned zpátky domů…
Jenže ted k věci… Nechala jsem kočičce nový postroj očíchat a pak jsem ji zkusila dát pouze kšíry. Za jak dlouho ji mám dát vodítko a kdy máme jít poprvé ven? Kočička při zapínání s námi trochu bojuje, ale nesyčí ani neškrábe, pouze se vrtí… Jaký je váš názor na takové vodítko s postrojkem? Myslím to dobře, nechci kočičku nějak stresovat, ale jinak to opravdu nejde. Kdybych ji pustila bez postroje, tak by kočka hned byla bez sebe… :( Zvádají vaše kočičky postroj? Máme postroj od zančky TRIXIE je to takový černý…
Děkuji za vaše odpovědi… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35915
28.12.12 11:39

No, nejsem teda zastance venceni kocky, ale budiz.
Kocce nech postroj obleceny, klidne cely den, at si zvykne. Ja ho pouzila kdyz jsem je potrebovala prepravit autem na velkou vzdalenost, jinak to nepouzivam, leda k vetovi a kocky to teda moc rady nemaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2478
28.12.12 11:43

@anetinka123 ahoj,my máme dva kocourky, dřív jsme jim taky dávali kšírky, teď už je pouštíme bez nich, ale máme pozemek za barákem, kde je plot nebo zeď, takže když zatarasíme jednu stranu, tak nemaj kam utýct… ale určitě si kočička zvykne, ona bude ze začátku vyplašená i tak, z těch všech podnětů, zvuků a rozhledu, pamatuju si, když jsme vzali takhle poprvý staršího kocourka, tak se jen plazil podél baráku… ale časem se otrkaj a i na těch kšírkách docela blbnou :lol: a za jak dlouho vodítko nevím, možná ji zkus třeba 2× nebo 3× navlíknout do postroje a když se v tom bude normálně pohybovat, tak vodítko, ale bejt tebou, tak jestli není zvyklá chodit ven, tak bych počkala do jara, až se oteplí, aby nenastydla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
28.12.12 11:48

Ahojky, my jsme taky kočku naučili na vodítko, chtěli jsme aby mohla ven ale zas aby nám neutelka..dávali jsme mu kšíry hned od malinka když jsme někam jeli třeba jen autem a tak aby si na ně zvykl a pak jsme s ním šli ven, nejdřív jen na klidné místo aby se nebál a nelekal..ale i tak byl vyplašenej..ale postupen času si na to zvykl a když jsme později vzali kšíry tak hned přiběhl a byl připravenej.. i když venku neběhá jako pes..nejdřív to musí očíhnout a krčí se..ale kočky jsou holt takové i bez kšír.. nejdůležitější je asi fakt začít co nejdřív aby si zvykl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
28.12.12 12:04

@anetinka123 kocourka jsem urcitou dobu vencila pravidelne (vyzadoval to 2-3× denne) v7.patre to jinak zajisti neslo. On si obehl a oznackoval svuj revir a mohlo se jit dom. Byl naprosto spokojen. Po kastraci se venku zacal bat takze je z nej ted takovej gaucak :)

K voditku- zalezi na tom, jake mas. Pokud jen takovy tne provazek tak jakmile si kocicak zvykne na postroj tak pripni voditko a nech at si zas zvykne. Az pujdes ven, tak doporucuju kocicka nechat vyjit samostatne (pokud tomu nebrani trebas vytah atp. Pokud mas moznost nechat kocicka behat po venku samotneho tak je to nejlepsi. Vhodne je predtim ho parkrat vzit ven at se otrka a vi, kde zije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
28.12.12 12:05

Taky dávám naší kočeně kšíry, vždycky, když někam jdeme - jedeme. U veta se mi za ně líp přidržuje a je víc v klidu, než bez nich. Pak jezdíme přes léto k našim na zahradu, manžel vyrobil a svařil ze železa rouru (vypadá to jak houba vzhůru nohama a má to cca 5kg), tak na to kočce zaháknu vodítko, dám doprostřed do zahrady a ona si spokojeně lítá okolo, nezamotá se, nic. Navíc, máme asi 3 postrojky, ale používám už jen jeden. Vodítka z těch tří napojím na sebe a kočka má tak spoustu místa. Většinou jí to nastavím tak, aby mohla jak na slunko, tak do stínu a aby dosáhla na spodek stromu a do písku. A je spokojená 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.12 13:37

---

My máme takový: http://www.zoofast.cz/…-p-3743.html?…

Dneska jsme už šli ven, vím, že je to ještě brzo, ale vypadá to, že vodítko zcela ignoruje a zajímá jí jen venek… Je očkovaná proti základním nemocem a za 2 měsíce ji jdeme kastrovat… :) Jenže co mám ted dělat. Kočka chce pořád jít ven a sedí pořád při dvěřích a mnouká, jak jí mám uklidnit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1489
28.12.12 14:05

Nijak, je to pud koček (vím o čem mluvím, mám je doma tři). A navíc to dělá protože není kastrovaná, ona se ti po kastraci zklidní. My dávali kocourovi taky kšíry, na zahrádce jsme ho pustili z vodítka, ale kšíry nechali, on se pak ani nesnažil utíkat, myslel si, že je pořád na vodítku. Přitom se krásně proběhl, v noci chrněl jao miminko :mrgreen:
Pořád je lepší, aby se kočka dostala ven takhle, než ji nechat doma, teda pokud to vyžaduje. Samotnou ji nepouštěj, vrátí se ti i s koťaty 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
28.12.12 15:06

Ted si říkám jeslti není nebezpečný nechat kočku běhat jen ve kšírkách.. já se teda vždy bála aby se někde nezachytil..takže jsme koupili i to natahovací vodítko aby mohl běhat dál..a na chatě jsme ho nechali volně a on se motal jen okolo chaty protože jak byl na nás zvyklí tak se bál.. a to nebyl kastrovanej ještě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.16 23:43

V prvé řadě, kočka vodí vás, nebude chodit tam, kam vy chcete. Jinak my jsme šli ven hned ten den, co jsme kšírky pořídily a pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
3.4.16 09:42

Náš kocour třeba kšíry nesnesl, ale obojek mu sedl hned :lol: u nás bylo nejhorší dostat ho domu, strašně škrabal :D další dvě kočky jsem vzdala hned a chodili ven samy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2998
8.4.16 10:35

Já kšíry mám, nasadit si je kocourek nechá. Přesto už nevenčím. za prvé - žádná kočka venku nejde podle tebe, jako pes, ale podle sebe, takže i desetiminutová procházka znamená že tě protáhne křovím, mlázím, kudy nechceš. Navíc na závěr procházky se kocourek trochu splašil a kšíry okamžitě svlékl, až jsem nechápala, volné nevypadaly vůbec.
No ale hlavně proč nevenčím - po venčení byl kocour stokrát smutnější a plakal, že nemůže být venku denně!

Protože bydlím v bytě ve velkém městě, všude silnice s provozem, kočka přístup ven nemá. Občasné venčení na kšírech kocoura neuspokojilo, spíše rozdráždilo. Tak jsem místo toho zasíťovala balkon, a tam se teď kocour venčí denně. Je spokojen on i já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný