Potratová pilulka Mefystyne

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8
28.5.17 21:00

Potratová pilulka Mifegyne

I já bych chtěla těm, které se rozhodují malinko poradit a třeba i nasměrovat, aby jste věděly co je potřeba vědět :).. V 1. řadě počítat s tím, že jsme každá úplně jiná a na každou budou mít tyto pilulky úplně jiný dopad. Mě po 1. 3 tabletách téměř nic nebylo, až na menší nevolnost od žaludku, ale opravdu nic zásadního, byla jsem dokonce na větší procházce, krásně spala, vše bez komplikací,.. Druhý den po probuzení mi už nebylo ani zle, během dne ze mě „vypadlo“ pár sraženinek, lehké špinění, lehky tlak v podbřišku, druhý den jsem měla jít na poslední pilulku na 10. ráno. Po příchodu mi velmi mila slečna sestřička dala pilulku, prvních 20 minut v pořádku, okolo 30. minuty mi začaly silné menstruační bolesti, kdy jsem se rozhodla vzit si nurofen, ten ale již bohužel nestihl zabrat a rozjelo se naprosté peklo :(( Krve tedy ani kapka (to až po příchodu domu, klasická menstruace), ale bolest naprosto k nevydržení, v čekárně kromě mě a přítele naštěstí nikdo nebyl,.. Bolest byl tak k nevydržení, že se mi zatmělo před očima, přestala jsem slyšet a jen mi hučelo v hlavě, pot po celém těle, přestávala jsem o sobě vědět, měla jsem úplně bílou barvu, modre rty a nehty, na to konto přilítla vystrašená sestra a řekla, ať si tedy vezmu ještě jeden nurofen, ten mi zabral asi za 20 minut a vše začínalo být snesitelnější,.. bolest tedy jako při té nejhorší menstruaci, ale v porovnání s tím, co jsem zažila pár minut předtím, v „pohodě“.. Byla jsem tedy strašně slabá, byla mi zima, ale už jsem byla schopná komunikovat i dojit k sestře na změření tlaku, ten byl tedy nízký (100 na 55), ale mohla jsem domů. Od té doby bolest jako při klasické menses, krve tedy ze mě moc nejde,.. což se chci zeptat, zda to není problém? Ale ani při klasické menses moc nekrvácím.. Ale sraženin ze mě jde při každém čůraní dost.. Teď čekat, zda odešlo vše, pokud ne, asi se z toho zblázním. Asi takto, kdybych věděla jakou bolestí si projdu, také to, že je poměrně velká šance, že neodejde vše, nešla bych do toho znovu. Říká se, že podle toho jakou máte menses, tak na vás pilulky zapůsobí, což sedí, málo krve - velké bolesti. Prosím jaké by byly následné kroky, pokud by neodešlo vše? Byla jsem v 6. týdnu. Ihned chirurgická interupce nebo jak se postupuje? Každému doporučuji NECHODIT NA ZÁKROKY SAMA, vždy mějte nekoho u sebe, určitě si přibalte prášky na bolest (!!), vložky, nějaké cukry na sílu, hodně vody, odvoz a především pevné nervy! Pokud vše dopdadne dobře, budu ráda, že jsem to podstoupila, vytrpěla, zvládla, ale již bych neopakovala.. Na tu bolest dlouho nezapomenu. Všem pevné zdraví a děkuji za případné rady! :)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7735
28.5.17 21:13

„ale jiz bych neopakovala“ :zed:
Zajdi si pro antikoncepci, at uz to prosim te nemusis opakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6185
28.5.17 21:17

Tvl!!! 8o To zní jako pracovní postup „jak upéct bábovku“! :roll:

Příspěvek upraven 28.05.17 v 21:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
28.5.17 21:18

@SANSAN88 Ja to podstoupila, nucené, zle mi bylo az doma, asi za 36 hodin. Dalších 72 hodin jsem mela klasické porodní bolesti cca 5-6 hodin po 3 minutach, a dvě hodiny pauza. Celou dobu ve sprse.
Krvácela jsem 3 tydny v kuse.
Bylo to celkem náročné na psychiku. Šance, ze neodejde vse, je asi 10%. Množství krve neni ukazatel. A u me vse odešlo. Dokonce jsem mela za 14 dni negativní TT, Takze kdyz jsem sla na kontrolu, byla jsem si uz jista, ze je vse ok.
Ale doktoři nedoporučuji delat tt, protoze ve většině případu tam hcg jeste zůstavá a pak pacientky prave plasi, ze neodeslo vsechno.
Nevim, co vic dodat, pro me to bylo fakt hodne neprijemny, jak co se bolesti tyce, tak hlavy.
Nechci nikoho deptat a strašit.
Je to lepsi, nez revize??? Z medicinskeho hlediska asi ano. Ale…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
28.5.17 21:38

@mmch to bych nerada, ale někomu to může pomoci.. :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
28.5.17 22:24

Ta dětská duše z toho měla jistě větší trauma a tu tady nikdo z vás nelituje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
29.5.17 08:03

@Enmamma Jsi nechutna! Jsou lidi, co to podstoupit musi! Tak se rychle uklidni, ty dětská duše!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
29.5.17 08:08

@Tiffany1 v klidu:) přesně tak.. jako v mém případě, pokud nejsou prostředky a zázemí atp, tak není jiná volba. Nehledě na to, že 0,8 embryo ještě ani není dítě. V pokročilejším stadiu bych se samozřejmě zachovala jinak. Je to trošičku pritažené za vlasy.. hezky den všem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
29.5.17 08:57
@Tiffany1 píše:
@Enmamma Jsi nechutna! Jsou lidi, co to podstoupit musi! Tak se rychle uklidni, ty dětská duše!

Radši budu „nechutně“ bránit život, než „chutně“ chválit za potraty a podvody na mužích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
29.5.17 09:49

@Enmamma Uvedom si, ze tyhle pilule se nepodavaji jen pri potratech na vlastni zadost!!
Jaký podvody na mužích??? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
29.5.17 10:18
@Tiffany1 píše:
@Enmamma Uvedom si, ze tyhle pilule se nepodavaji jen pri potratech na vlastni zadost!!
Jaký podvody na mužích??? :roll:

Potrat a podvod na manželovi chystá nějaká maminka hned ve vedlejší diskuzi. A téměř v každé diskuzi o potratu se dočítám, jak žena musí jít ze zdravotních důvodů na potrat. Statisticky je to nemožné. Většina žen jde na potrat z vlastního rozhodnutí. Nežijeme ve středověku ale v moderní době, kdy se žena může chránit. Ve své většině otěhotní vlastní vinou. Znásilněných a na smrt nemocných je mezi těmi, co jdou na potrat minimum. A radit si, jak příště zařídit bezbolestný potrat mi přijde opravdu nehorázné. Proč si tu neporadíte, jak se účinně chránit? Místo toho se dočtu, jak příště podniknout další potrat. Tak to mi hlava nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
29.5.17 11:15

@Enmamma Ja ty pilule ale dostala po zamlklem těhotenství. Misto revize. A muzu zi odpovědně rict, ze to byl na psychiku nářez. A ty tu napíšeš - co duše toho ditete. Tak vzhledem k tomu, ze již žádná nebyla, tak nic. A vzhledem k tomu, ze to vsechno vidis odcházet, žádnej šlágr.
Mela bys volit slova. Ja dostala na vyber dvě varianty - revizi nebo tohle… a vzhledem k tomu, ze se o tom moc nemluví, protoze pak napíše nekdo jako ty - co duše ditete, nemela jsem adekvatni informace a zkusenosti, kdybych to vedela, sla jsem na revizi, to mi věř.
Nemam v planu rozepisovat, co ty tři tydny byly, ale někdy je mlceti zlato. Ja fakt na žádnej potrat jit nechtela a proto sem pisu, co ty pilule obnáší, velmi ohleduplné. A proto ti rikam, ze ne vzdy je to na vlastni zadost.
Manzel mi koupil mini dres pro mimino a za dva dny mi dali tuhle hovadinu. Protoze řekli:„Je zo pro vas šetrnější.“ Ja si to dnes proste nemyslim, ze jsou ty tablety šetrnější. Myslim, ze zlata revize i s narkozou. A proto jsem napsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
29.5.17 11:22

A co se chtenych potratu tyce, naopak, je dobre vedet, ze ty pilule, co existují, nejsou jen pilule po kterých dostanu Ms a proto neni treba se chránit. Jen at kazdy vi, co to obnáší.
Mne to naopak prijde dost proantikoncepcni, sem napsat zkusenosti.
Ze to fakt neni jen o spolknuti tablety…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
29.5.17 16:07
@Tiffany1 píše:
@Enmamma Ja ty pilule ale dostala po zamlklem těhotenství. Misto revize. A muzu zi odpovědně rict, ze to byl na psychiku nářez. A ty tu napíšeš - co duše toho ditete. Tak vzhledem k tomu, ze již žádná nebyla, tak nic. A vzhledem k tomu, ze to vsechno vidis odcházet, žádnej šlágr.
Mela bys volit slova. Ja dostala na vyber dvě varianty - revizi nebo tohle… a vzhledem k tomu, ze se o tom moc nemluví, protoze pak napíše nekdo jako ty - co duše ditete, nemela jsem adekvatni informace a zkusenosti, kdybych to vedela, sla jsem na revizi, to mi věř.
Nemam v planu rozepisovat, co ty tři tydny byly, ale někdy je mlceti zlato. Ja fakt na žádnej potrat jit nechtela a proto sem pisu, co ty pilule obnáší, velmi ohleduplné. A proto ti rikam, ze ne vzdy je to na vlastni zadost.
Manzel mi koupil mini dres pro mimino a za dva dny mi dali tuhle hovadinu. Protoze řekli:„Je zo pro vas šetrnější.“ Ja si to dnes proste nemyslim, ze jsou ty tablety šetrnější. Myslim, ze zlata revize i s narkozou. A proto jsem napsala.

Ale já nemluvím o zamlklém těhotenství, to je jasné, že se to musí provést. Ale potrat zdravého plodu je něco jiného a tom mluvím. Takže já na tebe neútočím a chápu, že to pro tebe muselo být hrozné. Přečti si ale jinou nedávnou diskuzi, kde dokonce se o dítě snažili a ve druhém měsíci se ona rozmyslela a hodlá jít na potrat. Partnerovi hodlá nabulíkovat, že potratila samovolně. Tak z toho je mi opravdu smutno. Řada žen by chtěla dítě a nemůže ho mít a jiné běhají na potraty jen proto, že se jim dítě zrovna nehodí do krámu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
29.5.17 17:32

@Enmamma A jaká diskuze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty