Potíže po vdechnutí/loknutí vody
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Já sem jednou pri plavání vdechla asi hodně vody a nemohla jsem se pořádně dlouho nadechnout. Uz sem myslela ze budu mavat na plavcika, ale rozdychala sem to. Nic mě pak nebylo, ale fakt to byl hnus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chodim s malou od půl roku na kojenecký plavání a skoro na každý hodině se naloká a rozkucká každy dítě. No chodíme už rok a půl a všichni žijeme ![]()
Suche tonutí je vlastně otok plic, jestli se nepletu a myslím, že je to celkem vzácné a hrozí při vdechnutí většího množství vody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Při suchym tonutí nejde o vdechnutí vody, ale o tom, že se tělo lekne a začne se chovat, jak kdyby se topilo - stahnou se dýchací svaly a průšvih je na světě, proto se opilec muže utopit po pádu do louže atd.
Osobně nikoho takovýho neznam, taky jsme se nalokali vody a všichni žijem, ale je dobrý mít to v hlavě a pokud dítě řádí v bazénu nebo ve vaně a pak začne mít příznaky, je lepší jet radši rychle na pohotovost, nebezpečný to není tim, že by to bylo častý, ale právě tim, že když už se to stane, tak to lidi podcení a pak už může být pozdě s tim něco dělat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Při suchém tonutí dochází ke stažení hrtanu. V podstatě k tomu může dojít třeba při in a extubaci. V případě tonutí studená voda danou oblast podráždí, ta se stáhne a vlastně brání aspiraci tekutin. Jenže člověk leží ve vodě a pokud křeč povolí, on se nadechne, aspiruje a umírá na klasické mokré tonutí.
- Citovat
- Upravit
Mozna jsem to napsala spatne, spise pujde o sekundarni ![]()
Kazdopadne me prave zajima, jestli nekdo zazil problemy az treba s odstupem.
Jinak diky holky za zpravy. ![]()
- Citovat
- Upravit
@JanaDaR díky za upřesnění. Špatně jsem to pojmenovala a myslela jsem sekundární.
Ale myslim si, ze jsem psala o stejném problému, který myslela zakladatelky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JanaDaR píše:
Při suchém tonutí dochází ke stažení hrtanu. V podstatě k tomu může dojít třeba při in a extubaci. V případě tonutí studená voda danou oblast podráždí, ta se stáhne a vlastně brání aspiraci tekutin. Jenže člověk leží ve vodě a pokud křeč povolí, on se nadechne, aspiruje a umírá na klasické mokré tonutí.
Trochu OT. Ale uz nekolikrat me napadlo, ze kdyz mi fouka do obliceje velmi silny vitr, tak se nemuzu nadechnout. Predpokladam, ze se telo brani pretlaku, ktery by se dostal do plic. Lze se takto take udusit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, nevím, jestli to tu ještě funguje, ale potřebuji se zeptat na jednu otázku. Včera se mi stalo, že jsem se napila vody a zakuckala. Od té doby mě tlačí na plicích a pořád mě to nutí kašlat. Bolí mě hlava a jsem velmi unavená. Dáte mi prosím nějakou radu, jak to dále řešit? Předem děkuji za odpověď. Přeji hezký zbytek dne.💗
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Julinka09380 jak jsi dopadala?? Byla jsi u Dr. Nebo to přešlo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristý r teeeeda to uz jsou 2,5 roku a nejak si to nepamatuji. Ale vzpomínám si, že jsem mela pak zánět průdušek, takze to nejspíš byla jen nějaká viróza a nemělo to souvislost s vdechnutím té vody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Julinka09380 no ono to vdechnutí může vyvolat záněty a zapál plic
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, zakladam spise ze zvedavosti, je tady nekdo, kdo mel problem s malym ditetem, kdyz se nalokalo vody?
Mame rocniho prcka a ve vetsim bazenu, pri takovem tom malem blbnuti, si obcas loknul vody, proste dal hlavu do bazenu, ale zadrzet dech neumi, kuckal treba pul minuty a brecel, pak byl zase ok. V brouzdalku to udelal taky a dela to obcas i ve vane, i pri sprchovani… proste chvili lape po dechu. Ale samozrejme vsude okolo me strasi suchym tonutim - je to opravdu bezne? A hrozi to pri takovem malem loknuti?
Zajima me, zda je tu nekdo, kdo mel nejaky vetsi problem po nalokani vody sam, nebo dite?