Potravinová alergie?

7142
10.12.10 23:39

potravinová alergie?

Zdravím všechny maminky, mám otázku, mému synovi je 5 měsíců, od 3 měsíců je na UM začali jsme tedy s příkrmy, zatim máme za sebou mrkvičku a brambůrek po obou zeleninkách mu zčervenali na chvíli tvářičky, během dne to vymizelo, není to suché ani žádně vřídky či pupínky tam nevidím, myslíte si , že by se mohlo jednat o něaký lehký druh alergické reakce? a ještě jedna otázka mimo, proč se dává vigantol do jednoho roku i když je dítě na umělé víživě, tam již vitamín D je obsažen.bojim se abych ho nepředávkovala. Omlouvám se předem za směšné dotazy:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1906
11.12.10 00:51

Tak s tou zeleninkou nevím, ale nemyslím si že by to byla alergická reakce. Má to pokaždé? Není to jen z mrazu? jestli teprve začínáte se zeleninkou, tak to zkus vypozorovat, třeba mu jí jeden den nedávej, nech ho jen na mléku a uvidíš. Ten vigantol se myslím dává preventivně proti křivici všem dětem. V UM by mělo být vápníku stejně jako v mateřském mléku, vůbec by mělo být složením co nejvíce podobné MM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
11.12.10 01:09

to jo,ale já právě někde četla , že když dítě vypije víc jak 500ml za den tak má v sobě denní potřebnou dávku vitamínu D. a prý vitamín D a K pokud jsou deti kojeně se musí podávat do jednoho roku protože právě v MM toho tolik neni,ale UM , naopak Di K je obsažen.já nevim , doktor řikal abych dávala , tak dávam,ale bojim se aby tho nebylo mo, tak asi ví co dělá. co se týče těch tvářiček, to já právě nevim po čem to je, myslím i že ten mráz by to mohl být, díky za radu zkusím zítra dát zeleninku a v neděli ne a tak poznam:-)dííky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
11.12.10 08:33

Ahoj,

syn mi taky reagoval podobne na snad na vsechny prikrmy, bylale uz tou dobou atopik, coz nyni pretrvava + alergie na pyl (senna ryma). Pokud zadne dalsi projevy alergie nema (atop exem nebo suchou kuzi), myslim, ze to alergie nebude. Mate nekdo z rodicu alergie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
11.12.10 14:22
stazka píše:
Ahoj,syn mi taky reagoval podobne na snad na vsechny prikrmy, bylale uz tou dobou atopik, coz nyni pretrvava + alergie na pyl (senna ryma). Pokud zadne dalsi projevy alergie nema (atop exem nebo suchou kuzi), myslim, ze to alergie nebude. Mate nekdo z rodicu alergie?

nn nikdo jen manžel má sennou rýmu a alergii na jahody,ale jinak nic. malýho nic nesvědí, ani tam nevidim pupínky, dnes sem zkusila brokolici, tak sem zvědavá. atopik není a alergie to snad taky nebude.má to jen na těch tvářičkach, jinak nikde nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
11.12.10 18:28

Nám taky před týdnem zčervenaly tvářičky. 7 měsíců. Zkusila jsem jí dávat jiné mlíko - Nutra defense od sunaru dvojku. A taky Sunarku kaši s lesními plody. Už to má týden, trochu i bradičku:/

Vrátila jsem jí původní mlíko, tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
11.12.10 18:31

Nám taky červenají tváře, ale přičítám to zimě :wink:

Jinak nám se před týdnem objevila alergie na med (nevšimla jsem, že je v kaši :-? ), a ta se projevila pupínky na rukách a hrudníčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
11.12.10 18:32
Petra8a píše:
Nám taky před týdnem zčervenaly tvářičky. 7 měsíců. Zkusila jsem jí dávat jiné mlíko - Nutra defense od sunaru dvojku. A taky Sunarku kaši s lesními plody. Už to má týden, trochu i bradičku:/Vrátila jsem jí původní mlíko, tak uvidíme.

a má to furt? nám to třeba do dvou hodin zmizí. nevychytala sem z čeho by to mohlo být:-(ale my to máme asi z mrazu, nebo naopak z horka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
11.12.10 18:39
rhiannon píše:
Nám taky červenají tváře, ale přičítám to zimě :wink:Jinak nám se před týdnem objevila alergie na med (nevšimla jsem, že je v kaši :-? ), a ta se projevila pupínky na rukách a hrudníčku.

asi jo,asi to bude zimou,ale já se furt něčeho bojim:-)nu oni toho di kaší cpou hrozně moc,ale ne ve všech je , tak zkus nějakou jinou, hlavně at je malá, malý? bryzy v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
11.12.10 18:39
jajinka veverka píše:
Petra8a píše:
Nám taky před týdnem zčervenaly tvářičky. 7 měsíců. Zkusila jsem jí dávat jiné mlíko - Nutra defense od sunaru dvojku. A taky Sunarku kaši s lesními plody. Už to má týden, trochu i bradičku:/Vrátila jsem jí původní mlíko, tak uvidíme.
a má to furt? nám to třeba do dvou hodin zmizí. nevychytala sem z čeho by to mohlo být:-(ale my to máme asi z mrazu, nebo naopak z horka.

Celý den. A po odpoledním mlíku, když si zdřímne, tak mi přijde, že se to zhorší.

Nebo jestli je to tím, že teď víc topíme? Přemýšlím nad dehydratací. Zuby. Exém - ale nemá je suchý. Pátá nemoc - ale už to má týden a neosypala se. A ven nechodíme, tak mráz taky ne.

I když … ven nechodíme a mě stejně popraskaly ruce. Mám to každou zimu. Popraskají mi ruce do krve a přesně s příchodem jara se to samo uzdraví. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
11.12.10 18:40

http://www.ulekare.cz/…-tvare-25955
http://www.ulekare.cz/…-tvare-25956

Tak nejsme sami, kdo to má. A ten dotaz je položený nedávno.

Ale jak říkám, my teď ven nechodíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
11.12.10 19:07
Petra8a píše:
jajinka veverka píše:
Petra8a píše:

Celý den. A po odpoledním mlíku, když si zdřímne, tak mi přijde, že se to zhorší.

Nebo jestli je to tím, že teď víc topíme? Přemýšlím nad dehydratací. Zuby. Exém - ale nemá je suchý. Pátá nemoc - ale už to má týden a neosypala se. A ven nechodíme, tak mráz taky ne.

I když … ven nechodíme a mě stejně popraskaly ruce. Mám to každou zimu. Popraskají mi ruce do krve a přesně s příchodem jara se to samo uzdraví. :nevim:

tak s těma rukama mam úplně to samé. ted skoro necítim jak to bolí svědí, pálí…taky netušim co by to mohlo být. dneska měl brokolici a taky to má, to už by byl třetí příkrm a stejná reakce, to se mi nezdá. u vás to asi bude tim mlíčkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
11.12.10 20:45
jajinka veverka píše:
dneska měl brokolici a taky to má, to už by byl třetí příkrm a stejná reakce, to se mi nezdá. u vás to asi bude tim mlíčkem

Napadlo mě - není mu spíš u toho jídla horko? Já musela malou vždycky na příkrmy vysvlíkat, krmila jsem v lehátku a malá se mi při jídle potila.
Nezdá se mi, že by zrovna brambora, mrkev a brokolice způsobily alergickou reakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
11.12.10 21:38

ani mě se nijak nezdá , že by to bylo po těhle potravinách, jednak jsou velmi málo alergení a taky u nás se nic takového téměř nevyskytuje u mě a v celé moji rodině vubec a u manžela je to spíše na ovoce. to je možny že je mu horko já ho taky krmím v lehátku zkusím ho trochu vyslíknout a uvidíme, děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
11.12.10 23:32

A nechodíte před obědem venku? Jestli to opravdu není tou změnou teploty, z mrazu do tepla a ještě do sedátka, do toho jídlo, to tvářičky zčervenají raz dva :-)Pokud to nejsou nějaké pupínky, nebo suché ložiska ale jenom červené tváře, tak si myslím, že to žádná alergie není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek