Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Dobrý den.
Je tu někdo, kdo si žádal o úvěr v bance ještě ve zkušební době? Respektive někdo, komu zaměstnavatel napsal že v zaměstnání je delší dobu, než tam opravdu je? Zjišťovala si banka, zda jste byli předtím na ÚP, atd? Případně zda jste úvěr dostali nebo ne?
Díky ![]()
Dodatek: nemám v úmyslu nic takového dělat, nemám na to odvahu
zajímá mě pouze zda se najdou tací, co to udělali, protože už mi bylo párkrát řečeno „však to udělejte, o nic nejde, dělá se to běžně“ atd ![]()
Příspěvek upraven 02.03.20 v 21:33
Pokud uvedete nepravdivé informace, jedná se o podvod. Není asi ideální se kvůli půjčce ještě dostat do kriminálu.
Ja…ale bylo to trochu jinak a 8 let zpatky. Zadala jsem o kontokorent u CSOB. Jinou pujcku jsem nemela ani nikde jinde nic nedluzila. Zamestnana jsem byla mesic a pul a pravdive to uvedla. Pracovnik CSOB co se mnou ten formular s zadosti vyplnoval sam rekl, ze to je blbe a sam uved, ze jsem po zkusebce. Behem par minut zadost schvalena a penize na uctu k dispozici.
Ikdyz jsme doložily veškerý potvrzení, smlouvy, účty, výpisy, tak si to pak banka sama zjistila.
Banky si to nemají jak ověřit… Maximálně poslat poštou zaměstnavateli a dotázat se na správnost dokumentu. Na to opravdu nemají čas. Jinak tu máme GDPR a nějaké telefonické ověřování je naprosto vyloučené.
Nejlepší je, pokud se dají doložit jen třeba výpisy z účtu s výplatou nebo ideálně čestné prohlášení
Zbytek si můžete vymyslet (skoro každý to dělá), ale doporučovat to nemůžu ![]()
Jinak v zemi kde bydlím jsem v pauze mezi zaměstnáními dostal v pohodě druhou kreditku a kontokorent (na základě obratů v bance, celkové historii a registru) po pár kliknutích v elektronickém bankovnictví, ale to nevím, jestli české banky nabízí takhle lehce…