Posunutí večerního usínání

4270
9.8.06 07:41

Posunutí večerního usínání

Mám 18 měsíční holčičku a ta do teďka usínala večer mezi 20 až 20.30 a spala až do rána do 5 hod. Přes den spala 1-1 1/2 po obědě. Poslední tři dny však večer nechce v osm hodin jít spát a vydrží do 22 hod. Prostě není unavená. Hraje si, pobíhá po baráku ale spaní nehrozí. Chtěla jsem se vás zeptat, zda s tím někdo máte zkušenost, že si dítě ze dne na den posunulo spaní. Ráno vstávala kolem 1/2 8 teď vstává kolem 1/2 9. Přes den by spala dýl ale já ji nechávám max. 2 hod. Nevím jestli tomu mám nechat volný průběh nebo ji třeba ráno budit či zrušit polední spaní. Musím se přiznat že mi to moc nevyhovuje, byla jsem zvyklá že jsem večer vyžehlila, popřípadě uvařila, prostě činnosti, které se s ní nedají dělat. Nebo se podívala na film. Pročítala jsem diskuzi s večerním usínáním, a vím že někdo prostě chodí pozdě spát, ale nevím co s tím dělat u nás. Pokud budete mít rady či tipy, díky za ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
880
9.8.06 07:47

Ahoj Eliška to má taky tak.Pokud ale ráno vstane kolem té osmé,nenutím jí po obědě spát a pak jde večer spát kolem půl osmé.
 Binky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
9.8.06 07:59

Brum - no vidíš a u nás to máme opačně - dítko chodilo spát kolem půl desáté, a já se zas ráno vyspala - neb dřív jak v 22 stejně nejdu a budíček v 8 ráno byl pro mě prima. A zničehonic začala chodit spát mezi osmou a devátou a tím se posunul i budíček a já jsem po ránu jak praštěná :-) No a sotva si na to zvyknu tak je mi jasné že si to dítko zase nějak změní. Jako teď s denním spaním - spávala pravidelně od 10-12 a já s ní neb jsem těhotná a unavená, pak jsem uvařila oběd a pojedli jsme, no pohoda. Teď chodí zá:,–(ně spát ve chvíli kdy oběd buď vařím nebo ho dokonce má už na stole..

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
9.8.06 08:17

No, holky,
bára vstávala od miminka kolem 10 dopol - bodejť by ne, když jsem půlku těhu prospala a ráno se rozhodně nehonila :) . Jenže jak jsme přivezli Alenku, začala vtávat před půl šestou ráno !!!! 8O . Ája taky, takže se už téměř deset měsíců mučím :? :twisted: . Jsem noční můra. Kliďo můžu jít spát ve dvě, ale prosím, prosím, ať se můžu ráno dospat!!! Už holky prosím těch devět a půl měsíce a ony to neberou 8) :( .
Pomalu se smiřuju s tím, že sedočkám spánku až v jejich pubertě :roll: . Ale to už m budou trápit zase jiné věci.
Jdu si dát kýbl kafe - jsem vždycky ráno do těch desíti stejně totálně pomatená.
Posunout jsme se to snažili, ale nic. Vstanou stejně kolem šesté, ať usnou kdykoli :? . Chjo. Ale ještě, že je mám :wink:
Zatím a držte se, Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.8.06 20:39

ahojky holky,
náš prcek chodí spát kolem 20 hod někdy i 20.30 ale ráno se vzbudí přesně v 5 hodin - hrůza!!!!!!! pak samozřejmě odpadne kolem 9 hodiny tak na hodinku a po obědě je to různé - někdy půl hodinky, hodinku nebo dokonce i dvě. Nevím jak mu to mám posunout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
9.8.06 21:00

Ahoj holky, jelikož jsem hrozný spavec a odmítala jsem s Davídkem vstávat v 7 hodin, tak jsem furt přemýšlela, jak mu posunout spaní. Nakonec u nás zabrala deka na okně. Má v pokojíčku úplnou tmu. Chodí spinkat o půl osmé, ráno mezi 6-7 se vzbudí dostane flašku mlíka, dudel do puseny a tím, že má v pokojíčku tmu, tak prostě spinká dál. Vstává kolem půl deváté. Sice nespí celou noc vkuse(budí se kolem 2 na mlíko), ale já jsem ráda, že ráno nemusím tak brzo vstávat. Tak snad to zabere i u vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
10.8.06 01:00

Ahojky,

tak jsme dnes odzkoušely první variantu, večer usnula ve 22 hodin ráno jem ji nechala vyspat (tak jak i radila doktorka, ráno nebudit, max zrušit polední spaní) a přes den usnula na 1/2 hod). Takže naspala 12 hod. Dneska večer usnula zase ve 22 hod, myslela jsem že usne dřív, když přes den nespala, ale nikoliv. Zítra zkusíme druhou variantu a to ráno vzbudit a dát spát po obědě. Pak napíšu co je pro nás lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
10.8.06 20:13

Ahojky, já myslím, že musíš nový systém zavádět několik dní. Dát dítěti šanci jen jeden den a druhý den zas jinak - tak to nemá šanci se přeorientovat. Chvíli to trvá než si zvykne na jiný čas uspávání a vstávání, podle mně to chce aspoň týden…držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
10.8.06 23:11

Ahoj,
naše Bára měla několik období spaní. Jako mimčo na UM mi prospala skoro celou noc a usínala tak kolem 22-22,30 a vstávala i v 9, ale jak začala lozit a capkat jak je po 19 hodině hotová. Ale jsou i týdny kdy mi nechce usnout ani v 22. Většinou je to tehdy, když má celý den o zábavu postaráno a je plná nových zážitků a i když si myslím, že už musí bejt úplně KO, tak ještě blázní. Když je takovýhle výkyv většinou se do týdne v poho srovná.
Nechala bych tomu čas a uvidíš. Rozhodně to nelámej přes koleno, bude akorát spoustu breku a ty budeš otrávená. :cry:
Klidné nervy a dobrý spánek :P
 Papaja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí