Postupná hypotéka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21586
29.8.25 16:25
@Anonymní píše: Více

Nám se třeba změna územního plánu na zastavěnou plochu nepovedla. To jen k tomu přístupu, že čas nevadí. Ale to je jen poznámka na okraj, aby nebylo vnímáno automaticky, že změna užívání pozemku dle územního plánu musí vždy projít a je to jen otázka času… A to jsme návrh dávali v průběhu projednávání změny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5622
29.8.25 16:38

Fakt v tom máš bordel… pokud je to zastavitelné území, tak změnu územního plánu řešit nemusíš.
Návštěvou odboru územního plánování fakt nic nezkazíš, nic se za to neplatí, prostě si dojdeš na úřad a zeptáš se na info.

A co ty přípojky? Psala jsi že jsou cca 40m, to se může pěkně prodražit, zjisti si kolik by stálo zasíťování. Je těch 40m někde podél cesty?
Je k pozemku cesta min 3m široká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
29.8.25 16:42

Jakou má ta půda bonitu? U nás jsou krásné pozemky, podle ÚP určené k zástavbě, ale kvůli bonitě půdy tam stavět nelze. Taky bych nevěřila, že tam nebude sakra velký problém. Proč prodávat stavební parcelu pod cenou, když se dá do měsíce prodat za tržní cenu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2719
29.8.25 16:46
@Janli píše: Více

Někdo se prostě hodně bojí všeho, nechce nic řešit, a tak prodá raději známým. To máš jako tvrzení, že xx let staré auto nemůže mít najeto míň jak yy tisíc km. Může. Nemusí to být vždy podvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5622
29.8.25 16:56
@Yasmen píše: Více

Ale opatrnost je vždy na místě. Zakladatelka problematice očividně vůbec nerozumí a o to jednodušeji by se napálila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
29.8.25 16:59

No hlavne, ze si myslis, jak jsi chytra a nejchytrejsi a ze vis vse nejlip :roll: - ale co zminka odb. terminu v tom plaves, takze ve skutecnosti vis a znas velke kulove a prave takovym hejlum tveho typu se nejlip prodavaji problematicke veci. Good luck :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
29.8.25 17:00
@Gracetheworld píše: Více

Ano, typicky suveren, ktery vi ve skutecnosti houno, tragedia :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
29.8.25 17:09
@Yasmen píše: Více

Tak zrovna se známými bývá problém největší. Prostě tady neinvestuješ dvě stovky, takže prověřit si absolutně všechno u transakce, která je podezřele levná, je víc než na místě. Absolutně netušíš, co všechno jsou lidi schopní zatajit při prodeji nemovitosti. Těch napálených už bylo…..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
29.8.25 17:22

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
29.8.25 18:36

A navíc si uvědomme, že se majitel hodlá zdrhnout do zahraničí a nikdo si na něm nic nevezme. Jo, a taky prověřit věcná břemena, aby zakladatelka nezjistila, že jí tam pod zemí vede ropovod Družba a nepostaví tam ani altán… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20893
29.8.25 19:23
Že tam sítě jsou, tak vůbec neznamená to, že se k nim můžeš připojit. To samé elektřina. Nemusí ti vůbec povolit navýšení rezervovaného výkonu. Vodárny ti můžou říct, že už je vyčerpaná kapacita a s vodou té nepřipojí. Fakt tohle pozjistuj dopředu, než něco koupíš.

A 40m je kam? Přes co? To může stát majlant.

Příspěvek upraven 29.08.25 v 19:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20893
29.8.25 19:24
@Janli píše: Více

Mě to taky přijde, že tam narazili na něco, že to nejde střelit za echt golf stavební pozemek a tak aspoň tu zahradu prodá 3× dráž známým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
29.8.25 20:55
@Cenarius píše: Více

Logické, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
29.8.25 21:01

Jo, taky sítě sice můžou být 40m, ale přes soukromý pozemek, kde to majitel nedovolí a ve finále bude připojení 150m. Všechno už jsem zažila…. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
11.9.25 21:18

40m bude stát majlant, i když nebudou problémy žádné. Zrovna zasíťování je dost drahé. Taky se mi protočily panenky, když jsem tahala domů vodu, kanalizaci a plyn a to jsem to měla hned přes plot.
Mě taky ten podezřele levný pozemek nesedí. Zrovna pozemek se dá spravovat i ze zahraničí prakticky bez starostí. Daň se pošle online, jednou dvakrát ročně posekat, to mu kamarádi vyřídí u firmy nebo tam něčí dítě v rámci brigády zajede se sekačkou, zálohy za ele pár kaček, to taky online, a nemusí prodávat ani pod cenou, ani na rychlo.
No a že by se tam postavilo za 5 milionů, to si myslím, že si zakladatelka při dnešních cenách taky celkem fandí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel