Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Teď jsem na ní nebyla, bylo to před 10ti lety a radím, rozmyslet si pilulku dobře. Kdybych věděla do čeho jdu, šla bych na revizi asi 100× radši, než procházet tím vším. Kolik jsem platila, si nepamatuju.
Ahoj, no a můžu se zeptat, jestli sis k tomu sama vyhledávala nějaké informace?
Třeba tady je to hezky popsáno: https://www.babyonline.cz/…tova-pilulka
Chodí se vlastně na 2 tabl. v odstupu 2 dnů. Na ten druhý den si musíš vzít vložky. Vždy se sedí nějakou dobu v čekárně. Po druhé tbl. je UZ kontrola za 14 dní. Pak dle výsledků, pokud to celé odešlo, tak dobré a pokud ne, je nutná revize. Cena - závisí na nemocničním zařízení, které tuto možnost poskytuje, ale přibližně se pohybuje kolem 6000 – 7000 Kč.
Obecně se za jakýkoliv potrat na vlastní žádost platí min. 5000 Kč. Zase, jednotlivé nemocnice a stacionáře jistě mají své ceníky - které se dají vyhledat na jejich webu.
No a pokud jsi mladá, po potratu se navrací plodnost, tak zvážit antikoncepci! ![]()
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
nevím jaká je cena, ale když jsem tohle téma řešila s lékařem u čištění po SP, tak sám říkal, že není zastáncem pilulky, protože velmi často neproběhne plnohodnotné čištění a pacientky pak přichází s různě silným zánětem dělohy a čištění je stejně nemine.
Promysli to, prober to se svým gynekologem a dle toho se rozhodni. ![]()
Mně právě gynekoložka radila jít na pilulku při zamlklém těhotenství raději než revizi, abychom se mohli začít snažit hned znovu. Prý to není žádný horor. U mě nakonec proběhl spontánní potrat, tak osobní zkušenost nemám.
Zakladatelko, cena nejspíš závisí na konkrétním zařízení, např Prenatal Brno má ceník online.
Aha y no takhle už jsem jednou na ni na sama mi ji mudra poradila hrozně jsem se toho byla nakonec vše proběhlo v pořádku na zakrok se mi jit nechce
Ja sem si teda taky potratovou pilulku rozmyslela a šla radši na klasickou revizi a to stalo tuším se vším všudy 5500 /r.2023
Záleží v jakém jsi týdnu, pokud 5.max začátek 6.týdne tak průběh je taková silnější menstruace. Pokud už jsi 7.týden + tak bych volila revizi v narkóze.
@Anonymní píše: Více
A kdy jsi měla naposledy menstruaci? Případně kdy byl ten nechráněný styk?
Dobrý den, chtěla jsem se podělit o zkušenost s potratovou pilulkou Misoprostol kvůli zamklemu těhotenství v 9 týdnů, ale dle ultrazvuku plod byl veliký 6+4.
Byla jsem v Thomayerově porodnici.
11.2. bylo podáno 800 ug tbl.
Nebo-li 2 pilulky a pod jazyk. Před podáním změření tlaku a hodinu po čekání znova změření tlaku.
Divný pocit jazyku je normální.
V ten den lehké špinění až do pátku 14.2. kdy se to celé spustilo. Nafouklé břicho jako při klasické menstruaci s tím, že prostě jsem už seděla na WC kolik toho bylo… Trvalo to asi 4,5 hodiny. Musela jsem odpočívat bylo mi slabo.
7.3. jsem šla na kontrolu s tím, že jsem pořád krvácela. Dle ultrazvuku jsem nebyla dočištěná tudíž mi bylo podáno to samé. První týden se nic nedělo a pak jsem krvácela asi 4 dny jako při silné menstruaci.
Až dnes 28.3. jsem se dostala na kontrolu a vše proběhlo v pořádku. Mám pocit poslední dva dny, že dostanu menstruaci tu mi doktorka potvrdila dle ultrazvuku, že se na ní tělo chystá.
Stačí teď 1× odmenstruovat a můžeme se snažit dál o miminko:).
Ikdyz jsem po neustálém krvácení zoufala zda podání tabletky byl dobrý a neměla jsem jít rovnou na revizi tak jsem ráda, že jsem revizi nepodstoupila.
Musím ještě dodat, že přístup v Thomayerově porodnici mě zase přesvědčil, že je skvělý.
Před 4 lety jsem tam porodila syna a veškerá péče byla úžasná.
Mají mojí důvěru a cítím se tam opravdu dobře.
Doufám, že příspěvek někomu pomůže. Sama jsem narazila jen na pár příběhů o kterých jsem vlastně nezjistila jak dopadly..
Tak všem přeji jen to nejlepší a řiďte se hlavně vlastním pocitem ❤️
Ahoj chci se zeptat zda byl někdo teď na pilulce a jaká je cena jaké to vůbec je rejpalove radši nepište