Potíže po laparoskopii - jak se zbavit bolestí přírodní cestou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46
13.11.18 12:53

@lachtanice86 děkuji za odpověď, mě by vůbec nevadilo trošku přibrat, zhubla jsem na 46 kilo a to je opravdu hnus… Jsem pořád nervózní. Hormonální léčbu odmítl s tím, že je na čase otěhotnět a to co nejrychleji to půjde, endometriózu máme nejspíše stejně :,( mohu poprosit o nějaký typ co tedy nejíst a co naopak ano? Pokaždé čtu něco jiného a jsem z toho tak trošku jelen už. Četla jsem hlavně vysadit kávu a nekouřit ale co dál na to pomáhá jsem se moc nedocetla tak budu ráda za radu jak tu mrchu aspoň trošku podchytit :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
13.11.18 15:12

@Majkylla no já vysadila cukry, lepek, v podstatě jsem byla nejdříve na whole30 stravování a potom paleo. Mně to ale vyhovovalo i z jiných důvodů. No hele s tou léčbou. Letos mi bylo 32 a doktor řekl že je lepší ztratit půl roku léčbou aby se endo utlumila než ji krmit další a další ms. Navíc pokud ji máš až takhle, dělali ti průchodnost vejcovodu? O mimčo jsme se snažili od mých 29. Ale endo asi mohla za potraty a taky jsem zažila zamlklé těhotenství. Tak jsem vlastně za ten půl rok volna byla ráda. Aby si se nesnažila a ono to prostě nešlo. Já právě v tom půl roku podstoupila všechny tyhle testy a vyšetření. A zkus kouknout sem ttp://gabrielatuatti.cz/endometrioza-prevence-stravou/ a tady https://paleosnadno.cz/whole-30/ v tom druhém jsou i recepty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.11.18 22:04

1.11 jsem byla také na laparo..nic mi nenašli po zákroku jsem krapet krvácela šíleně se mi motala hlava a asi díky narkóze jsem zvracela. Druhý den jsem byla propuštěná domů. 10 den po zákroku mi přišli měsíčky které byly ze začátku hodně silné a bolestivé.. :/ a teď akorát malinko špinim tak snad budou krátké a skončí to. Už bych chtěla do práce ale mám problém s pupíkem furt to bolí a hnisá vůbec nevím co s tím.. :,( . Chtěla jsem se zeptat kdy jste nastoupily po laparo do práce když byl zákrok bez nálezu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
13.11.18 23:49

@Haňulíí94 když byl bez nálezu a vše bylo ok tak po ttýdnu. Nic mě nebolelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.19 22:07

Bolesti

Ahoj holky, máte někdo zkušenost s bolestmi způsobenými plynem při laparo a testu pruchodnosti? V pondělí mi dělali laparo, odebrali 2 malé cysty, jednu na vaječníku a malé ložisko endometriozy. Jediné s čím mám pořád potíže je ten plyn. Prý mám chodit aby se pomohlo jeho vyloučení. Jenže já mám takové stavy, že když si chci lehnout, jakoby mi dutinou břišní, přes žebra a až ke klíčním kostem projela obrovska bublina a je to hrozná bolest, že mi kolikrát až slzy vyhrknou. Pak to tak půl hodiny rozdýchávám, v sedě a uplně nehybně. Takže se pak bojím si znovu lehnout :( Jak dlouho bude trvat než se ten plyn dostane z těla? A dá se tomu ještě nějak pomoct? Díky všem za zkušenosti… dnes jsem se vrátila domů a manžel už mě chtěl odvézt zpět…

• Citovat
  • Upravit
1026
8.5.19 22:16

Já měla břicho nafouklé dost dlouho, ale mě to nebolelo, spíš to bylo nepříjemné. Zkoušela jsi to nahřát a jemně masírovat? Možná v teplé vaně. Někdy ty plyny dokážou potrápit -kolikrát si člověk myslí, že má infarkt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
8.5.19 22:31

@annasmyc vanu ještě nemůžu kvůli stehům. Ale zkusím ten polštářek. Jakmile se mi ten plyn dostane k žebrům tak je to šílená bolest, mám pocit jak při skříplém žebru, nebo jak kdybych měla prasknout. Když už to rozdýchám tak furt cítím jakoby se to drželo v tom zrojůhelníku pod žebry. Myslíš, že by mohl pomoci i espumisan? Nebo něco takového?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
8.5.19 22:34

@Jannie-s myslím že to určitě neuškodí -má rozpouštět plyny i miminům se dává

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
8.5.19 22:40

@Jannie-s a plyny odcházejí? Ještě zkus fenyklový nebo kmínový čaj. Myslím, že mi v nemocnici říkali, že mám vyhledávat úlevné polohy -takže jestli tě to někde tlačí, tak změnit polohu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
8.5.19 22:44

@annasmyc no právě že odcházejí hrozně málo. Jediná poloha ve které jsem v pohodě je v sedě nebo při chůzi. Ale když si potřebuju lehnout tak trpím.. čajík zkusím, díky. a možná i ten espumisan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.20 17:56

Bolest po laparoskopii

Zdravím, ráda bych oživila diskuzi. Mám tři dny po laparoskopii, řešili cystu na vejcovodu a při tom mi škrábli střevo, takže jej museli trochu zašít :(.Jsem ještě v nemocnici. Jde mi o to, že bych se chtěla zeptat, jak dlouho vám trvalá rekonvalescence, kdy jste sportovali, řídili auto, uklízeli doma a tak? Jak dlouho jste třeba užívali analgetika? Co vám pomáhalo? Bral někdo Wobenzym, pomohl? Docela mě břicho bolí, asi ten plyn, cítím i jizvy.Tak nevím, zda jsem taková citlivka :nevim:,byla tu se mnou paní na diagnostickou laparo a druhý den šla domů a že ji skoro nic nebolí. Děkuji za zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková