Fleky na dlaních 18měsíčního - ekzém?

1214
6.12.10 15:16

Fleky na dlaních 18m - ekzém?

Ahoj všem,
mám takovej dotaz - dcerce (18m) se teď udělaly na dlaních červené fleky a flíčky, spíš suché, sem tam má navíc takové malinké hrbolky, jakoby pupínky a přijde mi, že celé dlaně má horké. (foto přikládám, ale je to blbě vidět)
Je to ekzém? A jak na to? Promazávat?

Je nachlazená, před dvěma dny měla horečku, teď už jen zvýšená teplota. Jen dodám, že má alergii na BKM, ale je na přísné dietě. Kolem pusy má pár pupínků a po stranách nosu trochu suchá místa. Jinak pod koleny, v loketních jamkách a podobně naprosto nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
351
6.12.10 16:15
Founik píše:
Ahoj všem,
mám takovej dotaz - dcerce (18m) se teď udělaly na dlaních červené fleky a flíčky, spíš suché, sem tam má navíc takové malinké hrbolky, jakoby pupínky a přijde mi, že celé dlaně má horké. (foto přikládám, ale je to blbě vidět)
Je to ekzém? A jak na to? Promazávat?Je nachlazená, před dvěma dny měla horečku, teď už jen zvýšená teplota. Jen dodám, že má alergii na BKM, ale je na přísné dietě. Kolem pusy má pár pupínků a po stranách nosu trochu suchá místa. Jinak pod koleny, v loketních jamkách a podobně naprosto nic.

ja bych zasla na kozni nebo aspon k obvodacce-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
6.12.10 16:42

a má to i v pusince?Náš malej měl teď v puse afty a měl to právě i na dlaních,na ploskách nohou a na zadečku.Je to prý nějaká nemoc - ruce,nohy,ústa - a je to infekční.Tak se zkus mrknout i do pusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
6.12.10 17:56

Nene, v pusině nic nemá, fakt jen ty dlaně.
Mě to právě hodně připadá jako ekzém, vysušený, takový hrubý, jen mě přišlo divný, že to nikde jinde nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
6.12.10 18:01

Múže to být ta nemoc ůsta ,ruce ,nohy.U každého se projeví jinak.Zajdi k doktorce.Ona to pozná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
6.12.10 20:18

tu nemoc ruce nohy ústa měl teď malej a je to jak jsem popisovala - v puse,na dlaních,na nohách a kolem zadečku.
Pokud to má jen na dlaních a jsou to spíš vysušená místa,tak je to exém.Nebo to vysušení může mít jinou příčinu.A co mráz třeba?Nemohl mít omrzlé ruce?
Zkus to něčím promazávat,třeba excipialem,ten je na extrémě vysušenou pokožku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bj
2
19.12.10 15:44

Ahoj,
zajimalo by mě, jak jste dopadli, co vam diagnostikovali, mame totiž naprosto stejné příznaky, včetně teploty. Plus teda jeste prujem, ale ten s tim mozna nemusi uplne souviset..?
Predem diky za info!
 B.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
20.12.10 10:00

V zásadě nic konkrétního, malá u toho teploty neměla (to bylo defacto je jednou a nemá to souvislost). Extrémní přesušení kůže s náznaky podráždění(ekzému) a jen promazávám několikrát denně vazelínou z lékárny.

Být tebou, zašla bych k Mudr, pokud teploty a průjem budou přetrvávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bj
2
20.12.10 23:52

Ahoj,
diky
tak u nas nakonec streptokop v krku, udelal i tu vyrazku. takze antibiotika :(
 b.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
6.2.11 15:27

Holky tak nám se teď objevilo to samé, plus máme popraskané špičky na prstíčkách, a máme to i na nožkách, také se nám to objevilo v rámci nemoci…
Zítra skočím k obvoďačce.
Máte ještě někdo zkušenosti co s tím?
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
6.2.11 16:15

Ahojík já jsem ty fleky taky jednou..měla a le je blbé srovnávat dítě s dospělím…nemohla jsem dát ruce pod vodu,hrozně mě to pálilo..nakonec to byla nějaká infekce.Dostala jsem mastičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
6.2.11 18:18

My měli takovou vyrážku na dlaních a na chodidlech, ani náhodou si nemůžu vzpomenout co nám na to dr. dala, ale u nás to bylo ze zapocení pod rukavičkama a v punčoškách. Prostě jak je zima, děti se nabalují a pokud jsou třeba v obchodě spotí se a pak jdou zase do zimy…ale stejně musíš k dr. zajít, může to být i něco jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
6.2.11 19:35

Díkes, zítra tam skočíme, nejvíc mne zaráží ty popraskané prstíky, vypadá to fakt škaredě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emikus
6.8.11 14:31

Dobrý deň Founik. Je to už síce dlhá doba, ale chcela by som sa vás opýtať, ako ste skončili so synovým ekzémom. Môjmu synovu sa asi pred mesiacom objavili presne také isté fľaky a drobné bodky na dlaniach. Navštívili sme aj kožného lekára a ten predpísal na týždeň mastičku s kortikoidmi a po týždni len mastičku na premasťovanie. Nič sa však za mesiac nezmenilo. Neviem čo mám ďalej robiť. Rúčky ho stále svrbia.
Veľmi pekne ďakujem.
 Eva

• Citovat
  • Upravit
Zupa
14.12.11 21:32

fleky na dlaních

Ahoj.Přesně takový problém ted ř :) ešíme.Naše malá(24měs.)má podobně červené ručičky,akorát o něco méně.V noci ji to strašně svědí,pořád je vzhůru.Nikde jinde nic nemá.Byli jsme na kožním a je to exém.Dostali jsme mast s kortikoidy,tak uvidíme jestli to pomůže.Ale určitě k doktorovi zajít co nejdříve. :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek