Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Potratovou pilulku bez lékařského předpisu neseženeš a nevím, kdo by si vzal na triko napsat ji ženě ve 14tt
, sehnat si ji sama je teda taky dost velký risk pro tebe. Tady už asi pomůže jen adopce, na webu je spousta organizací, které v takovém případě poradí…
Neda se legalne provest potrat v pripade spatneho psychickeho stavu? Nezkousela jsi se s doktorem pobavit o sve situaci a rict mu, ze dite proste nechces, aby ti rekl jake jsou moznosti?
Prvne bych hledala moznosti pri kterych neohrozis vlastni zivot a zdravi, nez se uchylis k nejakym silenostem.
Ahoj,
obnovuji diskuzi. Před měsícem jsem v 7tt prodělala SP, dle doktorky to bylo brzy, takže jsem mohla brát krvácení jako opožděnou menstruaci. Za 10dní jsem šla na kontrolu, dle doktorky jsem měla krátce před ovulací, takže proběhl nechráněný sex. Teoreticky bych tedy mohla být 4+3. Dnes je neděle a já ve čtvrtek měla viditelného, krásného ducha. Udělala jsem si tedy digitál, ten negativní. OK, možná to zase nevyšlo. Menstruace nikde. Břicho mě bolí (někdy dost), je mi špatně, prsa bolí.
Bohužel jsem teď byla dlouho na OČR a zaměstnavatel by asi hodně reptal, kdybych si zajela na krevní testy na gynekologii (mám ji ve vedlejším městě). Praktickou doktorku mám přes ulici, byla jsem se zeptat zda by mi udělala test na HCG a prý ne - opravdu praktik tohle nedělá? Já bych si to zaplatila…
Nicméně můj dotaz - holky můžete mi napsat jak to probíhalo u Vás po SP v rannější fázi těhotenství? Následující měsíce? Je bolest břicha normální? Vím, že MS nemusí dojít přesně a je mi jasné, že 32DC je brzy na plašení. Ale opravdu jsem si myslela, že tam je (viz ta nevolnost - někdy opravdu hodně silná)…
Anonym, nechci aby se uuuplně vědělo, že jsme ve fázi snažení se ![]()
Bohuzel jsem pozde zjistial ze sme tehotna, menstruace vsechno bylo, nai zadne nevolnosti vse OK. Pak to prislo jak blesk s cistyho nebe a ja vim vim proste, proste ze to nezvladnu Doktor mi to s milym usmevem oznamil ze sem v 13 tt dal mi prukazku a poslal me pryc. Ja v soku premyslela pod jake auto skocim. Nyxni je to uz tyden a ja se s tim nedokazu srovnat. Kamaradka mi doporucila tablety. Jen nevim jak by se na to tvaril doktor, kdyz vi ze sem byla tehotna a najendou by zjistil ze nejsem. Bych mu rekla, ze sem si sehnala tablety a trestna byc byt pry nemela, ale nevim jak to chodi. Prosim, rada bych znala jen odpoved, jak by na to ais reagoval doktor, moralizovani prosim ne, ja vim ze ste tady vsechny zastankyni nenarozenych deti, ale ja uz sme tak v odst velkym srabu.