Potrat

574
15.3.05 10:53

Potrat

Dobrý den, vím že na toto téma už zde proběhlo plno témat, ale já se chci některé z vás konkrétně zeptat zda normálně otěhotněla, vše probíhalo v pořádku a v 9 týdnu se miminko přestalo vyvíjet tak jak by mělo a vy jste musela jít na potrat? Neptám se za sebe, ptám se za mojí švagrovou, kterou už tato událost postihla podruhé a je z toho hrozně moc smutná. Poprvé to bylo v prosinci 2003 a podruhé před čtyřmi dny. Dokážete někdo poradit co s tím dělat? Brala vitamíny a nějaké prášky na podporu udržení plodu a stejně to nepomohlo. Co bych o ní ještě víc mohla napsat. Bude jí 30 let a je silnější postavy má tak 116 kg.
Jak je možné, že mimi se normálně vyvíjí a pak najednou přestane? Co se s tím dá dělat?
Děkuji za odpovědi. Byla bych ráda kdyby mi napsal někdo se stejným problémem a jestli pak donosil třeba normálně zdraví miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
15.3.05 11:32

Ahoj,
nepíšu za sebe, já tuto zkušenost naštěstí nemám, ale sestřenice ano. Ona má tedy opačný problém, že je velmi hubená.
První těhotenství se přestalo vyvíjet v 8týdnu. Počkali ještě týden, jestli se to potvrdí a pak musela na vyčištění. To se stalo v 9/03 a v prosinci loňského roku (po vánocích) porodila zdravou holčičku.
Bohužel se toto stává :(
Přeji, aby se příště zadařilo a miminko se brzy ukázalo…
Gabča a Barča

PS: zkus vyhledat ve starších diskusích, je jich tu na toto téma hodně. Určitě pomůže vědět, že je takových případů BOHUŽEL víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.3.05 12:12

Ahoj Verunko,
koukni se na diskusi s názvem Otěhotnění po potratu - kolik menstruací čekat. Diskuze je dlouhá, ale je nás tam přes třicet - bohužel, hrozné číslo, že? - kterým se stalo, některým holkám bohužel i dvakrát, některým samovolně a jiným, třeba mě se stalo přesně to samé co tvé švagrové, vše bez komplikací a v 9 nebo 10tt se přestalo vyvíjet a ve 12tt se na to přišlo a musela jsem na revizi. Věř, že příčina je známá málokdy, švagrová bude mít do 14 dní výsledek z histologie, kam každý ten „plod“ posílají a pokud se tam nic nenajde, tak na 99% to byl špatně geneticky založený plod a i když to teď hodně bolí, tak jednou bude určitě ráda až se jí narodí děťátko zdravé a te´d to prostě matka příroda vyřešila takhle. Tohle vysvětlení jsme musely přijmout všechny, ale pokud se to švagrové stalo 2×, je docela pravděpodobnost, že jí těch vyšetření udělají víc, např. genetiku jí i partnerovi. Vše jsme to s holkama probíraly právě v té diskuzi, tak jí zkus, je tam už hodně holek opět těhotných a 9tt už mají za sebou!!!
Ahoj
Claudie

• Citovat
  • Upravit
182
15.3.05 13:49

Ahojky Verunko!

Chtěla jsem Tě odkázat na stejnou diskuzi jako Claudie, ale opět byla rychlejší. Bohužel píšu do stejné diskuze, protože se mi stalo to samé a před vánocema jsem přišla o miminko.
Bohužel musím stejně jako Claudie říct, že většinou se příčina nenajde, ale doktor mi říkal, že se to stává poměrně často.
Fakt je, že všem, kdo se této diskuze zůčastňuje, to moc pomáhá a navíc se navzájem povzbuzujem. A opravdu je tam už poměrně hodně holek, které jsou opět těhotné.
Opravdu se tam zkus podívat, i když je to už opravdu dlouhé a nebo to třeba zkus ukázat své švagrové, určitě ji to taky pomůže. A vůbec nemusí mít strach tam kouknout. Já ho sice měla, ale pak mi to moc pomohlo.

Tak se zatím měj moc pěkně a přeju ať to Tvé švagrové už příště dopadne dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.3.05 14:54

Ahoj. Toto téma mě bohužel taky zajímá, ale nemůžu se na nové příspěvky „otěhotnění…“ dostat. Píše mi to „Pro toto téma neexistují žádné příspěvky“. Nemáte nějakou radu? Díky.L.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
15.3.05 14:56

Ahoj Verunko,
já Tě taky, bohužel, mohu odkázat na diskuzi jako Claudie a Ivuška - je nás tam dosti. Já měla taky zcela normální průběh, v 6tt už bylo vidět srdíčko. Výsledky krve ok. Ale bohužel v 9tt se po krvácení zjistilo, že se „plod“ nevyvíjí. Asi to vydržel jen pár dní po tom ultrazvuku co tlouklo srdce o „106“.
Bohužel se to stává a není to nic neobvyklého. Jen je trochu problém, že z lékařského hlediska je to prý 2× za sebou náhoda. Takže pokud není Dr. pečlivý, tak se Ti musí více věnovat až, když je to po 3×. Tolik statistika.

Ať se švagrové daří a přeji brzy // a zdravé mimi.

Zet

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
15.3.05 15:01

Lenko3
zkus si nechat dole na první stránce v „naší“ diskuzi zadat, že chceš poslední příspěvky za den, týden …
Nebo když dáš zaslat odpoveď, tak pod ní vidíš poslední příspěvky.
Snad jsem Ti pomohla Zet

• Citovat
  • Upravit
460
15.3.05 16:22

Ahoj,
chodila jsem na cvičení s maminkou, kterou tohle potkalo bohužel 3×, ale napočtvrté se to povedlo a dneska má krásnou holčičku. Švagrové moooc přejeme, aby jí to konečně vyšlo a stala se maminkou.
Verča, Míša, Klárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
11.9.14 17:43

Pokud o tehotenstvi zeny doktor vi a po 13 tt pride na potrat a pochybije o jeho samovolnosti a myslis i, ze si to zena mohal zpusobit umyslne. Musi to enkam hlasit. Treba policii nebo znamim?
Je to jen ze zvedavosti, nejaky histericky vylevy si muzete odpustit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35777
11.9.14 17:45
@Anonymní píše:
Pokud o tehotenstvi zeny doktor vi a po 13 tt pride na potrat a pochybije o jeho samovolnosti a myslis i, ze si to zena mohal zpusobit umyslne. Musi to enkam hlasit. Treba policii nebo znamim?
Je to jen ze zvedavosti, nejaky histericky vylevy si muzete odpustit :nevim:

Coto? Jak hlasit znamym? Jak zpusobit umyslene?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
11.9.14 17:49
@Anonymní píše:
Pokud o tehotenstvi zeny doktor vi a po 13 tt pride na potrat a pochybije o jeho samovolnosti a myslis i, ze si to zena mohal zpusobit umyslne. Musi to enkam hlasit. Treba policii nebo znamim? Je to jen ze zvedavosti, nejaky histericky vylevy si muzete odpustit

to se mi líbí takový projev, pak to je jak červená barva na býka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
11.9.14 17:53
@Anonymní píše:
Je to jen ze zvedavosti, nejaky histericky vylevy si muzete odpustit :nevim:

Nejprve se nauč anonyme psát a pak se ptej :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
11.9.14 17:56

No a bylo to umyslne? I kdyz nevim jak tedy…napadaji me snad jen clanky co jsem cetla, ze driv kdyz zena otehotnela a nechtela dite, tak si dolu strkala pletaci jehly a podobne..ale to se snad uz nedeje ne? :think: :nevim: ty se jako bojis, ze by te pak nejak vysetrovali anebo, ze by bylo kolem tebe dusno, ze..jedno vim urcite a to, ze znamym nic rict nemuze, ale policii to nevim..snad ne.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
11.9.14 18:00

Tak známým to určitě hlásit nemusí :mrgreen:, pokud má pochybnosti, že byl proveden potrat - řekněme - neodborně, v domácích podmínkách a pravděpodobně za pomoci někoho jiného, tak by to měl nahlásit na policii. Sama ta žena, která si potrat provedla v době, kdy už to ze zákona nelze provést, tak není trestně odpovědná. Trestně odpovědný je případně ten člověk, který jí s tím pomáhal, který jí ten potrat provedl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
11.9.14 18:07

Holky a nemáte pocit, že tu možná někdo hledá návod, jak se dítěte zbavit a jaký by byl event. postih? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí