Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
jake mate zkusenosti s TT? Kdy jste si je delaly a jake znacky jste pouzivaly? Slysela jsem, ze nektere nejsou spolehlive…Myslim, ze jsem v tom, brzy si pujdu koupit do lekarny nejaky ten test, tak bych rada vedela, jakou znacku mam vybrat. Mate zkusenosti s uzitim testu red prichodem M? ![]()
Diky, diky
Polarka
Ahojky, z osobní zkušenosti můžu doporučit z těch levnějších BEST 2. Stojí něco kolem 40 Kč, ani možná to ne. Jsou tam dva testovací proužky. Vím z okolí, že více maminek s nimi mají dobré zkušenosti. Z těch dobrých jsou taky BABY TEST, taky z těch levnějších. Z těch dražších CLEARBLUE. Stojí něco kolem 180 Kč, ale je opravdu spolehlivý. Já jsem testovala asi týden až 10 dní po vynechání. Jen tě chci hlavně varovat, ať nekupuješ testy značky SERATEC DIRECT. Hrůza. Mně a spoustě mých kamarádek vyšel falešně pozitivní, tak pozor na ně.
Přeji ti, aby jsi měla na testu ty vytoužené // a za devět měsíců krásné a zdravé miminko.
Šárka a Honzík (4,5 měsíce)
ahojky je to úplně jedno, hlavně se nenech v lékárně překecat k těm nejdražším-jejich spolehlivost je úplně stejná:-) Sic budou tvrdit, že ti to ten test ukáže hnedka první den, kdy to máš dostat, ale to ti ukáže i jakýkoliv jiný, stačí říct, že chceš jen obyčejný citlivější test na potvrzení těhu. Já dokonce kupovala v balení 2 za 40,– Kč a potvrdil mi to taky hnedka první den!! Chce to dělat z ranní moči, je tam větší koncentrace hormonů:-)
Tak držím palečky, aby testík dopadl dle tvých přání:-))
Papa H+L 22tt
Já měla BABY TEST, stojí kolem 30,–, je obyčejnej a dělala jsem si ho asi 3 dny po vynechání MS. Ale může myslím už ten první den. A určitě z té ranní moči.
Držím palce, ať je tam počet čárek podle tvých představ.
Alenka
Já zase - ¨protože jsem pöprvé i podruhé miminko moooc chtěla a nemohla se dočkat těch vytoužených dvou čárek - jsem si dělala testy skoro všechny.
.
Od těch nejlevnějších až po dražší okolo 250,– Kč.
Můžu potvrdit, že i ten dražší mi čárky stejně neukázal, když bylo moc brzy…
a naopak.
Nejdřív se ti můžou objevit opravdu až v době menstruace - tj. 14 dní od oplodnění (pokud máš pravidelnou MS). Dřív jsem žádnej testík neumluvila ![]()
Veronika, Barča a pidižvík*
Jenze ja jsem pred tim 8 let brala HA a ted uz vubec nevim, jaky jsem pred tim mela cyklus…ja fakt netusim, kdy by mela M prijit…ted jsem 25D…uz aby byla nedele:-)
Polarka
Já jsem taky brala dlouho HA, ale MS mi přišla tak nějak +-5dní a zadařilo se stejně až třetí měsíc . ¨Veronika
Ja vim, byl by to skoro zazrak, ale znate to…clovek se upina k nadeji -byt sebemensi…Verco, v kolikatem mesici jsi?
podla mna je jedno aky test pouzijes aj tak to splni ucel mam v tom prax ale teraz to nevyzera dvakrat dobre test vysiel dobre ale M stale neprichadza
Ahoj, v tom TT BEST 2 jsou dva proužky a u nás stojí jen 27,–Kč. Lékárnice mi ho poradila, že má stejnou citlivost jako většina těch drahých propagovaných, tak nevím. Dneska jsem zrovna testovala, ale ještě nic, jen jedna /. Dnes má být MS, ale zatím nic a teplota 37,3.
Ahoj,
já jsem si dělala test před dvěma roky, protože jsem to nedostala a byl pozitivní.
Značku jsem zapomněla, byla to taková růžovo bíla krabička. Každopádně bych ti nedoporučovala testy za dvacku, ty opravdu spolehlivé se pohybují od 60 kč výš, aspoň mi to tak bylo řečeno gynekologem. ![]()
A co se týče dělání testu před menstruací - moc nedoporučuju, může ti to ukázat chybný výsledek, raději počkej. Říká se, že tak dva dny po termínu měsíčků.:) Přeji hodně štěstí.:)
ja jsem si v lekarne koupila „mamatest“ je za 32 Kc (aspon u nas=)) a je 100% spolehlivy.
Hodne zdaru=) ![]()
Ahoj holky,
teď jsem pročítala Vaše příspěvky, a vzpoměla jsem si na jednu věc,
a docela jsem se nasmála,
jednou zase netrpělivá 2 dny zpoždění MS, jsem běžela do lékárny, že bych chtěla TT a paní lékárnice odešla někam dál za pult a volala na mně:
" a chtěla by ste dva proužky ?" já jsem se začala jako blb smát
a sdělila jsem jí : no, jestli je prodáváte už s výsledkem dak dva proužky!!
Koukala na mě jako na osobu z marsu a „vysvětlila“ mi co myslela těmi proužky. Připadla jsem si fakt hloupě, zase jeden z mých nepovedených vtipů a trapný závěr - lidi na mne koukali div si neťukali na čelo.
Ale když jsem vycházela z lékárny, měla jsem pocit dobře odvedené práce, ale nepochopena
![]()
Jinak si myslím, že je hloupost kupovat testy před MS - ne, že bych pak neměla na chleba, ale zbytečné vyhazování peněz - dřív testy nebyli a stejně se rodili děti..Ale znám to netrpělivost, a strašná nejistota, pak zase zklamání z výsledku, brrr
hrůza.
Pa
Ela
Ahoj
Ahoj holky, mam prosbicku. Jake mate zkusenosti s MamaTestem. Vcera sem ho prubla (ne s ranni moci) a prosvitala tam druha carka (v limitu monza minutku dve po). Stalo se vam nekdy, ze tento test byl falesne pozitivni? Mam doma 14m dvojcatka a tak si myslim, ze na dalsi mimo je cas. Davali jsme si celkem pozor a ja ted nevim co si mam opravdu myslet. Chci si myslet, ze tehotna nejsem!! Mate nekdo negativni zkusenosti s timto testikem? Dekuji za celou nasi pocetnou rodinku!! ![]()
Joj testíky, při pohledu na druhý proužek jsem málem lezla po zdi, i když byl očekávaný, stejně to byl šok, a delší dobu mi trvalo zjistit, jestli dobrý, nebo vyděšený ![]()
Začala jsem u těch dražších (za stovku, no hrůza
a skončila u těch nejlevnějších, s první ranní močí mi ukázal co má (tedy vzorně vykreslenou druhou čárku
den před termínem MS.
Tajemná neznámá: obávám se, že slabší čárka není falešně pozitivní, jako spíš úplný počátek těhotenství, kdy ještě hladina hormonů není taková… holt za dva tři dny zopakovat
Čárka navíc se, tuším, může ukázat při některých hormonálních poruchách, ale to bys asi věděla, že máš. Takže, no… hodně štěstí ![]()