potíže s kojením

164
26.7.05 13:09

potíže s kojením

Ahoj holky,
mám 5-ti týdenní holčičku. Donedávna bylo při kojení všechno v pohodě. Malá sála jak o život :D Před pár dny se ale najednou začala pouštět. Teď vydrží sát maximálně 10 minut, pak se pustí a začne křičet. Když si dáme chvilku pauzu a přiložíme znova, hned se pustí a křičí jak o život. Mám strach, že vypije málo, protože když se uklidní, začne si cucat prstíky nebo pusinkou hledá, kde by se přisála. Prso už ale znovu nechce :cry: Nevíte, proč to dělá? Co s tím?
 Winky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12600
26.7.05 13:45

Ja myslim, ze muzete mit lakatcni krizi v 6ti tydnech a opravdu ji to malo tece. Reseni je prikladat co nejcasteji, takze po tech deseti minutach prestat a zkusit znovu treba za pul hodinu. My meli prave nekolikrat obdobi kdy jsem kojila pres den co pulhodinu, narocne, ale vzdycky se to srovnalo. Trva to tak 1-2 dny. Hlavne vydrzet a nenervovat se. Hodne pij, kojici caj a ono to prejde! Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
26.7.05 13:47

Ahoj,
u nás to bylo taky, většinou to byl prdík nebo krkánek, zkus jí nechat odříhnout, když si odříhla pila zas jak o závod.
Markéta + Terezka 4,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
26.7.05 15:34

Ahoj,
u nás to bylo přesně tak-prdík nebo krkánek.A taky po odkrknutí se zase „přicucla“ a pila jak protržená-pak se většinou poblinkala…
Ale v 6-ti týdnech to může být opravdu laktační krize.Hlavně to nevzdávej,určitě se to srovná. :wink:
Pa L.+Terezka 4,5m(Mareto,to je náhoda,co?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3152
26.7.05 15:36

Winky,
nám je teprve 7 dní a probíhá to stejným způsobem. Malý chudák usilovně saje, pak se pustí a zoufale brečí. když mu prso nabídnu znova, tak bradavku vystrkuje jazykem a nechce. Tak ho zkusím většinou přiložit na druhou stranu, kde se mezitím něco vytvoří a chytí se. A za chvilku je to to samý. Takže při kojení třeba 3× nebo 4 x přehazuju ze strany na stranu :). Je to fuška, ale doufám v to, že se to zlomí a mlíčka bude dost.
U prvního dítka jsme krizi měli v 6 ti týdnech a pak myslím ve 3 měsících. Nejlepší je prý budit děti v noci a tím se mlíčko začne tvořit daleko víc než při denním kojení.
Vydržte!
 Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
26.7.05 15:38

Ahoj Winky,

jak psaly maminky přede mnou - hlavně klid, hodně pít, odpočívat a častěji přikládat… Já jsem ještě po kojení i mezi kojením zkoušela odstříkat, aby se nastimulovala „zvýšená výroba“… Opravdu to trvá tak den dva a pak se to ustálí…

Když jsme měli první krizi a nevěděla jsem si rady, tak mi kamarádka říkala: „Pamatuj si dvě čísla - 3 a 6…“ K takovým krizím dochází kvůli růstovému spurtu v 3. a 6. týdnu a pak ke konci 3. a 6. měsíce… Měla pravdu… Teď má skřítek 7,5 m., stále kojíme a podle dr. výborně prospíváme… Takže pevné nervy a vydrž!

Haki a Ladíček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
26.7.05 17:00

Ve všech nemocnicích jsou laktační poradkyně, nebo se zeptej u dětského lékaře ať ti daj na nějakou kontakt, tyhdle poradkyně dojížděj i domů- je to hrazené pojišťovnou(pokud ti to předepíše lékař) a ony ti nejlépe poradí co a jak ev. děláte špatně a naučí jak správně přikládat, aby kojení bylo OK:-))
Tak ať to jde co nejdřív lépe a papa H+L 32tt:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
26.7.05 18:01

kojení

Ahojky,
tak mě napadá, když by jsi teda měla náhodou zrovna málo mlíčka, zkoušíš jí dát napít i z druhého prsu? :?: Je fakt, že je to předmětem sporů, ale mě se to teda rozhodně na začátku vyplatilo a prsa střídám i při každém „růstovém spurtu“ - což bylo zatím ve 3. a 6. týdnu (naše dětská lékařka to schvaluje), anebo když má malej zrovna některý ze svých hladových dnů :lol:

Peťula + Pavlík 8t

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.7.05 23:21

Ahoj, podla mna to ani nemusi byt spurt, ale jej to moze aj stacit, oni ako su starsi, tak si vedia vytiahnut viac za kratsi cas. Mne maly bezne sal v tomto veku 3 minuty, len v noci okolo 10minut a priberal ukazkovo. To ze si vsetko strka do pusy je v tomto veku normalne. Ja by som sledovala pocet pocikanych plienok (aspon 6-8 v tomto veku) a ak by priberala, tak by som ju nechala, nie kazde dieta je velky papkac.
Prajem nech sa to upravi. Vyborna poradna dojcenia je na www.babetko.sk

• Citovat
  • Upravit
130
27.7.05 08:34

Ahoj, my pijeme 10 minut už od narození a vzhledem k tomu, že krásně přibíráme, je to dostačující. Je ale pravda, že dítě by mělo být po kojení spokojené. Můžeš zkusit nějakou laktační poradnu na netu , třeba na www.porodnice.cz nebo nakontaktovat laktačního poradce, který za Tebou přijde domů a zkontroluje techniku sání a poradí. Hlavně zůstaň v klidu, hodně přikládej, střídání prsů během kojení se doporučuje i 4× a hlavně tedy v noci, jak už bylo napsáno. Uvidíš, že se to brzy zlepší. Úspěšné kojení přeje Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
27.7.05 08:44

Nějaké internetové adresy, kde se dozvíš trošku více:-)

www.rodina.cz/LLL (jedná se o laktační ligu)

www.capa.cz (tam najdeš seznamy dle bydliště porodních asistentek+laktačních poradkyň)

Papa H+L 33tt:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
27.7.05 08:48

Promiň spletla jsem tu jednu adresu:

www.capacz.cz

Pa H+L 33tt:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit