Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My se také chystáme v září do školy a většinu jsem nakoupila na sevtu. A co nebylo, dokoupila jsem přímo ve městě. Akorát aktovku bych tedy přes net nekupovala, my jich vyzkoušeli několik a jen dvě byly v pohodě, ostatní nesedělo.
Buď ten Sevt nebo e-prvnacek.cz … a už víš přesně co kupovat? Já jen že člověk se do toho někdy pustí a pak v září přijdou požadavky ze školy, jak tlusté pastelky, místo sáčku na výtvarku plastovej box a člověk si půlku věcí může strčit kamsi ![]()
Dokud není seznam co učitelka chce tak nekupovat nic ![]()
U nás se nepoužívají penály (takže penál leží doma), ve vedlejší třídě si nenosí učení domů (takže nosí děcka jenom batůžky na svačinu a žákovskou), někde chtějí výtvarný kufřík, jinde ne ![]()
Aktovku přes net nejde. Pokud je dítě menší, užší, cokoliv tak je to na té aktovce hrozně znát. Takže to rozhodně osobně.
A opět, záleží jaké učebnice budou používat, jestli a co si budou nosit domů apod. My jsme museli kupovat aktovku novou (takže druhou), protože musí mít širokou složku na učebnice a ta se do menší aktovky prostě nevlezla.
No, hodně štěstí
ale neřešila bych to dopředu, je to zbytečný a počkala si až na seznam od učitele. ![]()
My zas nevyužili takový ty desnky na písmenka a číslice, učitelka to odpískala hned na začátku, že to z toho padá a nerva z toho mají jak děti tak rodiče ![]()
@Tarinka píše:
My zas nevyužili takový ty desnky na písmenka a číslice, učitelka to odpískala hned na začátku, že to z toho padá a nerva z toho mají jak děti tak rodiče
To zalezi na tridni, jake ma pozadavky. U nas to chteji vsechny prvostupnarky. U par drobnosti se lisi. Ale vetsinou maji stejne pozadavky.
U nás nakupuje věci prvňáčkům město, tisícovka na žáka. Už několik let. Prý je to obrana, že rodiče nakupovali šunty v Kauflandu nebo v Tescu, příp. Pepcu, místo kvalitních pastelek. Ve vyšších ročnících na prvním stupni se vybírají peníze. Kde jedou genetickou metodu, nepotřebují desky na písmenka.
SEVT je dobry. Ale urcite bych pockala na seznam, desky na pismena jsme nevyuzili ani jednou, ucili se metodou sfumato a tridni mela vlastni plastove desticky a pismena. Kapsare na lavice objednavala tridni hromadne, sesity a pastelky dostavali ve skole, ale dokupovala jsem treba trojboke tluste fixy Stabilo. Potreby na vytvarku meli v boxech a kupovala jsem je az podle seznamu ucitelky na pracovky a vytvarku, na to nemeli tridni. Dalsi ucitelku meli na anglictinu, tam se s pomuckama taky cekalo az na zari.
Na activacek.cz a pro aktovku s pouzdrem zajedeme do Topgalu ![]()
Zkuste taky https://www.pixiecrew.cz/skolni-potreby/ - pastelky tam asi nebudou, ale zbytek ano a velmi pěkné + navíc hravé, zábavné a kreativní díky desce a pixelům se kterými si děti mohou vyskládat své oblíbené postavičky nebo obrázky. Rozvíjí kreativitu, fantazii a jemnou motoriku dítěte. Do první třídy ideální, ale maji pro celý 1. a 2. stupeň ZŠ.
Zdravím, poradíte spolehlivý e-shop, kde bych pořídila vše pro kluka prvňáčka - aktovku, penál, sáček na přezuvky, pastelky apod.