Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Len123l píše:
Ma za sebou 4 a kazdymu je to jedno
Nikde jsi nic neobešla? Já musela sama z vlastní iniciativy.. Taky to přišlo každýmu prej normální..
no teda doktorům. Lidem okolo mě to moc normální nepřipadá..
Ahoj, já třikrát genetika, imuno, srazlivost krve, infekce všechno v poradku akorát zvýšené protilátky proti štítné žláze, následně nasazen Letrox. Nevíte jestli na tu ŠŽ zabere hned?
@Jájinka01 píše:
Ahoj, já třikrát genetika, imuno, srazlivost krve, infekce všechno v poradku akorát zvýšené protilátky proti štítné žláze, následně nasazen Letrox. Nevíte jestli na tu ŠŽ zabere hned?
letrox nastupuje zhuba šest měsíců
Ahoj,
zažila jsem to samé s tím, že žádné dítě jsem ještě neměla. Otěhotnění problém nebyl. Vyšetření mi aktivně nikdo nenabízel, hodně jsem si toho vyhledala na netu (zvlášť tady na emiminu) a díky zkušenostem ostatních se nechala vyšetřit na vše, co šlo. Takže: genetika, hematologie, imunologie, hysteroskopie, ŠŽ.
Nález byl na straně imunologie a trombofilní mutace, kvality embryí a pak se přidala i inkompetence děložního hrdla po opakovaných kyretážích.
Jsem z jihu Čech, ale poslední těhotenství přes IVF s PGS i veškerá vyšetření jsem řešila v Praze (Gennet- dr. Jarošová, Dr. Malíčková, VFN- dr. Koucký), protože tam s tím mají nejvíce zkušeností.
Těhotenství pro mě byl stran nervů děs, ale díky imunoglobulinům, Clexanu, vaginálnímu progesteronu, Anopyrinu a spoustě dalších léků, cerkláži děložního čípku a opravdu skvělé péči, máme doma krásnou donošenou holčičku ![]()
@MiliX píše:
Ahoj,
zažila jsem to samé s tím, že žádné dítě jsem ještě neměla. Otěhotnění problém nebyl. Vyšetření mi aktivně nikdo nenabízel, hodně jsem si toho vyhledala na netu (zvlášť tady na emiminu) a díky zkušenostem ostatních se nechala vyšetřit na vše, co šlo. Takže: genetika, hematologie, imunologie, hysteroskopie, ŠŽ.
Nález byl na straně imunologie a trombofilní mutace, kvality embryí a pak se přidala i inkompetence děložního hrdla po opakovaných kyretážích.
Jsem z jihu Čech, ale poslední těhotenství přes IVF s PGS i veškerá vyšetření jsem řešila v Praze (Gennet- dr. Jarošová, Dr. Malíčková, VFN- dr. Koucký), protože tam s tím mají nejvíce zkušeností.
Těhotenství pro mě byl stran nervů děs, ale díky imunoglobulinům, Clexanu, vaginálnímu progesteronu, Anopyrinu a spoustě dalších léků, cerkláži děložního čípku a opravdu skvělé péči, máme doma krásnou donošenou holčičku
Tak to je hustý. Hysteroskpie vůbec nevím, že existuje.. Máš toho taky pěkně za sebou. Nám nejde až to druhý..
4 potraty a následně na imunologii primarem Jilkem v Usti nad Labem zjištěn antifosfolipidový syndrom. Šla jsem tam s něčim jinym, ale zaujaly ho ty 4 potraty. Pak jsem sla do Gennetu a dr. Malíčková mi nasadila od zjištění nového tehotenstvi Clexane injekce na ředění krve. Ted docházím na imunologii a mám k injekcim jeste Anopyrin. Jsem v 19tt a modlim se, aby jsme to obě ve zdraví zvladly..čekáme holčičku. Jinak gynekolog to moc neřešil, už k němu nechodím.
@ka2ka proč až za půl roku? Mne se v těhotenství vždycky stitna žláza rozhodí a musím brát taky letrox. Na kontrole po dvou měsících mám hodnoty v pořádku. A po sestinedeli mi ho vždy vysadí, protože už není potřeba. Jsem potřetí těhotná a teď nasazen letrox až ve 20tt po dvou měsících hodnoty OK a dal beru stanovené dávky.
@Jájinka01 píše:
@ka2ka píše:
letrox nastupuje zhuba šest měsíců
Mě Letrox dávali ve 3 měsíci kvůli ŠŽ, že se mi v těhu potento. Kdyby zabíral až po 6 měsících, tak porodím dřív než zabere… To se mi nezdá…
@Ajkule @KeckaJ letrox fakt nefunguje tak že si ho vezmete, a druhý den funguje, má pomalý nástup, v těhotenství jsou ty nomy mnohem přísnější takže je možný že štítnou nemáte rozhozenou pro běžný život ale pro těhotenství ta hladina je špatná proto vám dají letrox
záleží kolik vám vylezli hodnoty pokud maličko tak jo tak jste za ty dva tří měsíce v mezích tabulky oni totiž hlídají jen tabulky a né to jak je vám, ale okud to má zakladatelka rozhozený hodně, což být může a může to být i důvod potratů tak ta léčba fakt není na tři měsíce
@KeckaJ píše:
Mě Letrox dávali ve 3 měsíci kvůli ŠŽ, že se mi v těhu potento. Kdyby zabíral až po 6 měsících, tak porodím dřív než zabere… To se mi nezdá…
a předtím jsi měla hodnoty štítný v pořádku?
@ka2ka aha, dekuji za odpověď. No je pravda, ze když se moji mamce ŠŽ zblaznila, tak to trvalo dlouho než ji bylo úplně dobre. Ale ona to nechala zajít dost daleko. Má teda hypertyreózu a únavu a hubnutí prikladala k přechodu. A až když zhubla skoro 20kg a nebyla schopna normálně fungovat si zasla k doktorovi
Zažila jste některá? A na co vám přišli? Jedno dítě máme úplně v pohodě a druhé prostě už 4 roky nejde. Přišli na sníženou imunitu a v dalším těhotenství píchat míní heparin a preventivně už teď nasazen godasal. Podělte se se mnou o své příběhy. Dekuji