OHŘÍVAČKA KOJENECKÝCH LAHVÍ

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
25.7.05 09:23

OHŘÍVAČKA KOJENECKÝCH LAHVÍ

Chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti s ohřívačkou kojeneckých lahví zda ji využíváte či nikoliv a zda ano, tak na jaké bázi to funguje já bych to uvítala hlavně v noci, kdy se malej probudí a buď řve hlady jako tur a než mu to jdu do kuchyně nachystat tak se někdy stane, že zase usne a pak lítám pak pako do kuchyně a zpátky a přihřívám a proto uvítám vaše názory a zkušenosti děkuji moc všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Missorka
25.7.05 09:27

Ahoj,

já ohřívačku neměla a přišlo mi nejlepší mít v mikrovlnce odměřenou převařenou vodu ve flašce. V noci jsem jen přisypala prášek, našroubovala dudlík a ani ne do minuty Vojta baštil. Když zbylo, nechala jsem to na ráno a pak jen postavila na chvilku do hrnku s horkou vodou. Všechno bylo rychle a nikdy žádnej problém…

Ať se daří.

Peta

• Citovat
  • Upravit
107
25.7.05 09:38

Ahoj,my jsme si ohřívačku lahví koupili,ale jak jsme si ji z obchodu přinesli,tak si ji zase nějaká paní,která četla můj inzerát,že prodám…,odnesla-akorát o 400,–levněji.Vůbec jsme ji nepoužívali,vše řešila mikrovlnka.Ono to totiž trvá asi 8 min,než se ti to ohřeje a to je v noci strááášně dlouhá doba.Ale na druhou stranu,možná by ti vyhovovala,jelikož automaticky udržuje teplotu mléka,pokud ti dítko usne.Jo a my jsme měli ohřívačku od Philipse,čož byl další problém,jelikož jsem koupila lahvičky od Aventu :roll: ,a ty jsou větší-sice se vejdou,ale na vodu není skoro místo. Bubo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
25.7.05 10:49

Ahoj, my máme ohřívačku Avent. Přes den ale musím tak cca půl hoďky dopředu zapnout a na stupeň 1 ohřívám. V noci to stále řeším, protože to je fakt náročné. Jsem ve fázi kdy mám ohřívačku na 1 zapnutou celou noc :oops: , jak psala missorka trvá to jinak několik minut i na 3 a to je k zbláznění jelikož se vám mimčo dokonale brobudí a řve hlady. Jenže jak to mám furt zapnuté tak to přehřívá a tak pak přilívám studenou převařenou vodu. Tak půl na půl, přidám Nutrilon, protřepu a je to. Mikrovlnka by byla supr, ale slyšela jsem že je to škodlivé, že by se to nemělo. My papáme jen mlíčko - 2m. Kamarádka si u mě ale tuto ohřívačku chválila na příkrm. Co je fakt supr od Aventu je parní sterilizátor do mikrovlnky - za 5 min hotovo! :wink:

Tak holky co nekojíte nebo přikrmujete jak ohříváte mlíčko , tipy sem a jak je to s tou mikrovlnkou - je škodlivá???????? 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
25.7.05 11:06

Bety,

myslím, že jedinej problém co se mikrovlnky týká je, že se jídlo neohřívá rovnoměrně. Což v případě, že ohříváš jenom vodu a pak do ní sypeš prášek a protřepeš, odpadá. :-)

Já bych se mikrovlnky nebála, mně osobně dost usnadňuje život. :-)

Peta

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
25.7.05 11:43

ahojky,

já večer převařím vodu dám jí horkou do temosky, vedle mám v lahvi také převařenou vodu ale studenou a v dávkovači od aventu připravený Nutrilon. Vše je pak v noci připravené cca za 1 minutu. Nemůžu si ztěžovat.

magika

• Citovat
  • Upravit
3417
25.7.05 12:02

Ahoj. Jelikož jsem nekojila, ohříváček lahví jsem využila dokonale. Mám Philips (ale žádná bomba tenhle typ není) a lahvičky Avent. V noci jsem to dělala tak, že jsem si do lahvičky odměřila vodu, nechala v zapnutém ohříváčku na mírný stupeň - dá se snadno vysledovat, no a v noci jsem k tomu akorát přisypala mlíko a bylo to. K mikrovlnce mám výhrady, nepovažuju to za přirozený ohřev potravin, prý to ničí vitamíny. Nejen že ji nemám, ale ani si ji pořizovat nehodlám. Je to ale můj osobní názor a s nikým se o tom nechci dohadovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.7.05 12:28

PARNÍ STERILIZÁTOR????????????????

A PROSÍM VÁS CO TO JE A JAK FUNGUJE TEN PARNÍ STERILIZÁTOR DO TÉ MIKROVLNKY? NEMÁM ZKUŠENOSTI PROSÍM TEDY JEŠTĚ O VYSVĚTLENÍ DÍKY MOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
25.7.05 14:17

Parní sterilizátor je vetší kulatá plastová nádoba s krytem, nalije se tam 200ml vodu pod takovou mřížku co je dole na to se naskládají lahvičky, dudlíky, kousátka, cokoli a strčí se to na plný výkon do mikrovlnky na cca 5 min podle výkonu mikrov. Sterilizace probíhá parou, pak se to vytáhne nechá 2 min ležet a je hotovo. Já ho mám od Aventu a maximálně mi vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
25.7.05 18:25

Betynko, a to v tom sterilizátoru ohříváš to mlíčko ?!?!?!
Nějak to nechápu.....
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
25.7.05 19:24

Ne, sterilizátor je na sterilizování kojeneckých lahví a dudlíků. Dá se sehnat i elektrický. Mě se podařilo koupit v bazaru za 250 korun zcela funkční, značka Petra. Je to oproti sterilizování v hrnci na plotně opravdu velice pohodlné. Ale je otázka, jestli to sterilizování je potřeba. Mě doktorka u druhého dítěte řekla, že to dělat nemusím. Že je to nutné v porodnici, kde si děti savičky a lahvičky vyměňují. A od maminek z praxe jsem taky slyšela, že to kolikrát nedělají (třeba maminka dvojčat, která to nestíhala). Tak jsem sterilizovat přestala a bylo. Dělala bych to jen v šestlinedělí, možná pro svůj lepší pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
25.7.05 20:39

Máme ohřívačku Avent a lahve Avent. Nemůžu si stěžovat, i když nyní ji používám již jen dvakrát denně - na ranní a večerní mlíko.
Ráno to dám na 3 = rychloohřev a za 3 minuty to je (když se to neohlídá a přehřeje, tak se trochu odlije a dolije studená).
Večer před koupáním to dám na 1 - a za takových 15-20min je to akorát.

Jídlo dávám čerstvě uvařené ev. v nerez kastrolku ohřáté. I vodu na kaši ohřeji v kastrólku, přidám UM, ovoce, kaši, vymíchám a baštíme.

Mikrovlnku používám minimálně. Také jsém slyšela, že je škodlivá. A také musíš cokoliv, co v ní děláš, nechat „domikrovlnit“ i po skončení ohřevu. Musí se to v potravinách dohýbat či jak to napsat. Pak teprve konzumovat. Takže z tohoto důvodu nechci malé ohřívat příkrm v mikrovlnce a čekat…

• bát se, že v částech, které se přehřály, se zbytečně ničí vitamíny, že ji popálím, i když jsem se snažila to pečlivě zamíchat..

Takže jsem zastáncem ohřívačky, i když se zdá, že příprava je delší či komplikovanější než v MWT, tak je to určitě zdravější. A o to snad jde, ne?

MTW využijem na návštěvách, to ohřívačku ani kastrůlek s sebou netaháme. Ale je to občas = to se dá.

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
10.3.09 11:45

Ahoj holky, můžu se zeptat, nevíte z čeho jsou Avent lahve vyrobené, popř. kde je k ověření nezávadnost lahví? Na jiné diskuzi jsem četla, jak v některých státech je prý zakázaná výroba, protože plast je vyroben z bifenolů či čeho a to je karcinogenní :? v tom se člověk fakt už nevyzná. Byl ještě někdo z vás spokojený s parním sterilizátorem do mikrovlnky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
10.3.09 11:49

Já jsem měla parní sterilizátor do mikrovlnky a je to úúúžasná věc!!!
Používáme dodnes na různé hrnky a hračky :wink: :wink: :wink:

• Citovat
  • Upravit
505
10.3.09 17:43
Pimpa píše:
Ahoj. Jelikož jsem nekojila, ohříváček lahví jsem využila dokonale. Mám Philips (ale žádná bomba tenhle typ není) a lahvičky Avent. V noci jsem to dělala tak, že jsem si do lahvičky odměřila vodu, nechala v zapnutém ohříváčku na mírný stupeň - dá se snadno vysledovat, no a v noci jsem k tomu akorát přisypala mlíko a bylo to. K mikrovlnce mám výhrady, nepovažuju to za přirozený ohřev potravin, prý to ničí vitamíny. Nejen že ji nemám, ale ani si ji pořizovat nehodlám. Je to ale můj osobní názor a s nikým se o tom nechci dohadovat.

AHOJ …NECHCI SE ZASTÁVAT MIKROVLNEK, TAKY TO TAK NĚJAK VIDÍM - ALE VLASTÍME JI..TADY SPÍŠ JDE O TO CO V NÍ OHŘÍVÁŠ, JESTLI JEN SAMOTNOU VODU, TAK TO JE V POŘÁDKU - TAM NENÍ SNAD CO ŘEŠIT…ale už nadávkované celé mléko bych asi nedávala..v tomto případě to ty živiny ničí. :wink: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí