Postýlka v obýváku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.1.20 10:34

Postýlka v obyváku

Ahoj :) je tady někdo, kdo udělal miminku koutek v obyváku? Myslím tím postýlka, nějaká komoda, přebalovací pult… Věc se má tak, že starší dítě má sice velký pokoj, ale nechci, aby se v noci nevyspal kvůli miminka. V ložnici máme velkou postel a postýlka by se tam možná vešla ale nešlo by kolem ní chodit a manipulace s miminkem by byla hrozná. Navíc je to dost chladná místnost, táhne od balkonu. Bydlíme v paneláku.
Napadlo mě, že by miminko spalo v obýváku, já bych měla otevřené dveře do ložnice abych ho slyšela, popřípadě bych mohla spávat na gauči a vyspal by se manžel v ložnici kdyby bylo nejhůř. I když ho asi stejně miminko jen tak nevzbudí, my ženy to máme jinak. :)
Jako pro vidím to místo, obyvák je fakt velký, určitě by miminko nerušila televize, chodíme brzy spát a v ložnici je telka taky. Proti je, že by se křik miminka asi dost rozléhal a sousedy by to mohlo štvát, ale to je asi i v jiných pokojích.

Ještě by se to dalo udělat tak, že by postýlka byla v pokojíčku a než mimčo bude hezky spát, tak by starší dítě bylo na noc u tatínka v ložnici místo mě. Ale to by tam taky mohlo být sto let :mrgreen:

Díky za postřehy.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
418
26.1.20 10:41

Já bych spala v místnosti s mimčem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PHV
1319
26.1.20 10:45

Ja to tak měla, v obýváku postýlku a tam si hrál pod kolotočem, nebo jsem tam prebalovala. V noci spal v ložnici v košíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
26.1.20 10:46

Ja si myslim, ze miminko muze byt klidne v obyvaku a v pripade potreby za nim muze dojit :)

Kamaradce se pred lety narodilo miminko a slo hned do vlastniho pokojiku v prvnim patre a rodice maji loznici v prizemi. Poridili chuvicku s kamerou, aby meli prehled, ale jinak vse v poradku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15148

Porid si do začátku jen nějakou menší postýlku na kolečkách a můžeš ji presouvat po bytě podle potřeby, třeba multifunkční kolébka není špatná.. Každopádně určitě bych chtěla mít malé miminko v noci u sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37126

Udělej to jak vám to bude vyhovovat :nevim: tady ti půlka lidí napíše ať si nacpeš dítě k sobě do postele a druhá půlka ať ho necháš ve vlastním pokojíku. Já mám dětskou postýlku od narození napojenou ke svoji posteli, jako miminko měl sundanou bočnici, takže sem tou postýlkou vlastně jenom prodloužila naší postel, manipulace skvělá a v noci sem se nemusela ani zvedat když plakal. Jak začal lézt tam sem bocnici vrátila ale postýlku mám pořád vedle sebe, pro mě je to pohodlnější a když začne plakat tak zareguji rychle, že ani nikoho dalšího nestihne probudit. Mít ho v jiné místnosti tak než mě vzbudí a dojdu pro něj vzbudí celou rodinu i sousedy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
26.1.20 10:47

Kolik je miminu? Pokud ještě není, tak u novorozence si neumím představit, že by byl sám a že bych k němu chodila bůhvíkam.

Popravdě, asi bych se pokusila nějak vyřešit ložnici. Možná novou postel, menší? Nebo uspořádat tak, aby se dalo kolem projít? Představa, že vám pak mimino usíná v sedm a vy už od té chvíle nemůžete do obýváku (nevím, jestli je kuchyň zvlášť nebo propojená)… nebude to praktické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68928
26.1.20 10:47

Mám oboje. Hlavní zázemí v obýváku (postýlku, přebalovák), tam jsme většinu dne. Ale v noci chci mít dítě u sebe. Takže prvních 9 měsíců jsem měla v ložnici minipostýlku, teď už klasickou, přiraženou ke své posteli. Jo, proplétám se kolem ní blbě, ale je to dočasné řešení. Plus se k nám v noci stěhuje do postele. Teď v jednom roce už ruším to obývákové zázemí. Já osobně bych ani jedno ze svých dětí nechtěla mít v noci v místnosti, kde nejsem sama, i ony by to nesly blbě. Ale udělej, jak ti to dává smysl, však se nemůže stát nic horšího, než že v provozu vám to nebude vyovovat a pak buď přesněhuješ postýlku někam jinam nebo sama sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
26.1.20 10:53

My to tak mame. Miminko ma koutek v obyvaku, v podstate od narozeni. Mame maly byt, 2+1, v loznici s nami spi 3leta dcera, postylka by se tam uz nevesla. Tak do roka se bude predelavat obyvak na detsky pokoj. Mimino je takhle zvykly a nauceny a nam to dost vyhovuje. Zato tu triletou nemuzem dostat pryc :roll: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4456
26.1.20 12:00

Já bych normálně zkusila ten dětský pokoj. S naší starší v noci miminko ani nehlo. A pokud by to nešlo, tak bych zkusila ten obývák. Uvidíš, že časem vám obývák začne chybět, miminko spí často, bude to omezení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
26.1.20 12:25

Do začátku jsem měla košík pro miminko na kolečkách takže miminko přemístila vždy podle potřeby a postýlku přebalovak v pokojíčku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
25.2.20 08:13

Zkuste ji dát ke starší, je možné že ji mimco nebude rušit pokud bude plakat a zároveň by i mimco mohlo lépe spinkat když uslyší že tam není samo :) a náhradní variantu případně máte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí