Berodual a ecobec

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
40
7.12.10 10:20

berodual a ecobec

Ahoj holky, prosím která z vás dává svému dítku inhalovat ecobec, my ho dáváme 2× denně dva dechy, a pohotovostně berodual 3X denně. Prosím já si akorát nepamatuju jak dr říkala , pokud malá dostane kašel, zdali se bere jako první ecobec a po té pohotovostní berodual, nebo zdali to má při kašli inhalovat obráceně. Děkuji vám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
7.12.10 10:31

Ahojky

Já mám astma,mám inhalační kortikoidy Seretide je to něco jako ten váš Ecobec a ten beru ráno a večer,ikdyž mám kašel.Berodual mám při potížích.

Příspěvek upraven 07.12.10 v 10:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
7.12.10 10:35

Berodual jako první - ten roztáhne průdušky a pak cca po 5 min. dát Ecobec.

My to tak měli taky, jen jsme používali Ventolin N, i dnes ho máme pro případ nouze a potíží.
Jinak syn i já bereme Seretide - kombinované léky, tzv. 2v1 ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
7.12.10 10:35
KačuliKačka píše:
Berodual jako první - ten roztáhne průdušky a pak cca po 5 min. dát Ecobec.My to tak měli taky, jen jsme používali Ventolin N, i dnes ho máme pro případ nouze a potíží.
Jinak syn i já bereme Seretide - kombinované léky, tzv. 2v1 ;-)

Ale mě řekli něco jiného u dr. :nevim:Kdyť Berodual je jen při dušnosti a potížích s dechem. :think:

Jsem zapoměla,že je to vlastně lék 2v1 :roll:

Když si nejsi jistá tak zovolej dr. :wink:

Příspěvek upraven 07.12.10 v 11:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
7.12.10 10:36
KačuliKačka píše:
Berodual jako první - ten roztáhne průdušky a pak cca po 5 min. dát Ecobec.My to tak měli taky, jen jsme používali Ventolin N, i dnes ho máme pro případ nouze a potíží.

Jen se zeptám,když berete ten Seretide,dělá se vám povlak v puse?Někdy z toho i dost chraptím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
7.12.10 11:58
verenika píše:
KačuliKačka píše:
Jen se zeptám,když berete ten Seretide,dělá se vám povlak v puse?Někdy z toho i dost chraptím :think:

JOjo, je dost hnusný… přiznám se, že beru jen když je mi nejhůř, dělá mi i tak zle (dostmě dáví). Dr. řekla - musíte. NO tak musím - jen když je mi fakt zle. Jinak neberu.
Syn ho bere pravidelně, stabilně 100/50 při kašli a nemnoci hned nasazujeme 250/50.

Právě, když jsme foukali spreje, tak jsme dostali Ventolin. Při nemoci nebo silném kašli jsme jako 1. dávali Ventolin a cca po 5 min. jsme jako 2. lék dávali další léky. Ventolin roztáhl průdušky a antiastmatika můžou pak mnohem lépe působit. Jako malý měl aerochamber pro děti, přes ktrý dýchal spreje.

Od začátku jsme měli: Beclazone, Inflamide /nejlepší,přestal se vyrábět/, pak jsme brali Cromogen sprej, z plicního jsme zkoušeli Singulair tablety a k tomu na dušnost Ventolin N, pak Seretide sprej, který šetřil srdíčko a pak Atrovent na dušnost.

Nakonec jsme skončili na Seretide + Ventolin N máme pro případ nouze.
Syn je už relativně v pohodě,jen na Seretide, já užívám jen Ventolin před sportem nebo námahou.

Když onemocní, nasazujeme hned inhalátor - bud čistnou vincentku nebo do ní přidáváme roztoky na odkašlávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
7.12.10 12:21

Kačuli-jj,já hom usím užívat každý den.nedá se svítit :zed: Jinak si dýchám Berodual i několikrát denně :cry: Když se mi ten povlak udělá tak si vezmu Nizoral a je po tom.Prý je to nějaká plíseň.Je to teda fakt humáč,ale když to pomáhá.Mám 50/250 :roll:

Já se jednou předávkovala Berodualem-měla jsem 130 pulsů :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
8.12.10 07:50

Vereniko,

no tak já dneska například kašlu jak tuberák, takže nastává počasí, kdy holt budu muset přetrpět Seretide taky, dala mi tehdy taky 250/50.

Přiznám se ale, že já moc po dr.nemám čas běhat, naše dětská plicní to chápe :lol: , takže využívám toho, že mi vždy napíše více balení a pak sosám léky i já. Hrůza co???

Ta plíseň v ústech se dělá z toho prášku, ale i u spreju se doporučuje po použití vypláchnout pusu. Mně to dělá hlavně zle ten pocit vdechnutí prášku… občas mě to bere na :poblion: a to je pak zážitek.

Chystám se ke svému dr. at mi napíše novou žádanku na plicní, tak pak se musím dokopat zajít.

Krom puberťáka na zabití jsem letos dostudovala při práci jednu školu, ted mám další + státnicový ročník angličtiny na jazykovce..... no mazec :lol:

Jinak já teda mám psaný Ventoline N., a jsem spokojená. Mně dělá hlavně problém námaha - rychlá chůze, schody a po ránu vykašlávám jako tuberák. Chodím ted cvičit zumbu, tak před ní a i během cvičení si musím Ventolin vzít, nějak mi chybí náhradní plíce či co :lol: :lol: :lol:

Nejvíce mě teda děsí to, že plánujeme miminko a naše dětská plicní dr. mi potvrdila, že se mám připravit na stejné potíže, jako měl syn, tak to mi radost neudělala. Ale tak snad bude mimi zdravé po chlapovi a ne ukašlánek po mně ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
8.12.10 15:08

Kačuli-mě to zase píšou v práci :lol: :lol: Na plicním jsem nebyla rok :oops: vyplachuju i si po tom čistím zuby a stejně prd platný :zed: Plíseň se mi občas udělá,ale stačí jedna tableta toho Nizoralu a je zas chvilku pokoj :wink:

Já mám Berodual N.

Já se rozběhnout tak umřu :twisted: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
9.12.10 07:36

Veri

neběhám… :lol: to by byla moje smrt.....

A píšou ti to v práci? tak to máš super ;-)

Dneska se musím s malým objednat na plicní… poprvé za 10 let co tam chodíme se objednáváme po 5 měsících ;-) Ale najaře jsme tam byli co 2 měsíce a jednou to bylo dobrý a pak zase blbý. Uvidíme co bude tedka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
6.6.16 14:08

Dobry den, prosim o radu. Dnes jsme dostali ecobec pro 7mesicniho syna a dr. Rekla ze po vdechnuti mame vyplachnout pusinu, problem je ze synovi davam aerochamber kdyz dpi, jinak to proste nejde no a logicky nevim jak mu tu pusinu mam vyplachnout, je to dulezite? Nestacilo by treba usta vytrit mokrou plinkou? Ted jsem to rychle zkusila no a spi dal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
6.6.16 14:15

Tyhle léky mohou způsobovat v puse plíseň, proto se vyplachuje. Neznám úplně všechny léky na dýchání, ale ty, co jsem dávala přes chamber byly jakoby spray a tam se nikdy nevyplachovalo. Vyplachuje se u těch! foukadel",kde dítě „natažením“ do sebe vdechuje takové mikrogranulky a ty mohou částečně zůstávat v puse. Jenže tyhle léky se dávají až když dítě spolupracuje a chamber není potřeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek