Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte chci se tam poptat.. Dcera bude mít na konci léta 8let, ale cca od 6 má chlupaté nožky… Nemá až tak tmavé ale jsou viditelné. Vim že párkrát mi říkala že děti ve škole a tak se jí smějí za nohy a dokonce i třeba moje kamaradky utrousi že má hrozně chlupaté nohy.. Myslíte že ji to mám oholit nebo radši počkat az bude starší??!! Teď řeknete že jsem pitomá ale spíš mě zajímá názor děkuji
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Martina 84 chloupky bych odstranila. Chudák, když se jí smějí, tak ať nemá trauma.
Nechala bych ji určitě, ale tak, aby se to naučila sama. Hlavně jí vysvětlit, že to bude muset dělat často a pravidelně. Klidně bych jí to vysvětlila jako další základ hygieny. Vždyť to tak ve skutečnosti je.
Nechala bych to na ní - pokud chce, tak ukázat a myslím si, že to zvládne sama. Moje mamka toho třeba byla strašnej odpůrce, furt mě strašila, že když se oholím, tak mi to poroste už pořád atd… no a pak jsem se jednoho dne prostě stejně oholila sama tajně v koupelně
Jakože blbost, ale pamatuju si doteď ten pocit, jak mě bude prudit.
Právě minule se mě ptala jak viděla že si holim nohy zda to bolí.. Říkám že ne že ji to naučím.. Tak to zkusím.. Než opravdu poslouchat ty kecy od jiných a vysvětlovat že bohužel ma více chlupaté nohy je děs vždyť ona pořád mluví že i ruce má chlupaté že bude jak taťka chlupatá 😀je pravda že už na ní poznávám pomalu pubertu a dokonce se jí dělají už pupínky a maká Krupička na obličeji ale to má možná ze sladkého a z nadměrného pocení. ![]()
Souhlas se vsemi, snad jen, ze bychom spolecne vybraly nejvhodnejsi zpusob, treba ji bude vic vyhovovat depilacni krém, kdyby si netroufala na ziletku
Dovolila bych ji klidne oholit, ale taky bych ji vysvetlila, ze ti, co se ji smejou, jsou blbci.
A teda vybrat vhodnou metodu, treba zastrihovacem by se neporezala na rozdil od ziletek, ale zas to nebude do hladka.
@Aduš8 píše:
Nechala bych ji určitě, ale tak, aby se to naučila sama. Hlavně jí vysvětlit, že to bude muset dělat často a pravidelně. Klidně bych jí to vysvětlila jako další základ hygieny. Vždyť to tak ve skutečnosti je.
Co je na chlupech na nohou nehygienického? ![]()
@Jahru tak většinu žen patří holení k základní hygieně. Ano, nejdou se i takové, které to nepotřebují a nebo se neholí z vlastního rozhodnutí. K takovým ale zakladatelka ani její dcerka evidentně nepatří.
@PaníKadrnožková píše:
Souhlas se vsemi, snad jen, ze bychom spolecne vybraly nejvhodnejsi zpusob, treba ji bude vic vyhovovat depilacni krém, kdyby si netroufala na ziletku
Nechtěla bych, aby dcera na sebe patlala chemii ![]()
@Martina 84
Dobře, tak se oholí. Spíš bych byla proti, ale není to nic strašného. Co když se jí příště budou smát pro něco jiného? Nechá si to operovat? Snažila bych se jí učit mít se ráda a stát si za svým. Ne se za každou cenu chtít zalíbit ostatním.
@Jana206 píše:
Nechtěla bych, aby dcera na sebe patlala chemii
Dneska jsme se zrovna o tom bavily s mou mamou. Kdysi se treba chlupy palily zapalenyma sirkama. Byl z toho smrad a chtelo to cvik, ale slo to.
Tady je prirodni kosmetika
https://www.biooo.cz/…ce-a-holeni/?
Jinak i sul je chemie ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat