Nová škola, budou mě mít rádi?

Livuss
13.6.24 20:46

...

Příspěvek upraven 03.02.25 v 15:19

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4342
13.6.24 21:06

Ahoj kocko, no jestli jdes uz do zajeteho kolektivu, tak asi se zasedacim poradkem nic neudelas, tam uz budou ostatni mit svoje mista… ani nepises jestli maji lavice pro jednoho ci dva… a 15 je liche cislo…

osobni zkusenost nemam, navic by uz byla spoustu let stara, ale znamych dcera menila skolu taky kvuli kolektivu… a byli se v te nove osobne nejen podivat, ale dovolili jim aby si to tam holcina vyzkousela a seznamila se s kolektivem, s vyukou, proste chvili tam sedela a ucila se s nimi nanecisto, probehlo to dobre, tak od novyho roku uz nastoupila… slo by to i u vas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
13.6.24 21:20

Jestli chceš být hvězda třídy (ale zároveň u některých neoblíbená), tak předposlední lavice u okna. Jestli fajn průměr, kámoš s každým, druhá nebo třetí lavice u dveří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16008
13.6.24 21:29

Tak podle mě, se nemáš čeho bát, tedy co se alespoň týká kamarádství s klukama. Protože, ti jsou kolikrát mnohem lepší než holky. :D
Kámošku, tu „pravou“ na takové ty holčičí problémy je určitě dobrý mít. Ale jinak bych se tím už tak předem, zase nijak zvlášť zbytečně nezabývala ani nestresovala.
Buď sama sebou a uvidíš, že to bude dobrý. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22897
13.6.24 21:39

K nám šlo tehdy do 6. třídy pár nových spolužáků a zapadli skvěle.
Netrap se tím, na nic si nehraj a uvidíš, bude to dobré. Určitě tam bude nějaká holčina, která se teď hned ujme ;)
Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
13.6.24 21:49
@bloklimiucet píše: Více

Fakt?
Na známky to funguje taky? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Livuss
13.6.24 21:59
@maminaAJ píše: Více

Moc děkuju za tvůj komentář, lavice tam mají asi po 2 místech většinou to tak bývá…to že 15 je liché číslo mě až tak moc netrápí protože jak jsem psala jsou tam jen 3 holky takže pokud předpokládám že se nebaví s klukama což jsem podle fotek usoudila že ne tak by to neměl být problém (spíš předpokládám že jeden s kluků nejspíše bude sedět sám)… je to dost individuální škola a učí se tam trochu jinak takže bych si to ráda vyzkoušela (ten styl učení, seznámení se spolužáky ) ale asi to nepůjde :( každopádně moc děkuju za tvůj komentář :D

• Citovat
  • Upravit
Livuss
13.6.24 22:00

@lucynka25 tak doufám že to bude dobrý a taky zapadnu, moc děkuju za komentář :palec:

• Citovat
  • Upravit
Livuss
13.6.24 22:04
@Černá Madonna píše: Více

dobře, děkuju za komentář, moc doufám že se tam s holkama seznámím a máš pravdu že s klukama je to někdy i lepší ale nevím jak tady osobně je neznám ale podle fotek mi připadají takový dětinský samozřejmě je podle toho soudit nemůžu :D

• Citovat
  • Upravit
16008
13.6.24 22:26
@Livuss píše: Více

No nemáš vůbec zač…ale to víš, že není nic lepšího než osobní kontakt. :D
Ať už se to týká čehokoliv.
Tak ti držím palce a ať se ti v nové škole a hlavně třídě líbí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2655
13.6.24 22:45

Taky jsem to tak měla. Školu jsem měnila v sedmičce a hned do kolektivu, kde byla výrazná převaha kluků. A bylo to super! Holky držely při sobě a mě vzaly hned do party. No a kluci byli fajn.
Tehdy jsem pochopila, že kolektiv kde převažují holky není žádná výhra. Takhle se o počtu čtyř holek netvoří žádné skupinky, které se mezi sebou nemusí. Prostě holky pečou spolu. A kluci ty fungují úplně jinak.
Opravdu za mě jeden z vůbec nejlepších kolektivů, které jsem zažila.
Budu držet palce ať jsi taky spokojená!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1822
13.6.24 23:04

Myslím, že když měníš školu, jsi už rozhodnutá. A myslím, že si určitě pohoršit nemůžeš. Někdy to tak je, že se třídní kolektiv špatně sejde. To se stalo ve tvé původní škole. Někteří žáci a žákyně na druhém stupni se prostě chovají tak nezrale, že škodí někomu, kdo nechce nic, než vycházet s nimi a necítít se ve třídě jako opomíjený a nežádoucí. A věř mi, že mnohdy má větší cenu jako člověk ten, kdo se spíš drží stranou a vypadá, že moc kamarádů nemá. Než někdo, koho je všude plno a táhnou za ním někteří, co sami nemají jasno v hlavě a tak kopírují pochybný vzor, aby aspoň někam patřili. Za sebe můžu říct, že než mít takhle prázdno v hlavě, a někoho kopírovat, to radši budu sama za sebe. Já vím, je to těžký. Když se lidi ve třídě s někým nebaví. Až vylezou totiž ze základky, přijdou do staršího a rozumnější ho kolektivu. A tam je to už jinak. Ty tvoje kápa a náčelníky v současné třídě pak asi čeká pěkný naráz, protože najednou přestane platit to, co platilo dosud a nikdo tam na jejich manýry nebude zvědavý. Jsi určitě fajn holka, nenech se otrávit. Máš svou cenu a zasloužíš si kolektiv, který si tě bude vážit a bude o tvoje přátelství stát. Na jednu stranu člověk samozřejmě chce mít pocit, že je ve třídě vítán. Na stranu druhou, když je spolužák nedobrý, křivý a škodící, u takového být uznávaná asi vůbec nechci. O kamarádství s ním nestojím. Takže asi tak to vidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1822
13.6.24 23:08

Nic bych nenosila, ale až budeš mít narozeniny, svátek, tak dones třídě mlsku. My to tak dělali, bylo to fajn. Každý rád křupnul malou oplatku o přestávku a popřál. Kluci přidali i pusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
14.6.24 07:28

Tak horší než to bylo, už to snad nebude. Doporučuju být milá a vstřícná a udělat první krok k seznámení. Pokud tam nastoupíš jako ledová královna, tak nečekej vřelé přijetí. Dobré je hned ráno první den navázat komunikaci ve stylu: „Ahoj, jsem ta a ta. Jsem z toho tady dost nervózní, nikoho tu neznám. Neřekla byste mi holky, jak to tu chodí? Poradíte mi, kam si sednout?“ A pak můžeš navázat dalšími dotazy na obědy, učitele… Netlačit na pilu ve smyslu"teď chci být vaše nejlepší kamoška", ale být přirozená, ptát se na jejich názor, usmívat se, poděkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4342
14.6.24 07:49
@Černá Madonna píše: Více

jj, souhlasim, kluci byvaji vseobecne mnohem vic v pohode nez holky, jen zakladatelka je v blbym veku, kdy to byva rozdelene…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí