Nevolnost přes den – krční páteř, nebo panická ataka?

Anonymní
6.3.26 11:41

Potřebuji znát názor

Ahoj holky, asi potřebuji cizi pohled na vec, nazor nebo zkusenost.

Je mi 35let s ničím se vylozene neléčím, neprijde mi, ze bych byla v nějakým mega stresu…. Ale asi to citim nejak vnitřně nebo jak to popsat. Obcas me neco trápí nebo vleze do hlavy, a i me to v noci vzbudi, nejak si to vysvetlim a usnu, nekdy ponocuju… ted se mi ale stava, ze se mi udela pres den nevolno, nebo stava… trva to asi tyden s tim, ze jsou i hodiny ted jsem treba mela i dva dny klid uplne. Nemota se mi hlava, nezvracim je to jen takovy pocit…. Blbě se ti popisuje. Mam teda totalne v háji zada, behem tohoto týdne jsem zvladla thajskou masáž na uvolnění, a dneska mi krk, hlavu, zada dokřupal fyzio…to chvilkovy slabo se mi udělalo cca hodinku potom fyziu….Muze toto delat krcni pater? Nebo to je nejaky druh panický ataky?

Dekuju za rady!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10855
6.3.26 11:46

Ano, skříplý nerv, krk, páteř,… Kup si vhodnou matrací a polštář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.26 11:51

@Bytsamsebou Ja střídám dvě postele, zní to divně 😀polštář v obou stejný nízký, matrace v jedny posteli lepsi, střídám takto uz osm let… prekvapive problemy az ted posledni tyden….

• Citovat
  • Upravit
10855
6.3.26 11:56
@Anonymní píše: Více

Jaké máš zaměstnání? Sedavé, nebo taháš těžké věci? Připadá mi, že v dnešní době má spousta mladých posunutý obratel o pár cm :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.26 11:59

Jsem pedikérka/kosmeticka ale ještě na rodicaku, pracuju párkrát do měsíce ted…

• Citovat
  • Upravit
1763
6.3.26 12:36

Psychika je hodně propojená se zády a krkem. Jakmile jste ve stresu, máte úzkosti atd., tak se to hodně často projeví právě na svalech krku a zad. A pak ještě velmi často na stavu trávení (bolesti břicha, průjmy)… Jestli máte takový stres, že se v noci budíte a musíte myslet a řešit to, co vás stresuje, tak to opravdu malý stres není. Spíš je to tak, že když jsou lidé ve stresu dlouhou dobu, tak už jim to jako stres nepřijde. Myslí si, že stres je něco obrovského, co nepřehlédnou. Přitom chronický stres je obvykle spíš podprahový. Není tam nic velkého, co by člověku znemožňovalo alespoň nějak fungovat. Je to taková konstantní nepohoda, neschopnost se uvolnit, taková nepříjemná sešněrovanost, která nikdy nezmizí. A když je člověk takhle „stažený“ tou vnitřní nepohodou, tak ty svaly se chovají dost obdobně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
6.3.26 13:22

Tohle může být deprese. Teď je na její rozjezd vhodné období a z okolí vidím, že to lidi hodně bere. je to deprese larvovaná, která se projevuje nějakými somatickými příznaky, točením hlavy, bolestí zad, bolestí žaludku, nespavostí, průjmy, apod. Přitom náladu ani nemusíš mít nějak špatnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.26 14:36
@andiedvorakova píše: Více

Pod tohle se podepisují.
Zakladatelko, tělo ti dává najevo, že je něco v nepořádku. Začni s tím hned něco dělat, jinak je otázka času, kdy se ti to rozjede a nebudeš schopná vylézt z postele. Mluvím z vlastní zkušenosti. Začlo mi to právě v 35 letech a taky jsem měla pocit, že jsem vlastně v pohodě, jako z čeho to můžu mít.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.3.26 14:39

Jinak panická ataka to není, ta by tě vyřadila z provozu. Tohle vypadá na rozjíždějící se úzkost. Zkus si o tom něco přečíst.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.3.26 18:05

Dekuju moc za nazory!☺️Ja si myslim, ze celkove mam zada spatny, jakoze z prace jsem pedikérka/kosmeticka….a do toho male dite.

Jinak mam zamluvený termín u psycholožky, poslední dobou se mi stává to, ze si něco najdu jakože nějakou řekněme odbočku manžele co běžně nebývá…a zkoumam, googlim a klasicky cesta do pekel😆 🙈vsechno hrozne pitvam, zkoumám, sleduju…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex