Léky pro miminko

9578
29.12.11 12:15

Potřebuju poradit

Ahoj holky, potřebovala bych poradit, co koupit, co ne a pár praktických rad :D Půjdu kupovat pro mimčo věci do lékárny (líh, kapky na prdíky, čtverečky na pupík, něco na teplotu..) a nevím, zda mám koupit O-septonex - to jste ho na mimčo používaly i když má očička zdravá (nehnisají)? Když se mimčo koupe, meje se i obličejík - vodou, je pak teda potřeba ho použít? Nebo není jen nějaká voda (čistý fyziol. roztok) na proplach? Borová prý vhodná úplně není a je v podstatě taky antiseptická.
Další dotaz se týká uskladnění např. dudlíků, lahviček - v čem jste sterilní věcičky nechávaly? Jak sterilizovat nůžticky a jak často - před každým stříháním? Do jakého věku? V seznamech bývají žínky, je to nutnost? Nikdy jsem jí nepotřebovala, žádnou nemám, nestačí mimčo mýt rukou?Ještě si asi časem na něco vzpomenu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sophinka
29.12.11 12:20

nůžky jsem nikdy nesterilizovala,dudlíky a lahve -na ty nikdy nedošlo žínka je dobrá . septonex nepotřebuješ . vlastně stačí líh něco na případné opruzeniny :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14048
29.12.11 12:21

oci se myji jen cistou vodou, zinka je potreba, abys poradne vymyla zahyby, muzes pouzivat i vkladacky do plen, pouzivala jsem 2× a pak vyhodila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
29.12.11 12:22

dej na instinkt já ti napíšu jak to máme my, třeba mě tu za to matky odsoudí ale: mám žíňky dvě jednu na tělíčko, jednu na obličejík, žádný septonex ani borovou vodu jsem doma nikdy neměla a zatím nepotřebovala (Honzíkovi je 5m)při odchodu z porodnice jsem si došla koupit líh na pupíček a čtverečky, pak ke koupání máme dětské vatičky do uší, obyč. aviril olejíček a pak jsme dostali balíček dětské kosmetiky, je tam mycí gel a tělové mléko ale mycí gel nepoužívám a tělovým mlékem ho občas natřu.. jinak s tím olejíčkem jsme si vytvořili rituál po koupání mazáníčkoúmazleníčko :)
dudlíky Honzule odmítá v tom ti neporadím, a kojím takže lahvičku max vyvařím a dám trošku čajíku
snad je to všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
29.12.11 12:28

…

Příspěvek upraven 20.06.16 v 10:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
29.12.11 12:29

čtverečky doporučuju gázové - prodávají se po 100 ks v takovém komínku. Vatové nechávají zbytky vaty v pupíku. Na oči borová voda nebo O-sep. - v případě, že hnisá. Jinak nechat být. Dá se koupit Libenar - jsou to ampulky s fyz.roztokem. Jsou určené do nosu, ale dá s s nima vytřít i oči, když potřebuješ. Uskladnění dudlíků - (lahvičky jsem potřebovala až po odstavení což bylo v 11m. - do té doby ne) - sterilizovala jsem je denně, měla jsem aventy, ty když koupíš, tak mají ochranný kryt a jsou v plastové krabičce, takzže jsem je měla uskladněné takhle. Jinak se dají koupit krabičky na dudlíky. Nůžtičky jsem sterilizovala jen jednou, ale pokaždé je potom namáčela v lihu kvůli dezinfekci. Dělám to doteď. Jinak souhlasím s používáním žínky, je vhodná na omytí záhybů na těle. Já jsem koupila 10ks žínek v IKEA cca za 100,– (alepsoň myslím)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
29.12.11 12:30

Ahoj. Žínku jsem nepoužila, nůžky jsem nedezinfikovala nikdy (ale stříhala jsem až po 14 dnech, do té doby jsem holkám dávala dlouhé rukávy nebo rukavičky, aby se neškrábaly). Do očiček jsem taky nic nekapala, dokud nebyl problém (u starší dcery v cca 3m), a to nám kapičky předepsala doktorka. Kapky na prdíky jsem taky nepoužila a nerozbalené po roce věnovala kamarádce. Na horečku u takhle malých miminek toho v lékárně moc nekoupíš, do 3m bys každou horečku měla konzultovat s lékařem, ony jsou čípky a sirupy tuším doporučované až od 3m (nejsem si tím jistá). Mladší dceři jsem asi ve 2 týdnech kupovala Libenar roztok na kapání do nosánku, páč dostala rýmu (a měla ji asi 2 dny). Ten Libenar se prodává i v ampulkách, takže když ho nespotřebuješ celý, všechny nenačaté ampulky vydrží dlouho. Otevřené jen asi 2dny, ale ta jedna ampulka se stejně brzy spotřebuje. Dudíky jsem vyvařila a pak nechávala tak různě na čistém místě, popř. v čisté krabičce. Lahvičky na pití jsem dávala až mnohem mnohem později, takže to už jsem sterilitu neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
29.12.11 12:32

Ahoj, mimčo stačí mýt rukou, žínku mám ušitou z pleny, ale nepoužíváme.
Ophtalmoseptonex bych použila jen pokud by bylo očičko zhnisalé, borovou vodu ne.
Dcerka si donesla z porodky zánět očička :zed: , proplachovala jsem jí to borovou vodou do očí a Oseptonexem na radu doktora. Tudíž dopředu to nekupuj a zdravé oči dítěti neproplachuj. Stačí omýt obličej čistou vodou při koupání.
Nůžky jsem nikdy nedezinfikovala, ale mimčo má nůžky svoje, s kterýma si nestříhá nehty nikdo jiný.
Kapky na prdíky taky nekupuj, třeba nebudou potřeba. Já koupila dceři Sab simplex a pak stejně zjistila, že neřve kvůli prdům, ale proto, že nechce kakat do plínky :mrgreen:
Z toho všeho bych koupila akorát ten líh, čtverečky a teda něco na tu teplotu. My nic neměli, koupili jsme až paralenový čípky, ale ty jsou od 7kg, děti nemocné nebyly. Dudlík jsem koupila i s plastouvou krabičkou, všechno jsem vyvařila. Obě děti dudlík nechtěly a byly kojené, tudíž dopředu to s lahvičkama a dudlíky moc nepřeháněj, stačí ode všehpo jeden kousek, dokoupíš to vždycky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
29.12.11 12:34

žínka je dobrá, ale neni nutná, nůžky jsem nikdy nesterilizovala, dudlíky a flašky sice jo, ale po vyvaření jsem je normálně dala na čistou plínu okapat. Dudlíky jsem nevyvařovala nějak často, spíš sem tam opláchla. Na pupík jsem čtverce nedávala (byla jsem v porodnici 7 dní, tak nevím, zda po 4 dnech se ještě dávají i doma) a jako desinfekci na pupík jsem používala cutasept. Na oči nic. Po vykoupání vysát uchošťourama vodu z uší, jen povrchově, nešťourat hluboko do ucha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3483
29.12.11 12:45

Ahoj, tak dneska si mi nasadila brouka do hlavy, sterilizuji vše, ale nůžky mě nenapadly. Je fakt, že malá má své vlastní, ale fakt mě to nenapadlo. Jinak žínku používáme. To je tak jediné z toho, co jsi tu napsala, co jsme měli doma připravené a dudlík vlastně. Líh a čtverečky jsme dostali v porodce, kapky do očí jsme zatím nepotřebovali, když měla malá rýmu koupili jsme libenar, ten se ti teda doma asi neztratí. Kapičky na prdíky jsme koupili taky později. Dudlík se mi líbil, tak jsem ho vzala. A jinak jsem si hodila odkaz na lahvičky a odsavačku do oblíbených záložek, manža to jel hned 5.den porodu koupit, ale čekali jsme zda to bude třeba. Ono to všechno stojí dost peněz, tak to zbytečně nakupovat předem… Doporučuju si spíš udělat seznam toho, co koupit když dojde na nejhorší, ať to potom nemusíš hledat a študovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
29.12.11 12:45

Holky, moc děkuju. Taky mi to přišlo jako blbost kapat něco do očí, když jsou v pořádku..skoro všude to ale píšou :roll: O-septonex stejně koupím, občas ho potřebuju na hafany, tak kdyby přece jen náhodou byl potřeba. Ale preventivně ne. Jak dlouhé expirace cca na těch čípkách, nebo kapkách na prdíky jsou? Není to taková položka, že kdyby to nepotřeboval, tak holt daruju dál ( 2 kamarádky jsou těhule - cca v půlce a na začátku).
Jizvíková, nápad s vkládačkama se mi líbí, kde se dají koupit? Normálně např. v DM drogerii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
29.12.11 12:50

Ahoj, O-septonex bych preventivně nekapala, jen při problémech, takže bych ho pro jistotu měla doma ;) jinak jsme měli líh, čtverečky, paralen čípky pro děti, libenar..kapky na prdíky jsme dokupovali..dudlík malá odmítala, lahvičky jsem skladovala na papírové utěrce na kuch. lince a nůžtičky jsem nikdy nesterilizovala..žínky nepoužívám.. ;)

• Citovat
  • Upravit
6263
29.12.11 12:54

Teda necetla jsem ostatni, ale ja nikdy nepouzivala zinku (kdyz uz, tak jsem namocila ctvercovku), o-septonex jen pri zanetu. Nuzky nesteriliziju, sterilni ctverce jsem jeste nikdy nekupovala :oops: . Olej po koupani pouzivam, ale jen olivovy, ne detsky. Lih jsem nepouzivala. Kapky na prdiky a neco na teplotu bych kupovala az pokud to bude potreba. Ale jestli to chces mit dopredu doma, tak to take chapu.
Dudliky a lahvicky se u nas neujaly. Sice jsem mela dudlik i lahvicku doma, ale skladovani sterilnich jsem resit nemusela. Lahvicku ale pouzivam jako presnou odmerku do ted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
29.12.11 13:43

žíňky používám jednorázové z DM - umyji první obličej a zadek nakonec, pak s ní otřu vanu :lol: a vyhodím. Na pupík jsem pár dní stříkala cutasept, ale už ničím nepřelepovala - to ti poradí dr., podle toho jak bude pupíček vypadat. Co se týče kosmetiky, tak jsem toho nakoupila plno a nakonec nepoužila skoro nic. Malá měla suchou a popraskanou kůži a dr. nám poradila modrou indulonu a tu používáme dodnes. Nůžky má malá svoje, nikdo jiný je nepoužívá. Dudlíky jsem vyvařovala často když byla malinká, teď už je jen oplácnu. Flašky od UM a čaje vyvařuji v hrnci a pak nechám okapat na papírové utěrce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1042
29.12.11 13:47

U nás se taky dudlíky nechytly, takže jsem to nemusela řešit a sterilizovala jsem odsávačku a lahvičky do 6.měsíců věku dítěte. Nůžky nikdy. Moc bych to s tou sterilitou nepřeháněla, děti si nějak tu imunitu vytvořit musí…já ani hračky nějak extra neumývala, možná tak 2×…a přežili jsme to.. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí