Potřebovala bych poradit, těhotenství?

341
1.3.06 11:34

potřebovala bych poradit

Chtěla bych se zeptat jestli jsou těhotenské testy spolehlivé? Dneska ráno jsem si dělala test a vyšel mi pozitivně, ikdyž žádné jiné příznaky mimo vynechání menstruace nemám. Ale mám ji poslední dobou nepravidelnou, tak jsem se zatím nestresovala.
Spíše se chci zeptat, jestli v v případě, že jsem těhotná je velký problém, když jsem teď brala Paralen a po zlomenině nohy jsem byla na rentgenu? Samozřejmě v té době jsem nevěděla, že jsem asi v tom. Díky za odpověď. Renata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3
1.3.06 11:41

Pokud vyšel pozitivní test a nepřišla menstruace, tak myslím, že není pochyb :) tak šupajdi na gyndu. Jinak Paralen by zas tak moc vadit neměl, co se týče rentgenu, tam bych strach trochu měla, i když se říká, že v prvních šesti týdnech je miminko chráněno jakousi " vyšší mocí" :wink: Rozhodně o tom řekni gynekologovi, pokud ti těhotenství potvrdí. Jinak blahopřeju a držím palečky, ať je vše OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
1.3.06 11:47

Renatko: v dnešní době jsou těhu testy spolehlivé až na 99,9%. Lékaři jim věří a většina jich už nedělá krevní testy,ale počká si na ultrazvuk,kde se to potvrdí! Neznám nikoho komu by vyšel pozitivně a těhu nebyl. To už je větší %, že těhu jsi,ale test to neprokáže, protože je třeba na to ještě brzy!
S tím Paralenem, bych se zase tolik nebála, nevím teda kolik jsi ho brala a jak často! A protože jsem zdravotní sestra, tak vím, že v dnešní době už ani ten RTG není takový strašák pro těhotný, jako býval dřív! Protože toho záření tam není takové množství, jako bylo v minulosti a aby se poškodil plod, tak bys musela dostat tak 5krát větší dávku a musela bys tam být i delší dobu, než jenom na RTG nohy. Kdyby to,ale plod poškodilo, tak většinou dochází do 8tt k potratu. Ale rozhodně svoje obavy řekni doktoroj!!!Myslím, že ti řekne to samé co já:-)
Hodně štěstíčka a klidná těhu:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
1.3.06 11:47

Ahoj,
ja myslim, ze pokud je test jasne pozitivni, jsi tehotna. Nepises, jak dlouho ti MS vynechala, ale pokud mas pravidelne cykly a je to tak tyden, je to myslim jasne. Paralen v tehotenstvi nevadi, je to vlastne jediny lek, ktery muzes bez zabran brat(samozrejme dle davkovani a s mirou). RTG je trochu horsi, ale pokud to bylo v ranem tehotenstvi a nedostala jsi MS, dite je temer stopro v poradku. Pokud by nebylo, doslo by k casnemu potratu (mozna bys to ani nerozeznala od treba mirne zpozdene MS), v tehle dobe se utvari nejdulezitejsi organy a kdyby nekde doslo k chybe, nebylo by to slucitelne se zivotem.

Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
1.3.06 12:15

Renulka myslim, ze testy jsou spolehlive, zvlast, kdyz je carka dostatecne vyrazna - pro jistotu si muzes udelat jeste jeden a jinou znacku - pro potvrzeni. Paralen by vadit nemel, pokud jsi do sebe neladovala cela platicka. A RTG - nedavno jsem zasypala vsechny poradny dotazem ohledne tohoto problemu - rentgen nohy by vadit nemel. Davka zareni je nizsi, nez ktera je treba pro poskozeni plodu. V rannem stadiu tehotenstvi je to bud vsechno nebo nic - tj. bud neni zadny vliv na embryo a to se normalne vyviji nebo se embryo poskodi a pak se neuchyti a odchazi s menstruaci. Kazdopadne, kdyz to reknes doktorce, muze te poslat na genetickou konzultaci, kde ti vypocitaji pribliznou davku zareni z RTG zlomeniny nohy a podle toho, jako davku mohlo dostat embryo. Ale obecne se rika, ze rentgen je nebezpecny pouze pokud je to bricho nebo spodek zad. Tak bud klidna. Drzim pesticky, at jsi tehu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
1.3.06 12:15

ahoj, jestli ti nerentgenovali primo kycel nebo panev, tak se k mimi zadny rtg zareni ani nedostalo… ja pracuju na rtg, kdyz mi snimkovali hrudni pater, zapomnela jsem si sundat meridlo - mam ho na rameni a ani to nezaznamenalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
1.3.06 12:39

No po vynechání je to zhruba 7 den. Zkusím i jinou značku a uvidím jak to dopadne. Jelikož mám ještě sádru tak to dopajdání na gyndu bude trošku horší,ale snad příští týden už by mi ji měli sundat.
Abych pravdu řekla, tak jsem těhotenství vůbec neočekávala (sice je mi 23), ale v plánu to bylo až tak za 5 let.
Ještě bych se chtěla zeptat, sice to může znít divně: Pokud bych šla na miniinterupci nebo interupci, mohli jste pak po čase opět v klidu otěhotnět nebo jste s tím měli problémy? Děkuji za odpověď. Renata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
1.3.06 13:33

Renato, mít miminko je obrovská zodpovědnost a dřina, ale taky ve stejné míře úžasně nádherná a neopakovatelná záležitost :wink: , dobře si promysli všechna pro a proti, v klidu vše proberte s partnerem, dej si na rozhodnutí dostatek času / zase ne moc, pokud by ses rozhodla ještě pár let počkat, tak miniinterrupce, která je mnohem šetrnější, se dělá tuším do 8. týdne - pozor - počítáno ode dne poslední menstruace / a věřím, že se rozhodneš správně. Pokud se svěříš do rukou zkušeného gynekologa, myslím, že nehrozí problém s otěhotněním v budoucnu, i když nikdo ti to nezaručí stoprocentně. No a pokud máš pevný vztah, jsi aspoň částečně zajištěná a někde v koutku srdce tě přeci jen zahřála myšlenka, že bys za devět měsíců mohla chovat vlastní voňavý, vrnící uzlíček, tak to zvaž opravdu dobře, abys později nelitovala. Ať se rozhodneš jakkoliv, budu držet palce, aby vše dopadlo ke tvé spokojenosti.
 Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
1.3.06 14:06

Renulko miniinterupce by nemela ohrozit tvoji moznost mit mimco v budoucnu . Ale komplikace se muzou vyskytnout a v malem procentu vedou k neplodnosti - o tom te urcite pouci lekar, kdyz se zeptas. Ale opravdu si to dobre rozmysli. 23 sice neni moc ale taky ne malo. A planovani mimca je pekna vec, ale…No ja jsem planovala planovala, vsechno jsem si to hezky naplanovala, otehotnela a potratila…Ted si rikam, ze jsem nemela nic planovat a vlitnout do toho po hlave hned jak jsem mela toho spravnyho tatku po boku…Ono vzdycky to na svete nebezi tak, jak jsme si to naplanovali. Nepises, jaka je tvoje situace. Takze, pokud citis, ze mimco prece jen chces - ze mas toho spravnyho kluka po boku…a podporu v rodine, tak bych do toho na tvem miste sla…Ale jestli mimco vazne jeste nechces, nemas ho jak zajistit, dat mu spravny teply domov, tak by bylo nezodpovedne nechtene miminko privest na svet. No kdyz mam mluvit za sebe, ja bych nedokazala jit na interupci, ani ve 23. To bych radsi porodila a dala ho k adopci, ale spis bych si ho nechala, at se deje, co se deje a rodina by me v tom podporila. Jenze tohle rozhodnuti si musis udelat sama pro sebe a za sebe. A dobre to zvaz - rozhodujes se o svem zivote. A jeste nemas tehu potvrzene. I kdyz pokud chces na interupci, supajdi na gyndu hned i se :,-(rou, cim driv, tim lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
1.3.06 14:18

Renulko : holky mají pravdu. Mě je také 23,ale mimi jsme s manžílkem plánovali. Kdyby ne, stejně bych nedokázala jít na potrat a snažila bych se mimi zajistit. Ale rozhodně to neodsuzuju, někdo nemá oporu v muži nebo v rodině a nebo se na to necítí ani kdyby mu bylo 30let. Každopádně Ti přeju,aby ses dobře rozhodla, protože tohle rozhodnutí je bohužel nevratný:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
2.3.06 12:30

No právě, v tom zajištění je tak trochu dost velký problém. Naši mě určitě nepomůžou, jsou to takový sobci, který myslí jenom na sebe. Za ty roky už jsem je hodně prokoukla.
Přítel by byl sice i pro, ale je tu problém, že zatím nemáme žádné bydlení, on teď jede na půl roku pracovat do Německa. Navíc je rozvedený-to sice není takový problém, ale ta jeho mám teď takové období, že ho o všechno chce obrat. Prostě to přišlo v nepravou dobu. Přemýšlela jsem i nad tím, že bych si to nechala a dala ho pak k adopci, ale to už bych pak asi nedokázala.
Proto pokud to půjde vyřešit ještě teď, tak bych to chtěla udělat za včasu. Objednala jsem se na pondělí k doktorovi a proberu to tam s ním. Nejhorší na tom je, že když jsem si zlomila nohu a spadla, tak už jsem byla nejspíš těhotná a mám docela strach aby se to neprojevilo. Máme totiž už takovou zkušenost u nás v rodině. Když byla teta těhotná a spadla, tak malá zůstala postižená. A nerada bych přivedla dítě na svět, jenom proto, že mě to někdo radí a já si sama nejsu jistá jestli by jsme to zvládli-zabezpečit apod. je to těžké, ale snad to nějak zvládnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
2.3.06 12:40

Ahoj Renulko, paralen urcite nevadi. Rentgen se nedavno resil v jine diskusi a odpovidala tam nejaka emiminacka, ktera dela na rentgenu, ze rozhodne nevadi.
Podle me je totalni nesmysl, ze dnes vetsina gynekologu veri tehotenskym testum a pak uz ceka jen na ultrazvuk. To reaguju jen na druhy nebo treti prispevek. Nekdo ceka a nekdo bere krev.
Jo a treba me vysel tehotensky test pozitivne a tehotna jsem nebyla. Coz je vyjimka spis potvrzujici pravidlo a spis tehotna jsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.3.06 12:45

Renulko, je to tezky rozhodovani a je jenom na tobe a priteli.
Jenom te chci uklidnit, ze to, ze jsi upadla, tvymu diteti neublizi. Zvlast ne tak brzo…to bys uz potratila. Ja jsem spadla ze schodu nekdy ve 34 tt, tam se muze treba utrhnout placenta a je problem, ale nastesti to bylo ok. Pochybuju ze by to postizeni ve vasi rodine souviselo s padem, dite je dostatecne chraneny. Pokud se tedy neutrhne placenta nebo nedojde k predcasnymu porodu. Drzim palce, at to zvladnes!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
2.3.06 12:46

Ahoj Renulko,

nikdo tě nemá právo odsuzovat za to co uděláš nebo neuděláš, jen ty sama si rozhoduješ co uděláš se svým životem a i s životem miminka.

Mě letos bude 24let, mám doma skoro 2 letou holčičku, je to nádherný pocit a ten bych nevyměnila za nic na světě. Poznáš sama jestli jsi připravená na to mít dítě nebo ne, já jsem dítě strašně moc chtěla a můj manžel taky, takže u nás to bylo bez problémů, ale ty pokud problémy máš a nejste zajištění a tak, tak to trošku vidím jako problém, ale zase ne takový který se nedá nějak vyřešit.

Přeju ti hodně sil ať je tvé rozhodnutí správné. Držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
2.3.06 13:00

A tak teprve ted jsem si procetla vsechny prispevky. Pokud chces jit na preruseni pouze kvuli paralenu, padu nebo RTG, tak to podle me miminku neublizi. Ja jednou upadla v patem mesici. Byli jsme na vode a ja zakopla v noci mezi stany o snuru. To byl pad. Tyden jsem mela narazena zebra tak, ze jsem necitila ani pohyby. Jo a vsechno bylo dobry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí