Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky, před MS i po MS jsem po ovulaci měla teplotu přes 37, přikládám graf http://www.fertilityfriend.com/home/270da8. Dělala jsem si testy a jsou negativní. Z prsu mi teče tekutina podobná mléku (už jednoho prcka mám, kterého rok nekojím). Jsem z toho krapet nervózní, nevím, zda-li nejde o nějakou hormonální poruchu..nesetkala jste se některá s nečím podobným?
máš vysokou hladinu prolaktinu, to naznačuje to mlezivo. Pokud nejsi těhotná, tak bys stejně měla zajít k doktorovi, vysoká hladina může způsobovat neplodnost - anovulační cykly
ahoj, a aku si mala teplotu pred ovulkou? Ta tekutina co ti tecie je zapricinena zvysenym LH…ak teda nie si tehu. Ale zvysene LH zas nedrzi teplotu hore… ![]()
to mi ani neříkej…tak já se objednám k dr. Obávala jsem se té zvýšené hladiny prolaktinu. A nevíš, zda to způsobuje i vysoké BT?
A jaké si měla minulé cykly? Takhle se z toho nedá usuzovat vůbec nic, hoď prosím odkaz alespoň na 2 starší.
sonicka - teplota před ovu je 36,5-36,7…zhruba takto se pohybuje…
Díky, že reagujete
Minulé cykly jsem měla pěkně rozházené…měla jsem problémy se zády a dostávala injekce a prášky, takže možná z toho…
http://www.fertilityfriend.com/home/270da8
pořád mi to hází odkaz na ten poslední měsíc, nevím, jak jsem dát ty předchozí :-/
toto som nasla na nete:
Dobry den,
prepacte, ze odpovedam neskorsie /dovolenka/…
Galaktorea moze byt symptomon znizenej /zriedkavejsie zvysenej/ funkcie stitnej zlazy. Na identifikovanie problemu so stitnou zlazou by nam pomohli vyse hodnoty bazalnej telesnej teploty, niekedy moze byt znizenie, ci zvysenie hranicne a neidentifikuje sa laboratorne u endokrinologa, no moze sa objavit pri problemoch s cyklom, resp. s pocatim. /ak by ste mali zaujem, mozete mi poslat vase zaznamy na eva@elep.sk a skusim ich vyhodnotit po tejto stranke - pripadne sa mi pripomente touto komunikaciou…/
Okrem riesenia stitnej zlazy sa da zvysena hladina prolaktinu riesit aj uzivanim vit.E, B6 a magnezia, taktiz pomaha obmedzit kofein a cukor. Pripadne multivit. komplex Prenatal, ktory napomaha podpore plodnosti a obsahuje vsetky spominane
no ty jo…díky za snahu, fakt jsem asi objednám na gyndu. Chceme miminko a toto asi není zrovna ok :-/ Děkuji moc
já jsem na snížení prolaktinu dostávala nějaké léky, jsou to jen dva prášky a pomohlo mi to hned. Jinak doporučuju kapky gynex, mě se po tom krásně srovnal cyklus. U nás byl ale problém taky na straně druhé, takže jsme museli nakonec stejně podstoupit IVF a povedlo se. TAk držím palečky ![]()
my už jedno miminko máme, tak snad má manžel po těch dvou letech stále funční sperma
Jinak jak ti zjistili tu hladinu prolaktinu? z krve? já se z toho zblázním! Myslela jsem si, že jsem těhotná, dle těch BT a těch prsou a nakonec z toho bude toto
:-/
Ahojky ja mam dva apul starou holcicku a nekojim a stejne me tece mlicko z prsu ve ctvrtek jsme si delala test a byl tam duch a dneska opet a tlusi carka bolesti v podbrisku a bolest vprsou ![]()