Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, prosím všechny, kdo mají zkušenosti s jakoukoliv plzeňskou chůvou, ať již na plný úvazek ( hlídání celý den nebo přímo bydlení v rodině) či částečný úvazek (hlídání např. jen na 3-5h denně), jestli by mi mohli napsat své zkušenosti a popř. i tipy na konkrétní osvědčené chůvy. Jedná se mi o chůvu pro miminka a batole do 3 let. Děkuji všem za pomoc a rady (jak vše probíhá, kolik chůva stojí atp.).
Dobrý den,
podařilo se Vám již nějakou chůvu najít? Mám stejný problém. Zatím jsem pročetla puze web Family Help.:-(
Dobrý den, ano, podařilo, ale zatím jsme se viděly dvakrát, spolupracovat začínáme od dalšího měsíce, tak sem kdyžtak napíšu zkušenosti. Setkala jsem se s dvěma chůvami - hledala jsem přes internet, přes mateřská centra, doktorku a přes známé. Pokud na někoho kontakt dostanete, dopručuji se sejít na neutrální půdě a nechat nejprve mluvit chůvu, tak se pozná, jestli ji zajímají peníze nebo děti a já jsem šla na schůzky rovnou s prckem, abych viděla, jak budou regovat. První ho rozplakala a zajímala se spíše o podmínky pro sebe, zato druhá se hned zajímala o prcka a přeskočila jiskra
ceny se pohybují od 70 do 130 Kč, ale to si berou agentury a ty nedoporučuji, ačkoliv osobní zkušenost nemám, jen zprostředkovanou - mají vysokoškolačky, které jsou sice zdravky, ale nemají ty správné zkušenosti. Ale každému vyhovuje něco jiného, já chtěla zkušenou ženskou, která to s prckama umí. Zatím tedy jen takto, až budu vědět víc, pokusím se sem napsat.
Ahoj, tak jak jste nakonec dopadly?Našly, za jakou cenu a jste spokojené?
Já „jednu“ již koncem ledna, děti by si u zvykly, ale když jsme měly začít na ostro slečna najednou obrátila a že potřebuje každý den minimálně 5h, což bych si tedy dovolit nemohla - celou zimu jsme byly všechny tři nemocné, tak jsem občas sice mrkla na inzeráty, ale možná z pocitu zklamání dál dávám děti hlídat do Jablíčka, kde jsou zvyklé.Zatím starší chodí do školky a roční to v Jabku zvládá, když je potřeba. O prázdninách školky zavřené a já nastupuji do práce - zatím lehce jen na dohodu cca 10h týdně, nicméně někdo by se hodil - je přeci rozdíl platit hodinově za jedno ač mi hlídá dvě než v centru za každé dítě, to už se pak prodraží:-(uvidíme. Co se té slečny týče, dělala na mne dobrý dojem i na reference jsem si volala - asi se jí to zdálo moc ty moje ´dáblice:-)
Já si totiž od září plánuju hlídání dětí, takže mě zajímá, jak hledáte, kolik hodin potřebujete, kde hledáte za kolik a tak.
Jsem 17 letá studentka studuji pečovatelskou službu 2 rokem
s hlidanim mám zkušenosti v rodině a ted hlidam od září jedné paní chlapečka,, ale to je jen občas na brigádu jinou jsem chodila, ale nebavila mě doplňování zboží jsem hodně komunikativni a moc ráda děti. Me zajmy dělám ruční práce(pleteni, hačkovani, tvoreni) také ráda čtu, tancuji,
Převážně jsem v Plzni studuji tam a jsem na intru
Dobrý den, jsem chůva. Mám dlouhodobě v odpoledních hodinách dvě holčičky, které vyzvedávám ze školy a doučujeme se spolu. Mám volné dopolední hodiny kdyby jste měla některá maminka zájem. Preferuji osobní setkání.