Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ráda bych znala Vaše zkušenosti s homeopatiky při menstruačních potížích. Zkoušela jsem homeopatika při nedostatečné tvorbě mléka a zabraly perfektně. Přečetla jsem několik knížek o homeopatii, ale uvítám i zkušenosti jiných uživatelek. Mám problémy s neustálým krvácením mezi menstruacemi. Vlastně to dopadá tak, že jen 10 dní nemám menstruaci a jinak mi jedna skončí a za dva dny krvácení zase začne. Měla jsem zánět, ale zřejmě to tím způsobeno nebylo, taky nemám dva roky po porodu císařem zhojenou jizvu. Beru 14. den Orgametril, ale do té doby se trápím a už mě to nebaví. Doktorka už neví co se mnou.
mně zabral ULTROGESTAN a teď beru mateří kašičku a mám MS pravidelné
zasla bych za dobrym homeopatem, tohle podle me neni na samolecbu…
@Veronika4 píše:
Ráda bych znala Vaše zkušenosti s homeopatiky při menstruačních potížích. Zkoušela jsem homeopatika při nedostatečné tvorbě mléka a zabraly perfektně. Přečetla jsem několik knížek o homeopatii, ale uvítám i zkušenosti jiných uživatelek. Mám problémy s neustálým krvácením mezi menstruacemi. Vlastně to dopadá tak, že jen 10 dní nemám menstruaci a jinak mi jedna skončí a za dva dny krvácení zase začne. Měla jsem zánět, ale zřejmě to tím způsobeno nebylo, taky nemám dva roky po porodu císařem zhojenou jizvu. Beru 14. den Orgametril, ale do té doby se trápím a už mě to nebaví. Doktorka už neví co se mnou.
A proč nezajdeš za homeopatem, který ti dá cílený lék a možná bude po problému.
Ahoj,tak to bych také ráda věděla.Mám 1 1/2 po porodu,antikoncepci neberu.Nikdy jsem žádné potíže před těhotenstvím neměla,ale po té neustálé záněty,když jsem se jich zbavila,tak vždy v půlce cyklu začnu krvácet,cca 3 dny,bolesti v podbřišku až do zad.Gynekologicky jsem prý v pořádku.Fakt už si nevím rady.Asi to prý budou záda,skřípnutý nerv,tak nevím,ale také bych ráda věděla,jestli existuje něco,abych vždy uprostřed cyklu nekrvácela a neměla tyhle bolesti ![]()
Veroniko, Gábííí,
tohle je homeopaticky řešitelné. Ale ne samoléčbou, ne na základě rad po Internetu. Tady je potřeba celková homeopatická léčba, kde se zhodnotí celkový stav a podá lék na míru.
To je jasné,jen jsem se ptala,jestli někdo neví nějakou alternativu.Každopádně jestli bude špinění pokračovat,na někoho se obrátím,když na gyndě mi řekli,že to je normální,ale mě to obtěžuje a halvně,když jsem tohle nikdy neměla.
Díky za Vaše názory. Chtěla jsem poradit, ne hned jít za homeopatem, moc se mi z mé mateřské nechce utrácet peníze za homeopata. Přece jen není ta mateřská zas tak velká. Ale možná mi nic jiného nezbyde. Četla jsem o Arnice, možná ji zkusím. Má léčit krvácení mezi cykly.
@Veronika4 píše:
Díky za Vaše názory. Chtěla jsem poradit, ne hned jít za homeopatem, moc se mi z mé mateřské nechce utrácet peníze za homeopata. Přece jen není ta mateřská zas tak velká. Ale možná mi nic jiného nezbyde. Četla jsem o Arnice, možná ji zkusím. Má léčit krvácení mezi cykly.
Já to chápu. Na Internetu se píše, že homeopatika nemají vedlejší účinky, že neškodí atd. Jenže špatně vybraný lék škodit může.
Ano, to vím. Ale znáte to pořekadlo: tonoucí se stébla chytá. Prostě bych brala jakoukoli radu, která by mi konečně pomohla.
@Veronika4
kdyby to bylo možné, tak sem lék napíšu
.
Ale když není dva roky po císaři zhojená jizva, plus takové krvácení, tak to prostě není řešitelné na dálku.
Já vím, že je to těžké. Zítra se opět chystám k lékaři, tak uvidím. Je mi jasné, že stejně to bude HA.
@Veronika4 , na srovnání cyklu bych nejdřív možná použila kontryhel (první půlka cyklu) a maliník (druhá půlka). Nejdřív zkusit to, než HA.
Když jsem hledala v různých diskuzích, tyhle dvě věci tam docela často byly zmiňované, takže asi na tom něco bude.