Postup do druhé třídy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6445
15.6.24 10:29

Třídy se většinou nemění, nějaké infoschuzky byly až v září, poslední týden v srpnu jsem se dívala na net. Seznamy veci jsou na netu a stejně jsem vždycky počkala až na září na konkrétní učitelku. U mladšího syna nám hned v druhé třídě změnili třídní, jiné učitelky na prvouku, vytvarku i jazyky, plno věcí se kupovalo hromadně a platilo že školní pokladny, takže i kdybychom dostali v červnu nějaké seznamy, v září je to jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7742
15.6.24 12:55

@Snorlaxik ty Joo to by mi bylo líto i dcery kdyby se kolektiv pomichal…má od první třídy jednu nejlepší kamarádku a pak lepších…určitě by ji bylo líto kdyby spolu nebyli dal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7742
15.6.24 12:57
@Anonymní píše: Více

Dceři jsem o prázdninách do druhé třídy jen vybavila pouzdro, koupili věci na tělocvik, papuce, aktovka měla z první třídy. A pak se řešili v září obaly na učebnice, a co bylo prostě třeba.
A bude béčko stále, když memichaji třídy, nerozdeluji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
15.6.24 13:11
@KKK85 píše: Více

Tak přeci spolu mohou být o přestávky. V hodině stejně spolu nesmí mluvit. A naopak by mohla najít nové kamarádky.

• Citovat
  • Upravit
7742
15.6.24 13:22

@Snorlaxik jo asi Joo…ale tvoří se kolektiv, nevím mi vyhovuje že jsou spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30474
15.6.24 13:30
@KKK85 píše: Více

Nenech si namluvit, že při výuce spolu děti nemluví - naopak, mluví a spolupracují spolu. A je důležité, aby se v procesu učení - což je jejich práce - děti cítily dobře a své spolužáky dobře poznaly. To je stejné, jako by vám každý rok někdo zamíchal pracovním kolektivem - všechny důležité zkušenosti o tom, kdo je spolehlivý a komu je lepší se vyhnout, jsou pryč. Budete ztrácet čas vytvářením zkušeností nových a bude ti chybět člověk, se kterým ti spolupráce dobře fungovala. Práce s dětským kolektivem je dlouhodobá, má svá specifika a má smysl, aby se ten kolektiv každý rok nerozbíjel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
15.6.24 13:41
@hanka.br. píše: Více

A je důležité naučit se komunikovat s různými lidmi. Což jim 5 let neměnný kolektiv neumožní a naopak zkomplikuje začlenění nových dětí. Což bys jako učitelka měla vědět. A je zajímavé, že naopak spoustu dětí si chválí tu každoroční obměnu kolektivu a nechápou tu neměnnost. A od druhého stupně to měli ještě lepší, kdy se na různé přemety míchal celý ročník. A jako třída měli jen třídnické hodiny. Těm dětem ti dalo mnohem víc do budoucího života.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.6.24 13:58

Zakladatelko, u nás se třídy nemění do deváté třídy, na gymnázium odchází minimum dětí a ani jich moc nepřichází.
Seznam věcí máme na internetu a dostávají ho děti s vysvědčením.

@Snorlaxik píše: Více

Moje dítě po 3 letech školy nezná ještě všechny spolužáky jménem. S učitelkou začíná mluvit teprve nyní.
Takže jsem rada za to, jaký je u nás systém.
Interakci s jinými dětmi zažívá na kroužcích.
Prostě tu máme jiný systém a zvyklosti.

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
15.6.24 13:59

A to je standardní zdravé dítě? protože neznat své spolužáky jménem je dost divný.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.6.24 14:25

Jo, je to běžné dítě.

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
15.6.24 14:27

Tak v tom případě bych s ním už jako rodič byla dávno na nějakém vyšetření, protože to je dost nestandardní.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.6.24 14:29

Žádný problém neodhalen.

• Citovat
  • Upravit
582
15.6.24 14:59

Chytrá jak rádio a za každou cenu v opozici, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
15.6.24 15:03
@The_Assassin píše: Více

Tak tobě přijde normální, že dítě po 3 letech není schopné si zapamatovat pár jmen? 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.6.24 15:27

Mně nepřijde divné, že si z 25 dětí jich pár plete. :nevim:
Kamarádovi mého staršího syna je 19 a dodnes si spolužáky plete. Je to přitom velmi chytrý kluk. Kdybys ho neznala a nevěděla to, nepoznáš, že nezná jména, umí v tom skvěle chodit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi