Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Musíš ke své gynekoložce pro žádanku. A pak tě pošle dál.
A připrav si prachy na žádanku a krevní testy před zákrokem.
Anebo možná budeš mít možnost pilulí. To si musíš sama rozhodnout
Tvoje gynekoložka tě se vším seznámí a nasměruje tě, kam se objednat a co všechno zařídit.
Pokud jsi v hodně ranné fázi těhotenství (do 7 týdne), tak v rámci možností nejšetrnější metodou je potratová pilulka, to řeš s gynekoložkou. Jinak musíš do nemocnice - opět, nejlépe se na to zeptat své gynekoložky.
Udělej test, potom dojdi na gynekologii, dá ti na výběr buď celkovou narkózu a vyskrab dělohy nebo prášky. Vybereš si, dostaneš zadanku, půjdeš ještě na předoperační.
Informace podá Vaše gynekoložka. Můj gynekolog přímo interrupce dělá…Nicméně bych se zamyslela i nad variantou, co potom…Já jsem 2× potratila spontánně (nijak Vás neodsuzuji!), poprvé jsem měla obrovské deprese, zapíjela prášky alkoholem atd. Od několika terapeutů jsem se dozvěděla, že mají dost často v péči i ženy, které si potrat vybraly samy a byly racionálně pevně rozhodnuté, jenže hormony pak začaly pracovat…A to člověk hlavou neovlivní a hlavně se nemůže člověk ani svěřit okolí, protože slyší: „Přece jsi to tak chtěla…“. Nechci děsit, spíš jen třeba ještě jiný úhel pohledu…Já to neodsuzuji, ale třeba mě samotnou nenapadlo nad tím takto uvažovat.
Omlouvám se, jestli to je ve tvé situaci blbý dotaz, ale co dát třeba dítě k adopci, jestli se o něj nemůžeš postarat? Za prvé nebudeš riskovat, že už třeba nebudeš moci mít děti, za druhé někdo děti mít nemůže a adopce je pro něj jediná možnost. Nijak Tě neodsuzuju, jen si říkám, proč to řešit hned tak radikálně.
@Anonymní píše:
Omlouvám se, jestli to je ve tvé situaci blbý dotaz, ale co dát třeba dítě k adopci, jestli se o něj nemůžeš postarat? Za prvé nebudeš riskovat, že už třeba nebudeš moci mít děti, za druhé někdo děti mít nemůže a adopce je pro něj jediná možnost. Nijak Tě neodsuzuju, jen si říkám, proč to řešit hned tak radikálně.
Proč anonymně? Adopce je daleko větší zátěž na psychiku, nevím, proč to navrhuje. Nikdo není povinný zachraňovat něco neplodnost.
Holky já na dítě nejsem připravena. Chovam se jak malá holka. Máme sice s přítelem krizi ale tohle mě neomlouvá ze jsem ulitla s někým jiným. Strašně mě to teď žere. Nemohu mu to říct. Ublizila jsem tím sobě ale tohle by zranilo jeho…
@Anonymní píše:
Holky já na dítě nejsem připravena. Chovam se jak malá holka. Máme sice s přítelem krizi ale tohle mě neomlouvá ze jsem ulitla s někým jiným. Strašně mě to teď žere. Nemohu mu to říct. Ublizila jsem tím sobě ale tohle by zranilo jeho…
No, nejvyšší čas dozrát, ale je to tvoje věc. Řekni si potratovou tabletu, je to šetrnější. Ne každý gynekolog ji nabízí. Musíš si říct.
@Anonymní píše:
Holky prosím. Měla jsem nechranenny sex. Moje blbost.. MS nikde, pro test si jdu zitra.. pozítří na gyndu..kdyby se to nahdou potvrdilo.. nesezerte mě tu prosím.. určitě si to nemohu nechat ale bude mě to trápit.. jen potřebuji vědět: co nejvíce info o potratu. Ne jak probíhá ale nikde jsem nedopatrala kam sw objednat nebo tak jestli u svoji gyndarky nebo jinde.. snad mě chápete.. omlouvám se za ubirani času ale potřebuji to případně vyřešit co nejrychleji a nechci aby o tom někdo věděl.. proto potřebuji vědět krok po kroku co dělat a být připravena.. mám k tomu své soukromé důvody, neukamenujte mě![]()
Doktor musí potvrdit těhotenství v děloze, což je nejdříve v 5.tt, pak teprve se může řešit interupce, dřív ne, dá se řešit i potratovou pilulkou, což je šetrnější pro tělo, ale nemusí odejít z dělohy vše, pak je nutná revize, celkově levnější než miniinterupce, ta se dělá do 7.tt a myslím, že je nutné ještě u obvodaka předoperační vyšetření, jelikož zákrok se provádí v celkové narkoze.
@Anonymní píše:
Holky prosím. Měla jsem nechranenny sex. Moje blbost.. MS nikde, pro test si jdu zitra.. pozítří na gyndu..kdyby se to nahdou potvrdilo.. nesezerte mě tu prosím.. určitě si to nemohu nechat ale bude mě to trápit.. jen potřebuji vědět: co nejvíce info o potratu. Ne jak probíhá ale nikde jsem nedopatrala kam sw objednat nebo tak jestli u svoji gyndarky nebo jinde.. snad mě chápete.. omlouvám se za ubirani času ale potřebuji to případně vyřešit co nejrychleji a nechci aby o tom někdo věděl.. proto potřebuji vědět krok po kroku co dělat a být připravena.. mám k tomu své soukromé důvody, neukamenujte mě![]()
Prvně si udělej test a pak uvidíš. Třeba máš jen z nervů opožděnou MS a vůbec to těhotenství není.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Holky prosím. Měla jsem nechranenny sex. Moje blbost.. MS nikde, pro test si jdu zitra.. pozítří na gyndu..kdyby se to nahdou potvrdilo.. nesezerte mě tu prosím.. určitě si to nemohu nechat ale bude mě to trápit.. jen potřebuji vědět: co nejvíce info o potratu. Ne jak probíhá ale nikde jsem nedopatrala kam sw objednat nebo tak jestli u svoji gyndarky nebo jinde.. snad mě chápete.. omlouvám se za ubirani času ale potřebuji to případně vyřešit co nejrychleji a nechci aby o tom někdo věděl.. proto potřebuji vědět krok po kroku co dělat a být připravena.. mám k tomu své soukromé důvody, neukamenujte mě