Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte,
ráda bych se vás zeptala na vaše zkušenosti s chrápáním dětí. Lukášek chrápe od miminečka. Na začátku jsme se tomu vždy zasmáli, že je to prostě chlap. Ale začíná mě to trošku znedklidňovat. Chrápe opravdu silně. Často nemůžu usnout jak nahlas chrápe.
Může být u něj něco špatně?? Dělá se s tím něco???
Děkuji vám za radu.
AJKA a Lukášek 11 měs.
Ahoj Ajko,
dcerka me kamaradky take chrapala, byla to sila. Kamaradku napadlo, ze by Terezka mohla byt alergicka na peri a vymenila ji perinku i polstarek, vlastne i perinu a polstar sobe. Od te doby Terinka nechrape. Tak treba nejaka alergie??? Pokud mate treba peri, nebo nejaky jiny alergen, zkus ho odstranit.
No, moc jsem ti nepomohla…
Nicol, 19 tt
Ahoj Ajko, říkala jsi to u doktorky?Možná by Vás poslala na alergologii a nebo,to je taky možný,nemá Lukášek zvětšenou nosní mandli?Nechci Tě vůbec strašit,asi bych to prokonzultovala s doktorkou.A koneckonců s tou peřinkou, jestli máte péřovou bych to asi taky zkusila.My používáme ovčí deky a ty jsou bezva.Jestli Tě to trochu uklidní,náš malej pro změnu ukrutně vrže zubama,takže se taky nic moc nevyspíme… ![]()
Pa L.
Děkuju vám za odpovědi. U Dr. jsme to ještě neříkali. Máme tam jít za měsíc, ale asi zajdeme dřív. Malý je atopik, takže na jednu stranu je alergie možná. Ale zase má to doma i v kočárku. Péřové věci nemáme, to by se mi dusil manžel - je astmatik. Se starší dcerou jsme bojovali taky s ekzémem tak doufám, že už jsme alergeny docela vymýtili. I když ne všechny, skleníkovou domácnost nemáme ![]()
Ještě jednou díky
Ajka
Mojí sestřenky chlapeček taky hodně chrápal a bylo to tím že vmu v nosní dutině zůstala plodová voda ted je mu skoro rok a chrápe pořád prý se s tím nedá udělat nic že se časem plodová voda vstřebá.
ahojky oživuji tuhle diskusi,mám stejný problém,ale malá začala chrápat tak měsíc zpětně a hlavně teda v noci,ale i v kočárku,i když je vzhůru,tak tak jakoby trochu chrochtá
do poradny jdeme 21 unora,ted má trochu rýmečku a je ted velká nemocnost dětí,tak se mi tam zrovna chodit dřív nechce,aby ještě nechytla nějakou anginu.Jo a k tomu ještě tak týden zpětně začala hodně plakat ze spaní i několikrát za noc to se ještě nestalo ![]()
malej začal chrápat po nemoci, byli jsme ne ORL a zůstala mu zvětšená nosní mandle právě po té rýmě. Dostali jsme Aerius sirup, mandlička se mu po něm trošku zatáhla, takře snad dobré.
Pokud to vzniklo po nemoci, tak vážně tipuju tu mandli.
ještě, když měl tu mandličku fakt špatnou, tak taky brečel ze spaní. Asi jak nekvalitně spal kvůli tomu chrápání.
MMartina1 píše:
ještě, když měl tu mandličku fakt špatnou, tak taky brečel ze spaní. Asi jak nekvalitně spal kvůli tomu chrápání.