Potraty 2x a více

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.9.21 19:07

Potraty 2x a více

Zdravím holky😊
Dva týdny zpět jsem potratila po druhé po sobě.
První to bylo v červnu 6 týden, praskla cysta a nátlakem prasklo i žluté tělísko, plod ani nenašli nebylo vidět srdíčko nic.
Vše odešlo samo a MS vyčištění už nepřišla. Radost byla ale spíš převládl strach, na kontrole 7+3 vše v pořádku srdíčko bílo jak má. Avšak druhý den jsem začala lehce špinit pro jistotu jsem zajela na gyndu a tam paní doktorka řekla že je vše v pohode. Odpoledne ještě ten den jsem se rozkrvacela a hodně a tak jsem jela znovu. Tak už mi druhá paní doktorka oznámila že bije srdíčko strašně pomalu a kolem plodu je nějaký divný vak (asi jak se odlučoval). Naštěstí opravdu přes víkend odešlo vše a na další kontrole za dva dny už tam nebylo skoro nic.
Nechala jsme si napsat antikoncepci nemám ani pomyšlení na to že bych to měla zažít znova. Ale máme zajít na nějaké vyšetření genetika imunologie apod? Nebo prostě věřit že to byla jen blbá náhoda a že po první potratu jsem opravdu nebyla připravená a příště se to určitě podaří? Nebo se mám pídit po důvodu proč? A taky mam v plánu vysadit antikoncepci třeba za půl roku, až opravdu ta bolest pomine.. kdy jste se po dvou po sobě jdoucích potratech začali snažit?
Děkuji ❤️️

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6654
5.9.21 19:20

Ja potreti otehotnela az po roce a pul, driv jsem na to nemela ani pomysleni. Mezitim jsme si s manzelem zasli na genetiku, kde se zadny problem nezjistil. Ted jsem v 16tt a zatim vypada vse v poradku. Predchozi potraty v 9tt byly pry nahoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.21 19:37

Anonym nebo smazat, citlivé zdravotní údaje.

U mě byl první potrat v 7tt (bez srdeční akce), druhý 10-11tt (zmizela srdeční akce). Poté následovalo biochemické těhotenství. Pak jsme si dali pauzu, po ní bylo další biochemické těhotenství. Situaci jsme řešili v CARu, problém byl na straně partnera. Dítě máme z IVF.

Na tvém/vašem místě bych na vyšetření šla, ztratit není co, možná odhalí příčinu, či se naopak potvrdí, že šlo o náhodu.

Držím palce 🙂

• Citovat
  • Upravit
Janli
5.9.21 19:50

První potrat měl jasnou příčinu, druhý byl nejspíš následkem toho, že jste moc spěchali a tělo nedostalo šanci se vzpamatovat. Dej si pár cyklů pauzu. Zvláštní vyšetření teď nemá smysl.

• Citovat
  • Upravit
2352
5.9.21 19:51

Já jsem potratila 3×. Byli jsme s manželem na genetice a nic nám nezjistili. Poté jsem opět přirozeně otěhotněla, donosila a porodila zdravého chlapečka. :srdce:

Když byly synovi 3 roky, rozhodli jsme se s manželem pro druhé dítě, ale já jsem znovu potratila, tentokrát dvojčátka, a řekla si, že už nikdy více! Jenže jsou věci, co nenaplánuješ a když bylo synovi 8 let, já absolutně nečekaně otěhotněla znovu a opět proběhlo vše ukázkově a bez problémů. :srdce:

Proč jsem tolikrát potratila se nikdy nedozvím, každopádně jsem živý důkaz toho, že i po tolika nezdarech může všechno dopadnou dobře! :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
5.9.21 20:30

Ja potratila 2× po sobě. Nikam sem nesla, 2× je to ještě náhoda. Otěhotněla jsem půl roku na to, dali jsme si pár měsíců pauzu a pak to vyšlo hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35589
5.9.21 21:12

Nevím jestli bych brala antikoncepci, když to chcete za půl roku zkusit znovu. Spíš bych se chránila jinak aby se tvoje tělo co nejvíc zregenerovalo a mělo prirozeny cyklus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.21 21:16

Potratila jsem 4×. Pak mi Imunolog zjistil antifosfolipidový syndrom. Cele těhotenství plus sestinedeli jsem si píchala injekce. Mám dvě nádherné deti. Neprerusovala jsem snažení mezi potraty. Dokud dítě nedrzim v náruči, s ničím raději nepočítám. Hodně štěstí :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty