Anembryomola - zažila jste některá?

Anonymní
27.9.19 17:18

Anembryomola zazila jste nektera?

Ahoj, nejake diskuze na toto tema jsem nasla, ale nic cerstveho, s aktualni zkusenosti. V 9tt jsem podstoupila revizi z duvodu anembryomoly. Chci se zeptat, co ted dal? Posilal vas gynekolog na dalsi vysetreni? Nektere scenare dle internetu jsou dost hrozne.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1793
27.9.19 17:36

Já byla na revizi v 8. týdnu v roce 2014. Měla jsem vysoké hcg, tak se sledoval pravidelně jeho pokles. Když už bylo hodně nízké, tak se sledování ukončilo. Po 3 měsících jsem znovu otěhotněla a vše bylo pak už bez problémů. Nyní aktuálně čekám 3. dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.19 17:57

@Hatšepsovet A prosim, jak dopadla histologie? Mne na hcg nebrali krev :think: Vacek odpovidal 5tt a byl prazdny od zacatku

• Citovat
  • Upravit
610
27.9.19 18:15

Ahoj, já měla taky prázdný váček v 6+3, hcg vysoké, ale po revizi pěkně klesalo až na nulu, po dvou MS jsme se teď začli snažit, zatím nic.. jiné vyšetření nebylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.19 18:58
@Anonymní píše:
Ahoj, nejake diskuze na toto tema jsem nasla, ale nic cerstveho, s aktualni zkusenosti. V 9tt jsem podstoupila revizi z duvodu anembryomoly. Chci se zeptat, co ted dal? Posilal vas gynekolog na dalsi vysetreni? Nektere scenare dle internetu jsou dost hrozne.

Anembryomolu jsem měla loni. Teď jsem ťuk ťuk úspěšně těhotná v 2. trimestru. Nikdo nic speciálního neřešil a to mám za sebou i molu hydatidosu, ta je mnohem rizikovější, tu už řešili kontrolami v rámci 1 roku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.9.19 19:02
@Anonymní píše:
Anembryomolu jsem měla loni. Teď jsem ťuk ťuk úspěšně těhotná v 2. trimestru. Nikdo nic speciálního neřešil a to mám za sebou i molu hydatidosu, ta je mnohem rizikovější, tu už řešili kontrolami v rámci 1 roku.

A muzu se zeptat, tu horsi molu diagnostikovali z histologie? Ja se prave divila, ze neodebrali krev na hcg, sice vzali krev, ale ne na tento hormon… Jen konstatovali anembryomolu

• Citovat
  • Upravit
6650
27.9.19 19:05

Kamarádka měla, bohužel na to přišli dost pozdě, takže revize až po 10tt. Rok jí sledovali pokles HCG, a nějaké hodnoty v krvi které by značily rakovinu v děloze. Celých 9 měsíců jí hrozilo odebrání dělohy, naštěstí jí po třičtvrtě roce HCG začalo klesat. Půl roku po poklesu HCG na nulu měli dovoleno se zase pokusit o těhotenství, otěhotněla hned ten měsíc a mají 5 letou holku, druhé dítě se jim nedaří, patrně následkem moly jí selhávjí vaječníky, už zkoušeli IVF, ale podařilo se odebrat jenom dvě vajíčka, jedno se podařilo oplodnit, ale bohužel se neujalo. Začínají se smiřovat s jedináčkem. A to je jí 30 a jejímu muži 42.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.19 19:07

@Heivka A nevite, zda mela anembryomolu nebo tu horsi molu?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.9.19 19:11
@Anonymní píše:
A muzu se zeptat, tu horsi molu diagnostikovali z histologie? Ja se prave divila, ze neodebrali krev na hcg, sice vzali krev, ale ne na tento hormon… Jen konstatovali anembryomolu

Molu hydatidosu (nebo kompletní molu) mi zjistili z histologie. Tam je asi 5% riziko rakoviny a kvůli tomu mě rok kontrolovali. Anembryomolu mi taky zjistili z histologie, ale to jsem se radovala, protože doktorka říkala, že si sice nemyslí, že je to zase kompletní mola, ale vyloučit to nemůže. U anembryomoly není riziko rakoviny, nikdo mě nesledoval a mohla jsem otěhotnět klasicky po 3 měsících.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.9.19 19:13
@Anonymní píše:
Molu hydatidosu (nebo kompletní molu) mi zjistili z histologie. Tam je asi 5% riziko rakoviny a kvůli tomu mě rok kontrolovali. Anembryomolu mi taky zjistili z histologie, ale to jsem se radovala, protože doktorka říkala, že si sice nemyslí, že je to zase kompletní mola, ale vyloučit to nemůže. U anembryomoly není riziko rakoviny, nikdo mě nesledoval a mohla jsem otěhotnět klasicky po 3 měsících.

Dekuji moc za objasneni

• Citovat
  • Upravit
6650
27.9.19 19:15
@Anonymní píše:
@Heivka A nevite, zda mela anembryomolu nebo tu horsi molu?

Měla tu horší variantu, ale u ní byl největší problém, že její gynekolog to nepoznal včas a tak ztratila skoro 3 týdny než se dostala k doktorovi který jí ihned po vyšetření hospitalizoval a ještě ten den večer šla na revizi jako urgentní zákrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
27.9.19 21:58
@Anonymní píše:
@Hatšepsovet A prosim, jak dopadla histologie? Mne na hcg nebrali krev :think: Vacek odpovidal 5tt a byl prazdny od zacatku

Histologie nic neodhalila, jen zbytky plodových obalů bez embrya.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
27.9.19 23:09
@Anonymní píše:

Měla jsem anembryolu loni. Doktor na to přišel hned, chtěla jsem počkat na spontánní potrat, dočkala jsem se, ale neodešlo všechno, tak jsem podstoupila revizi, vzorky odeslali do laboratoře, kde konstatovali anembryolu, potom jsem šla ještě na kontrolu ke svému doktorovi a tím to skončilo, vůbec mě nehlídali ;) Drž se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
26.10.19 09:21

anembryomola

Zdravím děvčata,
Já zažila anemryomolu v roce 2018,první sono 7+2 tt prázdná dutinka HCG 5640,druhé sono 7+5 HCG 13500,3.sono 8+2 Hcg 25000 a stále prázdné, počkali jsme do 9+0 tt, hodně jsem zvracela, dva týdny pláče a nervozity, poslední kontrola před tím aby jsme naplánovali revizi… a moje anembryomola bude mít v listopadu 1 rok :-)),
:dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
29.10.19 10:26

Já jsem byla na revizi v pátek. Ultrazvuk v 8. týdnu - prázdný váček, malá naděje splaskla o týden později, sice ještě vzali krev na hcg, ale na druhý odběr už jsem měla přijít nalačno, takže už jsem se k tomu neupínala. Samozřejmě hcg klesalo, váček vypadal, že by možná mohl jít sám, ale nechtěla jsem si tu agónii o týden prodlužovat, takže hned hospitalizace a sál. Od té doby jsem v háji, slzy mi tečou i přes den, po večerech brečím natvrdo. Co jste dělaly, abyste se odreagovaly a nemyslely na to? Cvičení mám zatím zakázaný, sex samozřejmě taky a na to, abych vytáhla denně půl flašky vína, nemám koule (a ani chuť). Bylo to moje první těhotenství a v prosinci mi bude už 38, možná hlavně kvůli tomu věku mě to tak straší a napadají mě věci, na které bych vůbec myslet neměla… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty