Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj, jestli Ti vychází stále pozitivní TT,tak bych asi zavolala doktorce, aby to třeba nebylo mimoděložní nebo tak a něco se nezanedbalo ![]()
Ahoj, a když si „to dostala“ nebolelo tě břicho vůbec?
Já už jeden spontální potrat zažila, to jsem ale asi týden věděla že jsem těhotná. Před tím mě bolelo hodně břicho a pak jsem začala kvácet a byly to cucky krve a dost mě bolel podbřišek.
Byla jsem hospitalizovaná a udělali mi pak revizi.
Kdybys měla potrat, tak by proužky mohly ukazovat, HCG klesá pomalu, tak proto se ti asi pořád objevují. Podívej se ale na příbalový leták, píšlou tam, že se to může objevit i v jiných případech než je těhotenství
No zatím k DR jít nechcci protože bych z kabiky k lehátku bez"nehody" asi nedošla jen co jsem koukala na netu tak na potrat žádný příznaky nemám ale vrtá mi hlavou proč mě nebolí ani břicho ani prsa vždy při MS jsem to tak měla a teď nic a ty čárky na testu se mi taky zdály docela silný na to aby to bylo zkreslené už 3 dny před menstruací asi jsem už doopravdy blázen prostě nevím co si mám myslet
![]()
já už právě taky jeden potrat měla a bolelo mě břicho daleko víc než při klasické Ms naštěstí jsem se vyčistila sama pod kontrolou DR takže sem emusela do nemocnice a tak je mi to divný vysadila jsem HA a i při té mi vždy břicho bolelo jsem měsíc po vysazení ale myslím že by mě mělo břicho po vysazení bolet a měla bych to mít víc ale to nemám tak už opravdu nevím
Prožila jsem si jedno mimoděložní těhu, test jsem měla pozitivní, ale pak jsem dostala MS, po skončení jsem si dělala test a ten byl pořád pozitivní a HCG mi pomalinku stoupalo i po MS, nakonec mi udělali laparo a zjistili mimoděložní těhu
Ahoj, dělat si test po MS nemá smysl, fakt.
Po skončení MS si zajdi k Dr - udělá ultrazvuk a budete vědět víc. Hlavně kvůli tomu mimoděložnímu to radši zavčasu řeš.
A jinak … je hodně ženských, který jsou těhu a přesto měly ještě dál MS - já jsem jedna z nich.
Myslím, že potrat to není. MS to být může.
Byla bys těhotná teď poprvé? Nebo už povíckráte?
Rozhodující je ultrazvuk - bez toho budeš furt na vážkách a v nervu ![]()
Jo a na ultrazvuk můžeš i při MS - to se jezdí po podbřišku a gaťata si necháváš, přecéééé
Jsem si na 100% jistá, že když řekneš, že „tečeš“, tak se do tebe Dr. hrabat nebude.
Hodně štěstí
No byla bych potřetí poprvé jsem potratila hned na začátku a dr se ve mě rýpala i přes to že sem tekla a podruhé bylo vše ok akorát jsem šla císařem protože jsem se neotvírala teď by to bylo potřetí
Jsem po revizi, měla jsem po ní silné krvácení a křeče, tak jsem byla na ultrazvuku a dělala mě vaginální. No nic příjemného.
Moje sestra otěhotněla stejně jak já, zpočátku krvácela v době MS, ale bylo to krvácení z polypu, který se prý někdy vlivem hormonů udělá. Teď už má bříško a já nic, ach jo.
Ahoj ja nevim jestli ma vubec vyznam chodit k dr kdyz jsem mela tesne pred MS na TT opravdu slaboucky prouzek a MS jsem dostala normalne jako vzdy krvaceni normalne bezne jako uz pet let a i bolest mi neprijde nejak prehnana.
Potřebuju prosím poradit. Snažíme se o miminko. Menstruaci mám asi mírně nepravidelnou po tom co jsem vysadila prášky. V pátek jsem se tahala do schodů s dcerou a těžkým nákupem. V sobotu jsem spěchala k autu s dcerou v náručí a u auta jsem zjistila že krvácím. Bylo to trochu jiné než moje obvyklá MS. Silnější a s hlenama druhý den na večer skoro vůbec a od té doby se to střídá, trochu nebo vůbec. MS jsem čekala cca až v pondělí, ale jak říkám, je nepravidelná. Hned v sobotu a v neděli ráno jsem si udělala těhotenský test a vyšel negativní, ale nevím, zda nebylo na TT brzy. Nevím zda jsem těhotná vůbec nebyla nebo o to přišla? Pokud druhá varianta kdy se můžeme snažit znovu o mimi?
Test mate negativni, mate menstruaci. Nic nenasvedcuje tomu, ze jste tehotna byla.
@Poison Eve mě právě zmátlo, že ta menstruace je jiná než jakou mívám, ale to může být asi tím, že se to mění, když neberu prášky?
@Poison Eve Mě právě zmátlo, že MS byla jiná, ale to asi může být kvůli tomu, že jsem přestala brát prášky a ono se to třeba ještě upravuje
Ahoj holky mám dotaz ve středu jsem měla dostat MS dělala jsem si test který vyšel pozitivně nebyl uplně silný ale čárka byla růžová širší a dobře viditelná v pátek sem si dělala další vyšel pozitivně o něco víc viditelnější než předtím ale v sobotu ráno jsem dostala MS nebylo to žádné špinění rovnou krev tak středně silná říkala jsem si že se mimi neudrželo BT neměřím ale předtím jsem tělesnou teplotu měla kolem 36,8-37,2 ta klesla s příchodem MS na 36,5 a ta se držela do dnes ani neklesala ani nestoupala v sobotu odpoledne jsem si dělala test čárka se ukázala v limitu ale pořádně se vybarvila až po limitu a v neděli totéž dnes sem si měřila teplotu amám 36,8 jinak břicho mi nebolí skoro vůbec nebo jen drobet asi tak půl hodiny a je to zanedbatelné prsa mi také nebolí a ani ze mě nevychází žádné „cucky“ další test si chci udělat až po zkončení MS chci se zeptat na váš názor myslíte že je to normální MS a testy by ukazovali takhlr špatně byli to Mamatest proužek a tyčinky obojí s citliostí 10 moc děkuji za názory a odpovědi