Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj.
Měla bych být dnes 8+3, byla jsem poprvé na kontrole na gyndě a byl vidět pouze žloutkový váček, vevnitř nebylo nic. Mimčo se nám zadařilo teď omylem, takže fakt byl jen jediný styk, kdy jsme se nechránili, určitě mimčo nemůže být mladší. Prostě je to konec. No doktorka mi samozřejmě doporučila revizi, ale já už mám jednu za sebou a totálně mi rozhodila cyklus, třičtvrtě roku jsem pak neměla menzes. Je tu někdo, komu se podařilo potratit doma nějak přirozeně bez revize? Doktorka mě samozřejmě varovala před riziky, ale na druhou stranu i řekla, že to rozhodně nespěchá, že mám přijít za dva týdny na kontrolu a uvidíme, co se stane. Zatím jsem nezačala ani krvácet, prý tam mám pořád funkční žluté tělísko… Chápu, že je možnost, že mě revize nemine, jen by mě zajímalo, jestli je vás víc, co jste potratily doma i třeba kolem toho devátého týdne už a vyčistily jste se a revize nebyla nutná…
Děkuji ![]()
Já jsem potratila doma v 10.tt, zamlkle bylo asi cca dva tydny. Rychle odešlo vše, revize nebyla třeba.
A sama jsi začala krvácet? A jak moc jsi krvácela? ať vím, co je normální a co ne…já teda jsem začala pít teď šalvej a tak nějak se snažím si to srovnat v hlavě, ať má tělo impulzy, tě to může jít pryč no…ale trochu se bojím, že já mám takovou nerodící dělohu…obě holky mám sekcí, porod se mi nikdy nerozběhl sám…
jsem si dělala srandu, že devět měsíců umí být těhotná každá, ale deset, to umím jenom já
ale tak nějak ta příroda fungovat snad musí, tak snad to odejde samo…
Myslím, že to zvládneš doma, já jsem zatím pokaždé potratila doma. Trvá to déle a bolí několikanásobně víc než ms, ale patří to podle mě k tomu, odžít si tu ztrátu.
Jestli je tam jenom váček, tak to bude odpovídat tak 5-6 týdnům, asi se už delší dobu nevyvíjí a mělo by odkrvácet co nejdřív. Zacvič si, dej si horkou vanu, víno.
Je mi to líto a držím palce, ať to máš brzy za sebou a příště více štěstí.
![]()
V pohode doma. Mela jsem ZT v 11 tydnu a prezila jsem. Tvoje tehotenstvi bude o dost mladsi tak to bude jen silnejsi ms, neni se ceho bat
@BlaZenkaB No přesně o tohle mi jde - po revizi jsem se cítila hrozně prázdná a vzpamatovávala jsem se z toho psychicky přes půl roku. Je fakt, že jsem ještě neměla děti, teď přece jen mě holky hodně drží nad vodou…ale i tak, prostě chci si tím projít, ať se s tím můžu pořádně smířit a ať se můžem začít brzo zase snažit a to třeťátko už mít u sebe.
@zudina já první potrat měla taky v jedenáctém týdnu a je teda fakt, že jsem o tom věděla prd, takže když řekli, revizi, tak sem na ni šla. Ale už jsem začala krvácet a krvácela jsem fakt brutálně - co dvacet minut jsem si musela měnit vložku, protože každou cvhíli jsem měla pocit, jakože jsem se počůrala…tak ze mě valila krev…i takhle je to normální? protože to mě právě dost vyděsilo a valila jsem do nemocnice…a teď mudra taky říkala, že pokud by začalo velké krvácení nebo teploty, tak do nemocnice…jenže zas jak mám vědět, co je velké krvácení, že… ![]()
Jinak moc děkuju za podporu, mám te´d ještě větší naději, že to dám ![]()
Ja mela zt v 10tt a i kdyz jsem cekala 14 dni tak to nedocházelo a stejne jsem musela na revizi. Přeji ti aby to vyšlo doma. Ale sp jsem mela doma taky kolem toho 8tt a zvládla jsem to jako silnější ms.
Já mám za sebou s revizí v 9tt, bylo to 14 pozadu, zmizelo srdíčko, už jsem začínala špinit, ale dr. mě hnala na revizi bezpodmínečně. Pak mám za sebou SP v 6+6, den předtím jsem byla na UZV, bylo to o týden mladší, doktorovi jsem řekla že chci ještě počkat, a druhý den se to spustilo samo. Silnější krvácení jen pár hodin, ale žádné extra potoky, po odejití váčku to zesláblo a přestalo bolet. Pak jsem se jen hlídala - bolest, teplota, zápach a celé jsem to přečkala doma, revizi jsem nechtěla, jen kdyby byly problémy. Na kontrolu jsem šla po 10 dnech, to už jsem ani nešpinila. Vše v pohodě.
@KKatka23 Zkus, to dáš. Musím říct, že SP doma a revize v nemocnici je diametrální rozdíl hlavně v psychice. Samozřejmě pokud nejsou problémy, to pak šupej do špitálu.
@KKatka23 píše:
@zudina já první potrat měla taky v jedenáctém týdnu a je teda fakt, že jsem o tom věděla prd, takže když řekli, revizi, tak sem na ni šla. Ale už jsem začala krvácet a krvácela jsem fakt brutálně - co dvacet minut jsem si musela měnit vložku, protože každou cvhíli jsem měla pocit, jakože jsem se počůrala…tak ze mě valila krev…i takhle je to normální? protože to mě právě dost vyděsilo a valila jsem do nemocnice…a teď mudra taky říkala, že pokud by začalo velké krvácení nebo teploty, tak do nemocnice…jenže zas jak mám vědět, co je velké krvácení, že…
Jinak moc děkuju za podporu, mám te´d ještě větší naději, že to dám
Ja krvacela strasne, vlozka nemela sanci to zachytit, v mziku byla krev po celem byte, litaly ze me kusy srazenin.. sla jsem na zachod a tam ze me vysly dalsi srazeniny a krev, pak embryo a obaly… byla to bolest jako pri hrozny ms ale jakmile vse odeslo krvaceni se zmirnilo a bylo to v pohode na vlozku. Muj gynekolog mi rekl ze se mi nic nemuze stat krom hrozneho krvaceni a ze naopak pri revizi muze dojit ke spoustu komplikacim.. kdybys mela horecku tak to je neco jinyho ale vykrvacet fakt nemuzes. Kdyby se mi to stalo znova tak to take budu resit zase doma
Potratila jsem doma nekolikrat, zadne drama to nebylo, ani zadna extra bolest, ani zadne velke mnozstvi krve. Nejpozdeji to bylo v nacatem trinactem tydnu, ostatni potraty byly casnejsi. Na revizi jsem nebyla nikdy. Drzim palce, at je to bez komplikaci a rychle za tebou ![]()
Já tedy měla bolesti hodně silné, jako menstruační, ale mnohem silnější. A trvaly do druhého dne.
Určitě to zvládneš sama, doma v klidu. Ja jsem dva dny po SP..
Byla jsem 11tt, ale miminko se přestalo zhruba v 7 týdnu vyvíjet a srdíčko přestalo tlouct. Dr mě taky hnal na revizi. Nic jsem o tom nevěděla a myslela jsem, že to bude nutnost, ale holky mě tady vyvedli z omylu a měli pravdu… Tělo moc dobře ví, že miminko není v pořádku a až bude připraveno, tak ho samo vypudí ven. Samozřejmě potom musíš na kontrolu a pokud neodejde vše, tak musíš na dočištění, to se nedá nic dělat. Ale pořád je to takhle lepší. A co se týče psychiky, tak třeba mě je pořád smutno a asi to ještě potrvá, ale tím že jsem si to sama prožila, bez zásahu, tak jsem za to ráda a myslím, že mi to pomáhá se s tím vypořádat lépe…tak držím palce ![]()
Ahoj, mám dotaz, 11.7. Jsem byla na KET a 28.7. Jsem si delala TT a byl pozitivní, včera jsem ale večer začala zniceho nic hodně krvácet a šli že mě i cucky, volala jsem dr. A ten mi řekl ať vysadim léky které beru pokud hodně krvacim a mám si rano zavolat do CARu a domluvit se. Ráno jsem volala do cARu a řekli mi že mě na utz ne objednají, že se mám objednat až za další měsíc co dostanu zase MS. Jenže já už přes den krvacela už maličko, tak nevím jestli si nemám projisotu zajít ke své gyndarce jestli je vše ok a vše že mě vyšlo nebo ne, nerada bych něco zanedbala.
Nahlásit Citovat
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.