Potíže s příkrmy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Potíže s příkrmy
Téma stokrát probírané, ale každý případ svým způsobem originál
.
Mě trápí toto…syn plně kojen, na doporučení lékařky jsme v pěti měsících začali s příkrmy. Zelenina v čase oběda. Žádná velká sláva, pár lžiček, brala jsem to jako normální a po pár dnech k mrkvi přidala brambor…bez zlepšení, po dalším týdnu maso…bez zlepšení. Po asi dvou týdnech jsem přidala ovocnou přesnídávku (domaci). Takže jsem zjistila, že maso zelenina mu moc nejede, doteď je na 40g a to u toho dělám kraviny a víceméně odpoutavam pozornost od jídla, aby vůbec něco snědl. To ovoce si dá skoro plnou skleničku, jen to mlaskne
. Asi jsem začala s tím ovocem moc brzo
. Co ale teď s tím? Synovi je půl roku. Mám přesnídávky úplně odbourat dokud si nezvykle na maso zeleninu, nebo vydržet a doufat, že se rozji? Jinak prospívá dobře, má bezmála osm kilo, takže žádné tintitko
. Děkuji za rady a postřehy
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@baracudas
no já neporadím.Bohuzel sem udělala chybu jako vy
.A malá má 4.roky a zeleninu neji.Ma ráda jen zavařené okurky.Taky sem dala presnidavky a to jedla jak malinu. Zeleninu a maso neee.Od miminka už srm ji to nenaucila.Ted sní kousek masa nebo řízek a já slavim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dceři a i všem starším detem(dřív) dávám první masozeleninu,pokud to nesmí,ovoce prostě nedostane.Nejmenší je nejedlik a tintitko,živá,furt v pohybu. Pokud si vezme z obeda 4 lzicky,tak to dostane za chvili znovu. NEebo v case dalsiho jídla.Ale jí pěkně,protoze ten oběd je vetsinou její první denni jidlo,ráno kojení a pár krupek,ovoce az odpoledne. Má 9,5 měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja vzdy začala zeleninou, ani jedno dítě ji nechtělo. Ovoce milovali, zeleninu začali jist proste později, az jsem dělala treba polévky, zeleninové krémy atp, proste az to mělo nějakou chut (protože co si budeme nalhavat, rozmixovana zeleninova kejda dobra proste neni). Vubec bych si s tim nelamala hlavu, důležitý je, ze ochutnava i neco jiného nez mleko a časem se to srovná. Neboj.
- Citovat
- Upravit
@j-p Tak me deti jedí vsechno,nejlip nudlove zeleninové polevky,cockovou se zelím. Zlobilo jen to nejstarší a zpětně vidím,ze se mnou cvicilo
Nejmenší má k tomu taky sklony,ale nepovolim. Masozelenina je důležitější,pokud ji nesni,ovoce ve formě presnidavky prostě nedostane. Max. kousek do ruky nebo sitky v ramci trénování kousků.A kdyz na nej nedojde v ten den,nic se nestane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Se mnou dost cvičí pižďuch malý
. Jeho dvouletá ségra je odjakživa jako kyselina, vůbec by mě nenapadlo, že s ním budou takové potíže
. Koupila jsem cuketu, batat a dýní a budu zkoušet…třeba nechce jen brambor a mrkev
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206
taky miluje vývary s nudlema ale ta zelenina byla veliký problém i to maso.A teď ji malo zeleniny v polivce. Teď už takovou chybu u syna neudělám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marie432875 Ovoce je ale zase hrozně kyselé,z domácí merunkove presnidavky z mekkych merunek se nám kroutily palce u nohou všem
Dala jsem do toho lžíci cukru,dcera uz bude mít 10 měsíců,tak se to nezblazni a ještě sladim bananem.
Me sni deti bez cukru jen babylove presnidavky,asi na to mají nejakou zvlastni technologii. Hamanek nebo Rossman jsou kyselé taky.
Dobrá presnidavka je z jablek ulozenych ve sklepě,jak se rozloží skroby,ale uz došly ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maso pokud si pamatuju jsem dávala později. Nejprv tu zeleninu. Určitě ne týden, to bych nejedla ani já. Zkusit krom mrkve cuketu, kedlubnu, dobrý květák, brokolici, spolu s bramborou a po pár lžičkách tak tři dny, kvůli možné alergii a pak střídat a zvyšovat množství. Jinak dítě může odmítnout jíst příkrm až 15×, pak mu může zachutnat. Myslím maso až v půl roce či v 7. měsíci libové.
Do přesnidávky dát piškoty kvůli lepku. Vždy sousta zapíjet lžičkou čaje. Aby se mu to lépe papalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@baracudas píše:
A místo přesnídávky zítra jabko do síťky a bude![]()
.
To je na zabavení,ne na najezeni. Taky mám 3,5 letou,která snedla,co se jí predlozilo a v podstatě to platí doteď. Po poradnem obede včetně polevky a zel.salatu je schopna ještě stlaskat kus čokolády ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206 no, banány kyselé nejsou, ty jsou dostupné celoročně a kdyz je necháš zhnednout, jsou i velmi lehce stravitelné
jablka, jahody, svestky, broskve, nektarinky…plno ovoce, co neni kyselé…
- Citovat
- Upravit
Noo ja dceři začala ve 4 měsících dávat přesnídávky a kašičky(kupované) nic víc, nic míň.. teď má 7 měsíců a krom malin, které nenávidí(nemyslím čerstvě) jí hodně - masozeleninové příkrmy, kašičky, přesnídávky, banán, jablko, piškoty, rohlíky, sušenky, termixy, jogurty…
Podle mně na to jdeš moc rychle on se rozjí, neboj ![]()
A čokoládu si taky dá (Milka Milkinis ty malé tyčinky) ![]()
Příspěvek upraven 18.07.18 v 22:16
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak s těma presnidavkama moc neexperimentuju. První dávku měl jablka s banánem, ve druhé jsem mu přilepšila broskví ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem varila presnidavku krome bezneho ovoce i s ryngli a spendliku,do ruky dobré,ale po uvareni kyselé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit