Jaká postýlka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
94
29.11.05 04:18

Postylka - jaka

Ahoj vsem, chtela bych poprosit o radu ohledne nakupu postylky pro mimco. Staci uplne obycejna nebo je lepsi investovat nejakou tu korunku navic?
Staci dve polohy rostu? Vyuzili jste stahovaci bocnice? A co vyndavaci tycky po stranach, neutika vam mimco z postylky? Mame maly bytecek takze uvazuji i o supliku.

Dekuji predem za inspiraci

Jarka + Hugo 33 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
614
29.11.05 06:38

Ahoj Jarko,
když jsme vybírali postýlku pro Kubu, uvažovali jsme úplně o té nejjednodušší (okolo 1800,–), jenže pak jsme se na ní byli podívat - rozvrzaná, vachrlatá, prostě nic moc :( Takže jsme zainvestovali a koupili pořádnou bytelnou postel, koneckonců chystáme se mít těch dětí víc :wink: Takže doporučuju si radši připlatit!
Jinak máme stahovací bočnici a je to super! Ale i na to pozor - je několik typů, nejlepší je asi (ze zkušenosti mojí i okolí) s vyfrézovanou drážkou.
Vyndavací tyčky jsem chtěla, ale po zkušenostech kámošky, kdy jí syn v 7měsících tyčky vyndal a vypadl z postýlky, jsem to rychle zavrhla!!! :wink:
No, snad jsem ti trošku poradila.
Měj se,
Eliška a Kubík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
29.11.05 09:55

Ahoj Jarko,
my jsme taky radši zainvestovali do bytelnější dřevěné postýlky, se stahovací bočnicí - je skvělá. Vyndavací příčky jsme zavrhli, nepřipadá mi to bezpečné. Máme 2 polohy roštu - vyšší postýlka na maličké mimi a nižší poloha pro aktivnější raubíře co už si stoupají.
Postýlka má odendavací kolečka která se dají zabrzdit - to je taky fajn, ze začátku jsem mimi vozila do místnosti kde jsem zrovna byla.
Nahoře v postýlce máme na hraní dřevěnou kuličku, ale je úplně zbytečná, protože když už si malá stoupne a vidí na ní, tak spíš kouká jak se dostat ven.

Přeju šťastnou ruku při výběru,
maya

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1930
29.11.05 10:15

My máme postýlku s vyndavacíma tyčkama. Jdou vytáhnout celkem ztuha, tak se nebojím, že by si je Vojta oddělal sám. Máme malý byt, takže počítáme s tím, že postýlka bude v provozu celkem dlouho (počítala jsem tak do tří let dítěte, ale kdo ví), tak se mi možnost dítěte odejít s postýlky ve vyšším věku sám, zdála praktická.
Naopak jsme nechtěli stahovací bočnici, protože snížení o cca 12 - 14 cm se nám zdálo k ničemu.
Naše postýlka má taky dvě polohy roštu.
A jelikož musí mít Vojta postýlku podloženou, nemáme kolečka a ani nám nijak nechybí…

Tak přemýšlej a hlavně vyber ke své vlastní spokojenosti :wink: .

Dadla a Vojta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
29.11.05 10:22

My jsme koupili úplně obyčejnou, má 4 polohy, výhoda je, že holka byla půl roku v napolohované postýlce aniž bych postýlku podkládala, prostě jsem jednu stranu šoupla o polohu níž. Kolečka jsme si koupili a přidělali sami, jsou tam doposud. Má i 2 vyndavací šprucle, zatím nevydnala a ani jí neláká, když je dám pryč já. Jsme s ní spokojení, i když malá moc ne, ale nebyla by v žádné. Takže počítám tak za rok bude postel a postýlka snad pro druhé mimi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
29.11.05 11:50

Taky jsme chtěli na postýlce ušetřit. Od kamarádky jsem koupila obyčejnější do ložnice se sundávací bočnicí, dvě polohy. Není to ale ta úplně levná, takže není rozvrzaná a vypadá pěkně. Protože do baráku potřebujem dvě postýlky, obcházeli jsme obchody a ty levné byla docela hrůza. Takže jsme koupili pěknou, pevnou se stahovací bočnicí a třemi polohami + odělávací kolečka. Spokojená jsem s oběma a uvidím, jak se osvědčí dál. Těm vyndávacím tyčkám taky moc nevěřím. Ani manažel je nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
29.11.05 12:54

Ahoj.

Podědili jsme starší bytelnou dřevěnou postýlku, cca 20 let, 5 dětí? Stačilo, aby ji manža obrousil a nalakoval.
Má tři polohy roštu, od doby, kdy Radim sám stojí u nábytku (9 měsíců), je úplně dole. Protože jsem celkem malá, velmi oceňuji stahovací bočnici. Pro Radima jde těžce, protože je koumák. Na jedné straně jsou kolečka pro převoz - taky fajn. Nemá vyndávací šprušle, ale to mi nechybí. je taková masivní a bytelná.
Mamka koupila domů na občasné přespání úplně obyčejnou dřevěnou postýlku - takové za 1200,–. Naprosto se to nedá srovnat. Když se v ní Radim postaví, jako by pochodovala. Na občasné přespání stačí, ale domů bych ji nechtěla.
Klidně bych se na netu podívala po starší bytelné postýlce.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
29.11.05 15:08

Ahoj

Raději jsme zainvestovali do nové postýlky. Má dvě vyndavací tyčky, neboj se jsou docela na pevno, takže je dítko nevyndá. Má dvě polohy roštu, ale koukala jsem, že se dá dát i do tří. Má šuplík, ale bohužel se do něj hodně práší, protože není nahoře zakrytovaný, ale dá se docela využít na pleny papírové a na věci, co jsou zabalené. Jo jinak bych radila polohovací rošt - myslím tak, že se dá dát do úhlu 45 stupňů, to kvůli tomu, kdyby dítko hodně ublinkávalo a nechtěla by jsi podkládat matraci. A jinak investuj do dobré matrace - ta je hlavní, kvůli zádíčkům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
29.11.05 15:31

Ahojky,

my máme postýlku s vyndavacími tyčkami a malá je rozhodně sama nedostane ven, ale chce to vyzkoušet, protože máme levnější na chalupě a u té se jí to povedlo. Jinak máme i šuplík a koupili jsme postýlku, kde je šuplík zadělaný deskou, pokud je rošt nahoře, teď už ji máme dole, tak to kryje matrace. Máme také malý byt, tak jsem ráda za káždé další místo. Je to výborný na pleny a věci, které moc často nevytahujeme. Možná by to bylo dobrý i na hračky, protože malá v něm šmejdí :lol:

Přeji úspěšný výběr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
29.11.05 16:44

Ahoj,
taky máme s vyndavacíma tyčkama, jsem s ní moc spokojená. Stála 1800 a máme ji už pro druhé dítě. Syn je sice umí vyndat, ale nevadí mi to, ven nevypadává. Jsem ráda, že ví, že z postýlky se leze vyndáním tyček a ani ho nenapadne přelézet ven vrchem. Když mu byl rok, tak jsem se u cestovní postýlky přesvědčila, že by to při troše snahy a štěstí zvládnul :roll: a takového pádu bych se bála.
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
29.11.05 21:20

dekuji

Chtela bych vsem podekovat za postrehy.
uz nakup kocarku pro nas byl silny zazitek. Bylo to jako kdyz kupujeme nove auto do rodiny. Nikdy by me nenapadlo, ze je to tak slozite.
Postylku jsem myslela, ze vyberu v katalogu behem peti minut. Hm a ona to neni takova legrace. Takze jeste jednou vsem dekuji a i ja budu doufat v dobry vyber.

Diky Jarka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.12.05 15:16

Já jsem ve výběru postýlky taky viděla vědu, ale obrátila jsem se na www.detskydum.cz, kde mi vždy radili co a jak. Řekla jsem, že chci postýlku co nejvíc pevnou a co nejvíc levnou :-) a že nepotřebuju žádné ozdobné prvky. Poradili mi postýlku značky Scarlett z buku za 1350 Kč. Pak jsem potřebovala pratelnou matraci se snímatelným potahem, ale ne ten hrozný měkký molitan. Poradili mi vyztužený molitan tloušťky 8 cm za 590 Kč. Tak jsem si to tedy nechala poslat a zrovna včera mi to dorazilo. Jsem nadšená!!!! Postýlka je bytelná a opravdu pevná, matrace je úplně akorát, ani ne tvrdá ani ne měkká, nesmrdí a mám jistotu, že kdyby nějaká nehoda, dá se vyprat. Fakt není třeba vyhazovat majlant. Petra

• Citovat
  • Upravit
Marty4
10.5.10 12:28

Tady je opet porad CT
http://www.ceskatelevize.cz/…ke-postylky/

tam to vysvetlujou. Postýlka jedine s bukoveho dreva. Tady jich maji spoustu a kraaaaasnyyych.
 www.detskydesign.cz

• Citovat
  • Upravit
4855
19.7.10 10:59

ahoj mas pravdu postylky jsou tu prekrasny, ale ktera nastavajici maminka si muze dovolit dat jen za postylku 5 az 20 tisic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
19.7.10 11:07

ahoj jaruško, já měla pro malou obyčejnou postýlku s obyčejnou matrací a 3polohami.. stála 2000kč a myslím, že i to je dost :think: využívali jsme postýlku do 2let a pak jsme koupili postel pro juniory (2500kč), takže si myslím, že stahovací bočnice jsou zbytečné, ale záleží na Tobě co chceš :wink: ale určitě jsou skvělé vyndavací tyče :pankac:
tak ať dobře vybereš, ale hlavu bych si s tím nelámala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401