Postylka a pověra - postavili byste postýlku před porodem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.8.26 20:46

Kamarádka je Romka. Říkala, že doma nesmí mít žádné věci pro dítě. Že se to pak přiveze hromadně než se vrátí z porodnice.

Jediné co já doma neměla byl kočár. Už jsme na něj neměli místo. Byl složený u prababičky. Jediné z něj bylo vajíčko ale to zase přivezl přítel až když pro nás jel. Postupně jsme si jezdili pro korby.

Pokojíček a složené vyprané věci ve skříni, plus vybavenou postýlku jsem měla už asi dva měsíce před porodem. Stejně tak zabalenou tašku. Už jsem chtěla mít klid.
Neumím si představit yze bych všechno připravovala po příjezdu z porodnice. To máš úplně jiný starosti a taky chceš mít klid. Z největší pravděpodobností bude první domácí práce vyprat věci z nemocnice :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
37195
22.8.26 21:05

S postylkou sem to neslyšela, tu sem měla u vsech 3 děti složenou minimálně měsíc před porodem a všechny žijou :mrgreen: slyšela sem pověru o kočárku a tu sem teda dodržela akorát u jednoho dítěte a to ještě nechtěně, protože kočárek dorazil až po porodu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11938
22.8.26 21:05

Jsou to prostě pověry…nesmysly :roll: ne každý má možnost ty krámy někde skladovat než se mimino narodí…ne každý má možnost aby v době kdy je v porodnici mu naběhla rodina domu a vše navozila a vybalil, poskladala…a ne každý to chce…já bych teda rozhodně nechtěla…nehledě na to jak to pak udělat s dalšími dětmi? To se jako ma stěhovat pak všechno pryč a pak zase zpět? nebo vyhazovat a kupovat nové? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5125
22.8.26 22:49

Ne, tohle jsem opravdu neřešila. U všech tří dětí jsem měla pokaždé nachystanou postýlku, kočárek, oblečení, plenky, kosmetiku, vaničku… Po porodu bych na to opravdu neměla myšlenky a ani čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3775
22.8.26 23:09

Postýlku jsem měla asi měsíc před porodem a vlastně tak nějak všechno nachystáno. Skoro celé těhotenství jsem nic neřešila s zvládla to pak za pár dní. Dnes je všeho dost, byl čas. Kočárek jsem měla u babičky která bydlí kousek od nás. Manžel ho přivezl když jsem byla v porodnici. Já vlastně jela k porodu autem už i s vajíčkem aby to pak bylo jednodušší až pojedu domů. To jsem hrozná 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3949
22.8.26 23:23

@Simona2043

Budu hnusná, ale fakt čekáš dítě a řešíš tohle? Jsi dospělá, že jo? 🤦‍♀️
Ta pověra vychází z dob, kdy byla vysoká potratovost a úmrtnost kojenců, tak aby rodiče nebyli zbytecně zklamaní a do toho neměli zainvestováno v tý době do dost drahých věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
22.8.26 23:25

Porodila jsem mrtvého syna i přes to, že jsem doma postýlku postavenou neměla.
Ale třeba na hřbitov malé děti neberu. Prababička mi pořád říkala, že tam děti nesmí a nějak si to pamatuji dotěd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí