Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcera (4,5 roku) v noci kašle, pravděpodobně se jedná o alergii, možná již astma. Nicméně kašle jen v noci. Dýchnutí Ventolinu vždy zabere. Chtěla jsem teď po MUDr. spirometrii, příp. jiné testy a ona mi poradila vyprat a zmrazit plyšáky, že to může být alergií na roztoče. Měl jste s tímto někdo úspěch? Říkám si, že rozdoči jsou i jinde, např. v matraci, takže odstranění nebo vyprání plyšáků nejspíš nepomůže ne? Máte zkušenosti?? Díky za ně!
Já jsem teď četla že roztoči „chcípnou“ při prací teplotě 60stupňů, tak bych to vyprala a vyhodila na chvilku ven,
No, rozhodně si myslím, že tím vypráním a zmražením plyšáků ničemu neuškodíš… maximálně to nepomůže a plyšáci budou čistí
.
kromě plyšáků by to ale podle mě chtělo i vyčistit matraci a vyprat polštář a peřinu. tam budou roztoči taky. pravda je, že v těch plyšácích asi budou nejvíc…
Rada tvojí doktorky se mi zdá zvláštní
, já mám alergii na roztoče a ti jsou všude, v matraci, oblečení, pohovkách potazích na židle, závěsech… No prostě všude, (těch se prostě nejde zbavit, proto mám neustále exém :-/)když budeš mrazit plyšáky ničemu tím neublížíš, ale jen bch si nedělala velký naděje, že alergie se zmírní, to samé by jsi chtěl dělat s povlečením?
Roztoči jsou převážně v prachu a praší se denně, nejlepší je nemít žádné úložné prostory pod postelí kde se může prach schovávat… Pravidelně vysávat vytírat(možná denně)…
No to sam. delam, ale mala stejne kasle, vetsinou az treba kolem treti rano…
79Simona píše:
No to sam. delam, ale mala stejne kasle, vetsinou az treba kolem treti rano…
tak to si myslím, že to nebude z roztočů to by jívadilo hned od začátku… příčin může být spoustu…
A nemáte doma suchý vzduch? Pamatuju si, že když jsme bydlili v paneláku, tak děti vždycky v zimě v noci kašlaly. Dávali jsme na topení mokré ručníky, aby se vzduch zvlhčil.
To uz jsme taky zkouseli, davala jsem tam denne susak a nic. Takze - plysaky jsem vyprala a zmrazila a mala kaslala snad jeste vic…:-((
Nesmíš jí je dávat do postýlky ledové ![]()
Promiň, ale nedalo mi to
![]()
No nevim, jestli v diskuzi k astmatu a alergiim, kdy je detem fakt zle, je vhodne davat radobyvtipne prispevky…
79Simona píše:
No nevim, jestli v diskuzi k astmatu a alergiim, kdy je detem fakt zle, je vhodne davat radobyvtipne prispevky…
NO není noc, ale tak nic se zas tak neděje ne
Kam chodíte na alergologii? jestliže má potíže s kšlem měla by jít na spyrometrii…
Dobrý den,
měla jsem na půdě pár plyšáku bohužel kdyš jsem je snesla dolů zjistila jsem že v některých lezou broučcci a larvy dá se toho nějak zbavit nebo je musím vyházet? což bych opravdu nerada protože je mam velice ráda.
No já nevím, zkusila bych je vyprat, ale broučci a larvy? to by mohli být oblíbení jak by chtěli a letěli by do popky
Já i ségra jsme v noci také hodně kašlaly. Mamka koupila tea trea olej, kápla pár kapek do kýble s vodou a vymáchala v něm ručníky, které nám pak dávala do pokojíku. Dost to pomohlo. Pak nás zbavila i koberců a bylo to lepší. Mě se teda potvrdilo těžké astma a alergie na roztoče, ale opravdu to pomáhalo