Těhotenství - mytí oken?

431
13.3.05 12:46

Těhotenství - mytí oken?

Poraďte, má mytí oken vliv na miminko? Když jsem čekala Vaška, dělala jsem úplně všechno. Máme rodinný domek, takže práce je pořád dost a nikdy nekončí. Mimo jiné jsem taky 2× umyla okna. Vašek se narodil s pupeční šňůrou obtočenou kolem krku a teď, když jsem podruhé těhotná, mě naše babička od mytí oken odrazuje, protože tím si způsobím zase to samé. Máte zkušenost? Soňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
133
13.3.05 13:49

nevim jestli rovnice: myti oken=obtoceni snury kolem krku, ale musim rict, ze kdyz jsem cekala Mikulu, tak jsme rekonstruovali byt a ja delala vsechno (od drhnuti podlah do oskrabavani oken), protoze jsem se citila bajecne a brala to jako druh sportovani pri tehotenstvi, ale Mikes se potom narodil o tri tydny driv …
Nicmene pro me to byla i tak vyhra, prtz uz mel pres tri kila a kdyby se narodil v terminu, tak ho proste nevytlacim :wink:
asi bych se ridila vlastnim telem a jestli mas pocit, ze se ti chce a nemas zadne velke problemy ?…na druhou stranu, pokud mas nekoho kdo ti pomuze, tak proc se stresovat, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
13.3.05 15:31

Ahojky Soňo!
Chtěla jsem Ti jen napsat svou zkušenost. Já jsem bohužel neměla bezproblémové těhotenství a dcera se mi narodila hodně předčasně. Tehdy se mě doktoři ptali, jestli jsem nemyla okna. Zakázal mi to i doktor při druhém těhotenství, které bylo rizikové hned od začátku a měla jsem doma odpočívat, a které i přes tento klid nedopadlo dobře. Říkal, že se tím břicho příliš natahuje a je to problém. Určitě se to nesmí dělat v rizikovém těhotenství.
Ale na druhou stranu, pokud se cítíš dobře, tak můžeš dělat skoro vše. Ale jestli měš někoho, kdo to udělá za Tebe, tak proč toho nevyužít.

Přeji Ti klidné a spokojené prožití těhotenství a krásného mimíska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
13.3.05 16:04

Mytí oken

Ahojky,

nevím jestli jsou to jen povídačky, ale mytí oken je v těhotenství to nejhorši. Kamoška myla okna a jela rovnou rodit a měla ještě 5 týdnů čas. Co jsme se bavili i v kurzu namají se dělat žádné úkony kde musí být zvednuté ruce (věšení prádla, záclon ap.). Teta byla cukrářka a díky tomu, že nosila plechy nad hlavou přišla v 8. měsíci o malé. Myslím si, že ty okna za to nestojí.

Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.3.05 19:52

Ahoj,
tak ja jedina si zatim budu proti - asi jsou to jen nahody, tehotenstvi neni nemoc a pokud se citite dobre, tak neni potreba se nmic moc omezovat. My taky rekomstruovaloi byt, ja myla okna, vesela zaclony, drhla podlahy a porodila jsem uplne v pohode prsne v terminu, tedy 40+0 :-))

Ted jsem tehotna podruhe a ptala jsem se v jedne net poradne dr., jak s nosenimstarsiho syna, nosim ho obcas i s kocarem a odpovedi mi bylo neco ve smyslu co pisu nahore. Samozrejme, ze pokud mi bude bolet a tvrdnout bricho (ja nevim, co to je :-)), tak to s namahou nebudu prehanet, ale pokud ani nevim, ze jsem tehu… delam vse, co jindy, tuk tuk, snad to bude dobry…

Martina

• Citovat
  • Upravit
1290
13.3.05 20:51

ahoj Soňo,

v červenci nám natírali okna v celém bytě, trvalo jim to 4 dny, celou dobu jsem si musela s natěračema vystačit sama, i následné mytí oken v 3+1 a nezbytný úklid jsem si užila, nikde jsem nespěchala, takže v klidu.

Ani ve snu by mě nenapadlo, že by to mohlo mít vliv na pupeční šňůru.
Malá se narodila v termínu hned v srpnu za 5 týdnů po mytí oken, tak jak měla. :lol:
Samozřejmě jsem si taky záclony pověsila sama, tak jako fůru prádla za celé těhu.
Myslím si, že jde spíš o babskou pověru, i když já jí nikdy neslyšela, snad jen to, že se nemá věšet prádlo, ale nikde jsem nečetla..proč?????
Za naše maminky ani babičky to taky nikdo neudělal
Přeji pohodový zbytek těhotenství.
S pozdravem Zuzka :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.3.05 23:42

No, o mytí oken mluví spousta lidí (kamarádky, matinka apod., od doktora jsem to neslyšela) jako o prostředku, který urychluje porod (stejně tak, jako věšení prádla, sex, sklenka červeného apod.), ale zda na tom něco skutečně je, to tedy opravdu nevím. :?
Každopádně, na mě nic takového nefunguje. :lol: :oops:
Lucka+Barborka 37tt

• Citovat
  • Upravit
1
14.3.05 10:36

Ahojky, také jsem slyšela, že při mytí oken hrozí obtočení pupeční šňůry kolem krku děťátka a údajně tak kamarádka kamarádky přišla o děťátko, ale já okna myla naposled asi v 39. týdnu, chodila po schodech sem a tam, nosila nákupy, denně ušla několik km po městě, s manželem jsme se milovali několikrát denně :wink: ,… jen abych už porodila. Syn se nakonec narodil v 42. týdnu, a to cís. řezem, protože se mu na svět stále nechtělo. Tak hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
14.3.05 10:37

ahojky,
byla jsem na rizikovém a rekonstruovali jsme bydlení - dělala jsem všechno, ale manžel mi hodně pomáhal. V 6. měsíci jsem myla okna - ale postupně - vždy jen když se mi chtělo a max. 1-2 okna. A to jsem si pod nohy dávala stoličku a dbala, abych neměla obě ruce nahoře, vždy jen jednu.
Pak jsme dodělávali podlahy, já musela uklidit komplet celý baráček - hlavu jsem si nelámala, byla jsem v termínu. No tak jsem vše uklidila, vyprala záclony, prostě vše a ještě týden přenášela.

Ale pokud si nejseš jistá, nedělej to ! Sama cítíš jak ti je, jak se ti daří, kolik máš energie.

Pohodové těhulkovství Desty a Daneček, 8.týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
8.12.15 11:24

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat jsem 17tt je nebezpečné umývání oken..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
8.12.15 11:28

@nini13 maximálně se můžeš nachladit ;) Samozřejmě bacha napády, ale miminu to ublížit nemůže. Mě to čeká až dorekonstruujem v lednu a to budu měsíc a půl do termínu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
8.12.15 11:34

Takže můžu být klidná jo to jsem potřebovala slyšet moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie