Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky chtěla bych se vás zeptat na radu. Rozhoduju se mezi koupí monitoru dechu a monitoru dechu v kombinaci s chuvičkou (angelcare AC300 nebo angelcare AC401) miminko bude s námi spát v ložnici tak v noci bych alarm asi slyšela bez chuvičky ale přes den budu třeba v kuchyni nebo v nějakém jiném pokoji tak si nejsem jistá jestli ten alarm nejde přeslechnout. Mužete někdo poradit jak silný ten alarm je? Do jaké dálky ho jde slyšet? Díky moc
mikky píše:
Ahojky chtěla bych se vás zeptat na radu. Rozhoduju se mezi koupí monitoru dechu a monitoru dechu v kombinaci s chuvičkou (angelcare AC300 nebo angelcare AC401) miminko bude s námi spát v ložnici tak v noci bych alarm asi slyšela bez chuvičky ale přes den budu třeba v kuchyni nebo v nějakém jiném pokoji tak si nejsem jistá jestli ten alarm nejde přeslechnout. Mužete někdo poradit jak silný ten alarm je? Do jaké dálky ho jde slyšet? Díky moc
Ahoja, my jsme včera pořídíli monitor dechu Nanny, tak jsme alarm zkoušeli a myslím, že ho nepřeslechnou ani sousedi ![]()
Máme nanny a přes chodbu a dvoje dveře nepřeslechnu. Je to silný houkání:-) Když malej slej v noci z podložky málem jsem dostala mrtvici
takže toho bych se nebála
(na druhou stranu to někdy ani malýho nevzbudilo)
Máme Nanny a je slyšet až venku. Takže neboj. V rámci jednoho domu/bytu to uslyšíš. Podle mě to musí být dostatečný hluk, aby tě to třeba v noci zvládlo probudit…
Ahoj, koupila bych monitor dechu (nebo si ho pujc) a k tomu zvlast chuvicku.
Monitor budes potrebovat treba pul roku, rok, pak uz ne. Chuvicka se ti bude hodit hodne dlouho. Budes si ji brat na dovolenou atd. a to bys asi s monitorem dechu nebrala.
Chuvicku vlastne vyuzijes i na to, abys poslouchala, jestli se ti nebudi ditko atd. nejen na poslouchani monitoru. Takze 2 oddelena zarizeni jsou, podle me, praktictejsi.
terak píše:
Ahoj, koupila bych monitor dechu (nebo si ho pujc) a k tomu zvlast chuvicku.Monitor budes potrebovat treba pul roku, rok, pak uz ne. Chuvicka se ti bude hodit hodne dlouho. Budes si ji brat na dovolenou atd. a to bys asi s monitorem dechu nebrala.
Chuvicku vlastne vyuzijes i na to, abys poslouchala, jestli se ti nebudi ditko atd. nejen na poslouchani monitoru. Takze 2 oddelena zarizeni jsou, podle me, praktictejsi.
pri angelcare sa daju pouzivat samostatne ![]()
Aha, tak pardon
Ale kazdopadne bych to brala i s tou chuvickou, jak jsem psala ![]()
zakladatelka, mam angelcare aC401 a neviem si ho vynachvalit. zakladova doska je velmi citliva, je mensia nez ostatne a perfektne zosnima pod hrubym matracom celu postielku- napr. aj v pripade, ze maly mi spi este aj na paplone,
ked som sla napriklad k nasim, tak som to zobrala len ako vysielacky- proste som vypojila kablik od dosky a zmenila nastavenia. cize nic komplikovane.
falosny poplach nikdy ziadny (maly ma 8 mesiacov).
a alarm huka z vysielacky ktoru mas pri sebe, nie z tej zakladovej dosky ![]()
a dosah ma paradny-z domu az nakoniec zahrady ![]()
super su tam aj tie nastavenia, vysielacku mame teraz nastavenu tak, ze nesnima prvy zvuk, ale az druhy. cize ked maly zo spanku vykrikne (spava vo vlastnej izbicke) tak ten zvuk nezosnima a nebudi nas. ked vykrikne dva krat po sebe, tak druhy uz zosnima. ale da sa to pravdaze nastavit aj normalne.
urcite odporucam, anglecare je krasny a vysoko funkcny, jedna z najlepsich investicii ![]()
Mám monitor dechu AC 401 a fakt maximální spokojenost, akorát nám malá v poslední době nechce spát ve svojí postýlce.
Alarm je docela silný, ale pokud se bojíš, tak si k sobě můžeš vzít ten přenosný ovladač (nebo nevím, jak to nazvat
) A budeš to mít u sebe, takže to na 100% uslyšíš. Ten „ovladač“ máš u sebe, a dosáhne mi až k lékárně, takže můžeš být klidně na zahradě. ![]()
U nás fakt maximální spokojenost. Neměnila bych.
Co se týká falešných poplachů, tak žádný, jen když vyndáme malou a zapomeneme vypnout, jednou nám houkalo to první upozornění, ale myslím, že to bylo oprávněně. ![]()
My mame taky Angelcare AC401 a jsme naprosto spokojeni falesny alarm nam to udelalo asi dvakrat, jednou zezacatku protoze byla spatne nastavena citlivost a podruhe jsem to nevypla kdyz jsem sla prebalovat, a alarm jsem spolehlive slysela pres 2 mistnosti
![]()
taky se přidám ke spokojeným majitelkám AC401, velký dosah, i přes patro a několik zdí, žádné falešné poplachy, jen samotný monitor by mi určitě nestačil, chůvičku lze pak využít ještě dlouho
já mám monitor dechu Nanny a když jsem ho zkoušela tak to byl kravál jako blázen. Řve to opravdu hodně takže bych se nebála že to přeslechneš.
tak ten alarm uslyšíš i v jiné místnosti,mi měli teda půjčený monitor z porodnice babysense II a za půl roku,co jsme ho měli ani jeden falešný poplach,od 4 měsíce jsem ho zapínala jen na noc a 19 prosince,co měla malá půl roku,jsme ho vrátili a jsme bez monitoru.Chůvičku nemáme.
Ahoj, v naší porodnici půjčují monitory dechu, takže chůvičku jsem si starší koupila a je moje a monitor půjčený … ale to ti asi moc nepomůže … ![]()
Jinak hukot to je, nejde to přeslechnout.