Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
jsem ve 34. týdnu a celý den se dnes jen tak belhám. Bolí mě levá noha v tříslech a to při pohybu, ale i bez něj, když jen tak ležím. Myslím, že to není žádný zánět, měla jsem něco podobného i při minulém těhotenství a nějak jsem to zkrátka vydržela, protože to prý bylo způsobeno tím, jak rostoucí děloha tlačí na nějaký nerv. Nyní mám ale doma 20-ti měsíční šídlo a nemůžu celý den jen tak polehávat, tak se chystám k lékaři. Mám ale obavu, že mi vzhledem k mému těhotenství žádný lék nedá. Máte zkušenost s nějakou mastičkou proti bolesti, kterou by mohly používat těhotné? Měla jste některá stejný problém v těhotenství, nebo to je neobvyklé?
Děkuji za rady
Eva
Ahoj Evo,
tak na tu bolest si vzpomínám a moc dobře. Nejvíc mě to bolelo v noci, celé nohy, kyčle, třísla, prostě katastrofa, vůbec jsem nemohla ležet na boku…a jak jsem měla spát, když na zádech se to nedoporučuje a na břichu nepřipadá v úvahu…
Žádnou mastičku ti asi nedoporučím, ale zkus ibalginovou mast, myslím,že pokud ji použiješ v malém množství a jen nárazově nic se nestane. Já žádnou mast nepoužívala. Ve 3tím trimestru mě ty bolesti dá se říct odezněly.
Mějse a přeju hodně zdravíčka
Radka a Sabinka 4,5m
Zdravím maminky
Mám úplně stejný problém…strašná bolest v tříslech a nevím od čeho. Myslela jsem, že jsem se někde namohla, ale vůbec si nevzpomínám, že bych dělala pohyb, který by to způsobilo, nemůžu pořádně zvedat nohy a když delší dobu sedím a chci vstát a jít, tak nemůžu. Jsem v 36+5 TT. Vidím, že v tom nejsem sama, takže je to patrně spojeno s přípravou k porodu. Asi se rozvolňují tříselné šlachy? Nevím, jak jinak si to vysvětlit
Nezbývá nic jiného než to přežít. ![]()
Ahoj,
já tyhle bolesti mám skoro celé těhotenství
někdy je to víc a někdy míň. Pak to odeznělo asi na měsíc, protože jsem se hodně šetřila a nechodila jsem příliš dlouhé trasy. Ale jen co začnu něco dělat, tak to mám vše nanovo.
Bolest přichází s delší chůzí. Dost mi pomáhá spát na zádech v polosedě a roztáhnu nohy. To mě pak nebolí kyčle a nemusím se tak často otáčet a namáhat levé tříslo ![]()
Ahoj všem, oživuji diskuzi.
Včera večer, když jsem si lehla, tak po chvíli mě začala vystřelující bolest v levém třísle - Teda trošku nad tříslem. Bolest byla krátká, zapíchlo - přestalo, takto asi 3× a pak přestalo, když jsem se převalila na záda. Pak byl klid. V noci jsem se vzbudila a zapíchlo to asi 2× pak nic. Dneska mě to zabolelo cca 3×. Gynekologicky jsem v pořádku, takže netuším co by to mohlo být. ![]()
Zítra jdu k OL, ale ptám se předběžně, jestli s tímto nemá někdo zkušenost. ![]()