Posudek učitelky do PPP v 5 letech

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2660
5.2.14 18:44

Tak jeste pohledej dysfázii, koukni, jestli se tak tvůj syn neprojevuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2352
5.2.14 19:55

Já jsem přesnou definici vytáhla z Wikipedie, ale co se týká např. grafomotoriky, mohla by ergo zafungovat velmi dobře. Dobrý terapeut by mu mohl pomoci zlepšit jemnou i hrubou motoriku a to má velkou souvislost s vývojem a také s psychickou pohodou - dítě samo vidí a chápe, že na vrstevníky nestačí a trápí se a dostává se do regrese.

Ergoterapie je profese, která prostřednictvím smysluplného zaměstnávání usiluje o zachování a využívání schopností jedince potřebných pro zvládání běžných denních, pracovních, zájmových a rekreačních činností u osob jakéhokoli věku s různým typem postižení (fyzickým, smyslovým, psychickým, mentálním nebo sociálním znevýhodněním). Podporuje maximálně možnou participaci jedince v běžném životě, přičemž respektuje plně jeho osobnost a možnosti.“[1]

Ergoterapie je profese, která se zaměřuje na podporu zdraví a celkové pohody jedince prostřednictvím zaměstnávání. Primárním cílem ergoterapie je umožnit lidem účastnit se každodenních aktivit. Ergoterapeuti dosahují tohoto cíle tak, ze se snaží pomoci lidem provádět činnosti, které zvyšují možnost jejich začlenění (participace), nebo přizpůsobují prostředí podporující participaci osoby.[

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.14 20:06

Aha tak to mě zaujalo. Psycholožka mě říkala to samí žr on vidí že nezvládá to co ostatní a tím se vyčlenuje. Tak že je třeba zapracovat na tom všem. Uvidíme co mě řeknou na ty neurologii. Mám zas mít čeho strach a pak začneme něco shánět

• Citovat
  • Upravit
2352
5.2.14 20:45

Ne, není nutné mít strach. Naopak. Ty musíš být silná a prcka podporovat. Pokud nebude mít nějaký závažný nález z neurologie, tak ostatní věci se dají dohnat a větší či menší handicap máme všichni. Můj maličkej je tedy zatím tříletý, ale v některých věcech (např. oblékání a vůbec věci s hrubou motorikou) je lehce pozadu. Ale v jiných je zase napřed. A teď jsem s ním právě byla na fyzioterapii (i ta dokáže spoustu věcí napravit) a zároveň jsem se s terapeutkou domlouvala, že okolo čtvrtého roku bychom při potížích mohli začít s ergoterapií. A co se týká toho psychického stavu - vyčleňování z kolektivu kvůli jinakosti - řeším to na kineziologii. Vím, že to není pro každého, ale nám to dost pomáhá (minimálně já sama jsem více v klidu a dokážu na dítě působit a vracet ho do „pohody“). Na kineziologii chodí i můj starší syn (1O let) a také máme dobré zkušenosti. Navrhuji najít prckovi nějakou terapii, která bude i pro tebe „stravitelná“ a začít s ním pracovat. Já právě nejsilněji vnímám tu psychickou stránku. Takže místo nervování a strachování vymysli a hledej řešení pro podporu jeho a i své psychiky. U toho začni. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.14 12:42

Holky učitelka se divila že nás poslala kvuli špatné grafomotorice na neurologii. Nebyli jste někdo taky kvuli tomuhle

• Citovat
  • Upravit
2
4.2.15 14:58

Ahoj, úplně v klidu běž do PPP, protože pokud má nějaké problémy dítě ve školce, bude se to ve škole pouze stupňovat. O nic nejde, pokud má nějaké poruchy, je lepší to vědět včas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.2.15 15:04

Na neurologii jsme byli naposledy ve čtvrtek minulý týden :) Bude zkoušet, jak je dítě schopno dát si prst na špičku nosu, jestli se udrží na jedné noze…neboj, oni to umí, o nic nejde, jen vyšetří, jak je na tom dítě s motorikou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
4.2.15 15:16

@tominkair @tominkair Tak předpokládám, že po roce to už zadavatelka vyřešila :dance:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
5.2.15 07:14
@Anonymní píše:
Holky mám posudek od uč. Ve školce do PPP. Jsem z toho nervozní co mu bude. Prosím o názor. Ditě je hodný, ve školce se mu libí. Je spíše samotářsky děti spíše pozoruje. Jen při invidualním přístupu vydrží při hře. Do cvičení se zapojuje pohybový hry nechápe pravidla. Je neohrabaný má špatnou grafomotoriku a jemnou motoriku. Kresba neodpovídá jeho věku spíše čmaranice. Při řizenych činnostech nespolupracuje, nezvláda to co děti jeho věku. Při cíleným rozhovoru občas plačtivý a ustrašený a odmítá spolupracovat. Vím že nevite co mu je. Ale jen mě zajíma jestli jste měli doma něco podobnýho. Jo je mu pět let

Když mi písneš do soukromých zpráv, můžu napsat, jak to máme s naší malou, také pět let. Některé věci má podobné jako tvůj chlapeček.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.15 08:54

Holky tady zakladatelka už je to rok takže jsme chytřejší. Byli jsme na ty neurologii tam nic špatnýho neshledala jen trochu opožděná motorika a celkovej závěr s PPP je celková opožděnost no ale za twn rok se hodně změnil a ve školce zlepšení o 70% krásně spoluracuje a teď ke jeho největší problém grafomotorika jako namaluju postavu ale jestě není přiměřená jeho věku. Ale pokroky jsou veliký. Včera u zápisu ve škole byl moc šikovnej až na tu jeho motoriku jinak všechno věděl. Má rok odklad a snad se to mwzitím srovná uplně.

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
8.2.15 05:52
@Anonymní píše:
Holky tady zakladatelka už je to rok takže jsme chytřejší. Byli jsme na ty neurologii tam nic špatnýho neshledala jen trochu opožděná motorika a celkovej závěr s PPP je celková opožděnost no ale za twn rok se hodně změnil a ve školce zlepšení o 70% krásně spoluracuje a teď ke jeho největší problém grafomotorika jako namaluju postavu ale jestě není přiměřená jeho věku. Ale pokroky jsou veliký. Včera u zápisu ve škole byl moc šikovnej až na tu jeho motoriku jinak všechno věděl. Má rok odklad a snad se to mwzitím srovná uplně.

Tak to je super, že se tak zlepšil :palec: :hug:

• Citovat
  • Upravit
3774
8.2.15 10:22

No, vidíš - spousta rodičů pořád bere poradnu PPP jako nějaké zlo - vůči dítěti i jejich osobě.
Je třeba pochopit, že škola i poradna chtějí dítěti hlavně pomoci…děti se mění ve školním věku dne ze dne, takže vývoj je jasný a pokroky fantastické.

Já jsem chodila před xxx lety kvůli koktavosti :(… prostě jsem rychleji myslela než mluvila :mrgreen:. Před nástupem do školy i odbornice nechápala - plynule jsem odvyprávěla nějaký příběh (nepamatuji ji, znám jen z vyprávění.¨
Základní školní docházku jsem absolvovala se samými jedničkami :oops:… snad to některé maminky uklidní a přijmou vyšetření opravdu tak, jaké je jeho účel - pomoci dítěti, rodiči - i učiteli (ten není diagnostik a poruch je nepřeberné množství).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí