Potěší vás ručně vyráběné dárky?

Anonymní
3.12.12 17:42

Potěší vás ručně vyráběné dárky ?

Dost často tu čtu diskuze typu : jaké levné a originální dárky k vánocům, kde se často píše: „Vyrobím něco ručně, bude to s láskou a od srdíčka, to určitě obdarovaného moc potěší“. Já jsem právě většinou v situaci toho obdarovávaného těmito dárky. Nechci aby to znělo neuctivě vůči těmto tvořilkám ale mě tento typ dárků nepotěší. Netěší mě když dostanu „ručně malovaný svícínek“, nebo „vyšívaný obrázek“, nebo „háčkovanou dečku“. Možná to zní vůči dárcům nevděčně ale radši dostanu třeba jenom jeden sprcháč za 50,– Kč než ručně výráběný dárek „s láskou a od srdíčka“.
Touto diskuzí nechci hanět ručně vyráběné věci, např. na Fleru je spousta krásných věcí co bych si i do bytu dala, ale jsou to věci dá se říct od profesionálek a já většinou dostávám dárky dost amatérské a radost bych z nich měla mít asi právě proto, že je to přeci ručně vyráběné, tvořilka nad tím strávila hondě času a dalo jí to jistě i moc práce ale já tyhle dárky prostě nerada dostávám. Na poličku si to nevystavím, na stěnu si to nepověsím, neb mám prostě jiný vkus, tak to skončí někde v šuplíku, což mi je i pak líto, protože dotyčná si s tím třeba dala i tolik práce, otázka je jak konečné dílo vypadá, protože buďme upřímní, ne každý má talent vyrobit sám krásnou věc, snaha se sice cení ale není to vše. Jak jste na tom vy potěší vás tento typ dárků nebo jsem sama jediná nevděčnice co ji to nepotěší :nevim:?
Ještě chci upřesnit, že nemám touto diskuzí na mysli dárky od dětí, to je podle mě úplně jiná kategorie, a jakýkoli vyrobnený dárek od dítěte mě potěší. Mám na mysli dárky od dospělých osob.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Naima
3.12.12 17:45

Ne, absolutně mě nepotěší, pokud to není něco k jídlu nebo k pítí. Takže v tom sama nejsi.

• Citovat
  • Upravit
8651
3.12.12 17:49

Já dárky vyrábím, ale pořádné – šiju děckám, co si samy přejí atd., takže úspěch zaručen vždy :) Jinak svícínky a podobné lapače prachu nesnáším bez ohledu na to, jestli jsou ručně vyrobené či ne, ale pokud to někdo vyrobí s láskou, tak je to v pořádku, myslel to dobře a o to jde. Nemusí to být přece samé hodnotné mega dary ;)

Příspěvek upraven 03.12.12 v 17:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
3.12.12 17:50

Me potesi pokud to nejsou veci nesmyslne k nicemu, ktere pouze zabiraji misto nekde ve skrini. Treba svagrova ted k vanocum vyrabi patchworkove polstarky - to mi prijde dobre. Takove ty svicinky, decky, ozdoby me taky netesi, pac stejne hned leti do kose.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380

Nejake lapace prachu nemusim ani kupovane…Jedina domaci vyroba kterou ocenim je kdyz tchyne spichne nejake obleceni pro deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7744

Mě taky ne- další zbytečnej krám do domu. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
3.12.12 17:52

Nevidím na tom nic špatného..Sama v bytě takovéto věci nemám, nevyhledávám je a „naštěstí“mi je ani nikdo nedává. Asi by taky skončili v šuplíku :think:
Já jsem spíš na praktické dárky :lol:
Jo a taky mi nevadí dárky od dětí, co sami vyrobili.To jsem naopak ráda a těší mě to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
3.12.12 17:54

Tak já si podle toho, jestli to má i využití :) třeba ručně dělané naušničky a tak, to mě potěší, nebo tady byla diskuze a hodně navrhovaly různá jídla - pralinky, pečený čaj atd. a to by mi asi taky radost udělalo… dečku bych neměla kam dát, takže to ne:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
3.12.12 17:57

Když se trefí do mého vkusu, tak mi nevadí, ale jinak z toho taky nejsem odvázaná. Ale přesto ocením, že si s tím dotyčný dal práci, i když to pak třeba leží ve skříni. A jak píšeš dárky od dětí, tak ty mě potěší jakékoliv, včera jsem dostala od dcerky pomalovanou a polepenou roličku od toaleťáku a mám ji tu vystavenou. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
3.12.12 17:58

Tak já naštěstí takové dárky nedostavam. Asi by mě to taky netešilo :nevim: Ale třeba minulý rok před vánocemi prodávali u nás v bille svíčky, ktere vyráběli hendikepovani a to byla taková krása, že jsem neodolala a jednu si koupila :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
3.12.12 17:59

Jak co…třeba pletené ponožky/šály mám ráda, stejně tak ručně dělané šperky, ale lapače prachu nemám ráda ani kupované. Mám jich doma hromadu a většina z nich končí v krabici ve sklepě. :oops: Mám ráda třeba buddhistické/ezo věci - Buddhy, kamínky, ale jinak opravdu nééé.
Nebo skleničky/keramika na výstavu. :zed: Vždycky se mi vybaví ta vitrína u babičky plná skleniček/kávových setů k ničemu.

• Citovat
  • Upravit
9867
3.12.12 18:01

Ono je ručně a ručně.

Já letos ručně tvořené dárky dám - ovšem troufám si tvrdit, že kvalita bude poměrně dost vysoká. Takové ty rychle odmlasklé dárky chápu, že nepotěší.

Jo a nedávám lapače prachu - tedy když nepočítám středový ubrus na stůl :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
3.12.12 18:03

Já tohle naštěstí nedostávám a abych pravdu řekla ani bych o to nestála, jen babi mi čas od času nadělí pletené fusky a tím mi radost udělá :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
3.12.12 18:05

No já jsem dělávala právě takové věci jako jídlo - likér, pralinky, směs na muffiny a spol. a domácí kosmetiku z kvalitních surovin, jako balzám na rty, krém a ruce a tak. Ted´teda nestíhám :roll: Lapače prachu taky nesnáším :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
3.12.12 18:08

Já jsem teď dostala domácí 100% bio marmeládu na linecký a je fakt luxusní…se nedá srovnávat s tím co mají obchodě… :pankac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný