Zapomínám, co jsem udělala

Anonymní
3.3.26 23:04

Zapomínám, co jsem udělala

Stala se mi teď taková věc. Šla jsem na procházku a nepamatuju si vůbec jeden úsek, že bych šla. Musela jsem strašně dlouho přemýšlet, kudy jsem šla. Jiná možnost nebyla, tak jsem musela jít tou jednou cestou. Pamatuju si začátek, pak kus cesty vůbec nevím a pak zase vím zbytek trasy a vybavují si to. Někdo mi má dát peníze, řešili jsme, že nemá drobné. A já teď nevím, jestli jsem ty peníze dostala nebo ne. Ptát se nebudu, to by bylo hodně trapné. Občas se mi i stane, že třeba něco udělám v práci a pak si to nepamatuji. Nebo spoustu věcí si vůbec neulozim do hlavy. Já vím, že nejspíš bude rada, ať si všechno píšu. Hodně si toho píšu, ale nemůžu si zapisovat vše, protože to bych se v tom stejně nevyznala. Čím to je? Věkem? Nemáte někdo s tím zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14719
4.3.26 03:57

To mi nepřijde v pořádku, pokud se to stává častěji. Kolik je ti let? Nemáš nějaké velké stresy? Zmínila bych se praktickému lékaři.

Nepamatovat si cestu, kudy jsem šla, to bych ještě brala. Třeba jsi byla myšlenkami jinde. Ale vědět, že se s někým bavím o penězích a pak nevědět, jestli mi je dal, to už je závažnější. Protože věřím, že ses na to při tom soustředila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
4.3.26 04:43

@Janča6 hm jsem divná, ale zrovna s těmi penězi se mi to taky stává, taky zapomínám, zamkla jsem, vypla jsem troubu to je u mě na denim pořádku, ale docela mě pomáhá, říct si to nahlas co dělám a tím si to zapamatuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21602
4.3.26 05:45

Mě to teda úplně normální nepřijde, kor pokud se jedná o šťávy, které se ti dříve neděly. Zkusila bych nejdříve nějaké doplňky stravy a případně pak lékaře. Otázka je, jestli třeba nejsi ve velkém stresu nebo něco podobného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3039
4.3.26 06:07

A kolik ti je? Protoze tohle muze pry delat (peri)menopauza. Brain fog byva pry casto.
Ale jinak tezko rict, ja mam nejspis nediagnostikovane ADHD/ADD, takze me to prijde dost normalni, kolikrat jedu na autopilota a mozek mam jinde…ale pokud se ti to drive nestavalo a objevuje se to s vetsi cetnosti nebo zavaznosti, tak je na miste zpozornet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
4.3.26 06:21
@nick mandarinka píše: Více

Ale jo, zamknutí a vypnutí trouby si taky někdy nepamatuju, to jsou takové ty automatické věci. Ale přece jen dávání peněz a ještě k tomu debata, že nemá drobné, to není něco, co bych řešila často. Ale pokud bych třeba často něco prodávala nebo pracovala s penězi v práci, tak to je něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.26 08:43

Mně se to tedy občas stává, taky mám poslední týdny horší výbavnost slov. Mám ale nižší vitamin D a hodně nízký ferritin, to prý může být tím. Lékaři o tom ví, dali mi akorát suplementovat déčko, protože hemoglobin mám jen lehce pod normou :nevim:

• Citovat
  • Upravit
314
4.3.26 10:16

Občas to mám taky, ale asi v menším měřítku. Ale to že bych si nepamatovala, kudy jsem šla to to už mi příjde fakt hodně. Asi bych raději zašla k obvodnímu lékaři ať vás nechá někde raději vyšetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
4.3.26 10:20

Je to takový ten úplný počátek demence, který skoro nikdo neřeší..
A to v lepším případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
4.3.26 10:28

Kolik je Ti let?
Vlastne je to fuk, stejne bys mela k lekari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.26 12:21
@Pudloslava píše: Více

49. Ono se mi to obcas stává. Nevím, jestli je to jen moje nepozornost. Já často nevím, kolikátého je. A přitom se mi to v práci ukazuje a často to vidím. Spíš řeším, co je za den v týdnu a kde a v kolik mám být. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.3.26 12:22

A co bych měla lékaři říct? A jak by to řešil? Poslal mě na nějake vyšetření? Jaké? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14719
4.3.26 12:23
@Anonymní píše: Více
Řekni mu to, co jsi tu napsala. A on rozhodne o vyšetření, kam tě pošle. Počítám že na neurologii.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24675
4.3.26 12:24

Mně je tolik, co tobě, a taky dělám boty, které se dřív neděly. Kolikrát úplné blbiny. A taky se mi stává, že vynechám slova ve zprávách a jiných textech a přijdu na to až po několikerém přečtení. Začalo to po totální hysterektomii. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
4.3.26 12:57
@Anonymní píše: Více

posle ze na neurologii, odtud na psychologii (otestovani, zda to je pamet/pozornost/deprese) a dalsi testy, nejspis rezonance (tady, narozdil od bolesti zad, smysl ma)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí