Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tři dvojky jsou nádherný výsledek. Ne vždy se děti učí stejně a mají stejné nadání a rodiče by neměli srovnávat.
@mackA159 hele ty si příště sedni na ruce a nepiš! Není diskuse, kde bys nebyla hnusná, jedovatá a útočná. A nešťastnému dítěti dát ťafku anonymně po netu může jen ubožák.
@nozu píše:
@mackA159 hele ty si příště sedni na ruce a nepiš! Není diskuse, kde bys nebyla hnusná, jedovatá a útočná. A nešťastnému dítěti dát ťafku anonymně po netu může jen ubožák.
To opravdu věříš že sem píšou děcka? Ještě tímhle stylem?
Mám za to že anonym jde dát pokud už tu jsi nějaký ten pátek… Takze pochybuju že to píše menší dite co má trauma ze známek. ![]()
3 dvojky považuji za skvělý výsledek. Tvá matka by si měla sáhnout do svědomí a zamyslet se, co svým chováním chce vlastně dokázat, kromě toho, že tě shazuje…
Uč se i prázdninách, aspoň trochu, hlavně to, co ti nejde. Požádej mamku o pomoc s učením s tím, co ti nešlo a z čeho jsi dostala dvojky. Určitě ti ráda pomůže.
A ona ti řekla doslovně, že je z toho zklamaná? Jelikož máš sourozence, tak budete k sobě navzájem přirovnávány celý život - resp. vždycky uslyšíš že ona udělala tohle a tamto. To stejné ale uslyší i tvá sestra o jiných věcech, které nejdou jí a jdou tobě, jenom je třeba neslyšíš. Neber si to osobě, pokud si spokojená TY, je vše v pořádku ![]()
Nevěřím, že to psalo dítě..
a i kdyby, tak nevíme, ve které třídě.. je dost rozdíl první a druhý stupeň.. a co za malé dítě si chodí pokecat na e-mimino?
Blbost…
@Keltka píše:
Uč se i prázdninách, aspoň trochu, hlavně to, co ti nejde. Požádej mamku o pomoc s učením s tím, co ti nešlo a z čeho jsi dostala dvojky. Určitě ti ráda pomůže.
nechci tu vyvolat hádku, ale tobě tři dvojky na vysvědčení opravdu přijdou jako tak strašná tragédie, že by holka nejlíp měla začít chodit na doučování?
to za trojku rovnou provaz ne? ![]()
Nepíšeš v jaké jsi třídě…ale to je vcelku hezké. Za mě osobně je to krásný výsledek a ono ne vždy známky jsou vypovídající.
(Pro pobavení,
měla jsem tu na hlídání asi před 14dny syna od kamarádky - 4. třída, dělali jsme spolu úkol z matematiky. Dostali jsme za 3. - Slovní úloha, měl špatně zápis (prý v zápisu nemá být = ale … ); dále špatně postup (mladej udělal náčrt a neudělal pomocný výpočet) a naposled špatně odpověď (napsal: „Zbyly 2/3 jablek“ a mělo tam být „Na míse zbyly 2/3jablek“)…podotýkám, že výsledek měl dobře a za mě osobně byl náčrt přehledný…takže asi tolik k tomu, jak moc jsou známky obecně vypovídající.
@Anonymní píše:
Ahoj,
Chtěla bych se zeptat, dneska měli vysvědčení
Mám 3 dvojky![]()
A mamka je strašně zklamaná přirovnává mě k sestřeže měla lepší známky, že se málo snažím atd.
Moc mě to mrzí
Co mám dělat? Děkuju
3 dvojky na vysvědčení jsou pěkné
Tak zalezi, jestli mamka vi, ze mas na vic a flakas se, tak je to asi fer. Pokud se snazis, co to jde, tak je to moc hezky vysledek. Ja bych neresila znamky, ale jestli tomu davas maximum. O znamky se totiz po skole nikdo zajimat nebude, o pristup k praci a zodpovednost ano. Nicmene ze strany rodice je cokoliv resit az v den vysvedceni pozde ![]()
Moje babička říká : kdyby byly všichni chytří kdo by pak makal rukama.
A 3 trojky nádhera jsou tací co mají 4,5 takže buď naprosto v klidu hlavně když nepropadáš a něco vystuduješ. A co měla mamka na vysvědčení? Samí jednička? Klídek
![]()
Ahoj,

že měla lepší známky, že se málo snažím atd.
Chtěla bych se zeptat, dneska měli vysvědčení
Mám 3 dvojky
A mamka je strašně zklamaná přirovnává mě k sestře
Moc mě to mrzí
Co mám dělat? Děkuju