Vyprání + zmražení plyšáků

809
7.12.10 09:24

Vyprání + zmražení plyšáků

Dcera (4,5 roku) v noci kašle, pravděpodobně se jedná o alergii, možná již astma. Nicméně kašle jen v noci. Dýchnutí Ventolinu vždy zabere. Chtěla jsem teď po MUDr. spirometrii, příp. jiné testy a ona mi poradila vyprat a zmrazit plyšáky, že to může být alergií na roztoče. Měl jste s tímto někdo úspěch? Říkám si, že rozdoči jsou i jinde, např. v matraci, takže odstranění nebo vyprání plyšáků nejspíš nepomůže ne? Máte zkušenosti?? Díky za ně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
719
7.12.10 09:46

Já jsem teď četla že roztoči „chcípnou“ při prací teplotě 60stupňů, tak bych to vyprala a vyhodila na chvilku ven,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
7.12.10 09:47

No, rozhodně si myslím, že tím vypráním a zmražením plyšáků ničemu neuškodíš… maximálně to nepomůže a plyšáci budou čistí :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21630
7.12.10 10:31

kromě plyšáků by to ale podle mě chtělo i vyčistit matraci a vyprat polštář a peřinu. tam budou roztoči taky. pravda je, že v těch plyšácích asi budou nejvíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
7.12.10 10:36

Rada tvojí doktorky se mi zdá zvláštní 8-o , já mám alergii na roztoče a ti jsou všude, v matraci, oblečení, pohovkách potazích na židle, závěsech… No prostě všude, (těch se prostě nejde zbavit, proto mám neustále exém :-/)když budeš mrazit plyšáky ničemu tím neublížíš, ale jen bch si nedělala velký naděje, že alergie se zmírní, to samé by jsi chtěl dělat s povlečením?
Roztoči jsou převážně v prachu a praší se denně, nejlepší je nemít žádné úložné prostory pod postelí kde se může prach schovávat… Pravidelně vysávat vytírat(možná denně)…

• Citovat
  • Upravit
809
7.12.10 15:28

No to sam. delam, ale mala stejne kasle, vetsinou az treba kolem treti rano…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
7.12.10 17:15
79Simona píše:
No to sam. delam, ale mala stejne kasle, vetsinou az treba kolem treti rano…

tak to si myslím, že to nebude z roztočů to by jívadilo hned od začátku… příčin může být spoustu…

• Citovat
  • Upravit
14809
7.12.10 22:03

A nemáte doma suchý vzduch? Pamatuju si, že když jsme bydlili v paneláku, tak děti vždycky v zimě v noci kašlaly. Dávali jsme na topení mokré ručníky, aby se vzduch zvlhčil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
8.12.10 09:45

To uz jsme taky zkouseli, davala jsem tam denne susak a nic. Takze - plysaky jsem vyprala a zmrazila a mala kaslala snad jeste vic…:-((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.10 15:04

Nesmíš jí je dávat do postýlky ledové :lol:

Promiň, ale nedalo mi to ;) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
809
10.12.10 17:38

No nevim, jestli v diskuzi k astmatu a alergiim, kdy je detem fakt zle, je vhodne davat radobyvtipne prispevky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
12.12.10 12:21
79Simona píše:
No nevim, jestli v diskuzi k astmatu a alergiim, kdy je detem fakt zle, je vhodne davat radobyvtipne prispevky…

NO není noc, ale tak nic se zas tak neděje ne :-) Kam chodíte na alergologii? jestliže má potíže s kšlem měla by jít na spyrometrii…

• Citovat
  • Upravit
1
6.7.12 09:50

jak vyčistit plyšáka

Dobrý den,
měla jsem na půdě pár plyšáku bohužel kdyš jsem je snesla dolů zjistila jsem že v některých lezou broučcci a larvy dá se toho nějak zbavit nebo je musím vyházet? což bych opravdu nerada protože je mam velice ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
6.7.12 09:58

No já nevím, zkusila bych je vyprat, ale broučci a larvy? to by mohli být oblíbení jak by chtěli a letěli by do popky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12691
6.7.12 10:09

Já i ségra jsme v noci také hodně kašlaly. Mamka koupila tea trea olej, kápla pár kapek do kýble s vodou a vymáchala v něm ručníky, které nám pak dávala do pokojíku. Dost to pomohlo. Pak nás zbavila i koberců a bylo to lepší. Mě se teda potvrdilo těžké astma a alergie na roztoče, ale opravdu to pomáhalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek