Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja takovou zkusenost sice nemam, ale rekla bych ze clovek neni neomylny. Nicmene si myslim, ze se v tomhle nemylil, zkus si udelat tehotensky test, a uvidis. Kazdopadne drzim pesticky at ta fazolka je mimisek. Napis jeste v kterem by jsi mela asi byt tydnu, podle posledni MS.
Je pravda, ze cysta muze zpusobit vynechani MS, ale podle me by se lekar nespletl. Ja jsem taky mela cystu (na vajecniku) a kdyz srovnavam ultrazvukove obrazky cysty a gestacniho vacku v pocatecnim stadiu tehotenstvi, jsou kazdy uplne jiny.
Co se tyce tehot. testu, pokud opravdu jsi ve 3 tt (pocitano od posledni MS, tzn. cca tyden po otehotneni), hladina tehotenskeho hormonu HCG jeste nemusi byt dostatecne vysoka na to, aby to vyslo pozitivni.
Taky moc drzim palecky!!!
Dita
sama nemám vlastní zkušenost, ale u mé kamarádky lékaři po dalších cca. dvou týdnech zjistili, že cysta je embryo a dnes už má roční holčicku. Je už to skoro dva roky tak si na podrobnosti nevzpomínám, jen vím jak byla celá rodina vyděšená a za pár týdnů už slavili oznámené těhotenství
Tak hodně štěstí !
jsem asi ve 3 tt, počítáno od početí. Podle posledních MS se nemůžu řídit.05.02. 2004 v 12:05, Slysil napsal(a):
Ja takovou zkusenost sice nemam, ale rekla bych ze clovek neni neomylny. Nicmene si myslim, ze se v tomhle nemylil, zkus si udelat tehotensky test, a uvidis. Kazdopadne drzim pesticky at ta fazolka je mimisek. Napis jeste v kterem by jsi mela asi byt tydnu, podle posledni MS.
Tak to by jsi snad eventuelne mohla i tehotna byt, v te dobe na UZV neni videt akce srdecni, vsak sama uvidis. Kazdopadne dej pak vedet jak to dopadlo, drzim pesti.
Ahoj,
a jak je ta cysta velká? Mám podobný „problém“ a v jedné diskusi na Rodině jsem našla údaj, že gestační váček má v 7tt velikost 1,5 max. 2 cm.
Držím pěsti…
J.
ahojky, já jsem byla na UZ v pátém týdnu a byl vidět jak gestační váček, tak obrovská cysta, která se do dalšího UZ ve dvanáctém týdnu úplně vstřebala. Ale v tom pátém bylo mimo úplně jenom jako miniaturní puntík. Takže vydrž - ta cysta může být žluté tělísko a to je pro těhotenství moooooc důležité. Držím palce, ať to vyjde. S.
Ahoj, prosím o váš názor, jestli mám cystu nebo jsem těhotná…
V minulém cyklu jsem poprvé v životě nejspíš měla cystu, proběhlo to tak, že jsem měla týden zpožděnou ms, slabé druhé čárky na TT (snažíme se o mimi, takže jsem testovala jak divá) a po týdnu zpoždění přišla silná ms, odcházely ze mě i kusy nejen krev
Dr. na ultrazvuku nic neviděla, krev prý byla na hgc negativní.
Tento cyklus to mám opět - zpožděná ms, slabě pozitivní testy (druhá čárka je viditelná, ale nijak zásadně nesílí a 16DPO by podle mých zkušeností z předchozího těhotenství měla být silná už jako ta kontrolní).
Co teď? Vyčkávat, jestli přijde ms nebo mazat k dr., ať se podívá, co se děje? Díky.
já když šla na gyndu ,že jsem nedostala ms,tak dr též viděl cystu 4,5cm a hustou sliznici,říkal,že těhu nejsem,píchl me Agulitin(nebo tak nějak) na měsíčky.za týden jsem šla k němu znovu,že furt nic,a už byl vidět váček,a těd jsem v15tém týdnu
takže myslím,že možné to je
AHojky jsem na nerv
Co se snažíme od března o druhého prcka tak mám každý měsíc duchy na testu a následně o dva až 5 dní zpožděnou MS
(ovu pravidelně 14.den cyklu, nyní poprvé 15.den cyklu) Ta co byla o 5 dní, tam pak bylo silné krvác. s velkými kusy (že by cysta?
) Teď mám zase slabého ducha, jsem 17 dní po ovu (4 dny zpoždění), mám nafouklé břicho i prsa, trošku bolej, v břiše tlaky, kolem očekávané MS mě bolelo břicho že jsem myslela že ubzíknu a že to musím jasně dostat. hm a prd.. celkem mě znervózňuje, že i přítomnost cysty ukáže na testu ducha, kdyby to tak bylo jasný-cysta na testu nic, těhu na tetu duch
K dr nejdu když si tady všude čtu, jak jim diagnostikovali cystu a teď jim půlmetrová cysta chrní v postýlce
Je jsem si chtěla postěžovat, nic víc, jak příííšerně jsem nedočkavá, zda to dostanu, a bude vymalováno, nebo konečně mimuš… ALe cysta větší prsa snad neumí udělat ne? ![]()
Nene cysta prsa nedela a ani jsem neslysela ze by cysta delala falesne tehu testy
@pipiinka no já to tu čtu na celém emimiu že cysta udělá ducha na testu, teda MŮŽE udělat
Proto jsem z toho nervní, no tak nezbývá než vyčkat
Jinak teda cysta by snad neudělala brečavou a vzteklou náladu bych řekla, tak snad je to to těhu… záchvaty pláče pomalu u reklam(jakože absolutně nečekané záchvaty, najednou mám knedla v krku a tečou mi slzy-kvůli snad všemu
) a nervní jsem furt, už víc jak tejden, mám chuť rozmlátit vzteky barák
Manža si chudák užívá-sprcung za to, že doma nejsou těstoviny vrtule ale jen špagety, no já mu dala chudákovi, když mě to tak vytočilo
-u nás nakupuje manžel, jen pro upřesnění
)
Při vynechání nepravidelných MS a negativním TT mi lékař zjístil na ultrazvuku cystu. Je možné aby si jí spletl se začínajícím těhotenství, které lze rospoznat asi 3 týdny od oplodnění. Máte někdo takovou zkušenost?