Pouští se a padá

946
10.2.12 11:10

Pouští se a padá

Ahoj maminy !!! Mám problém s mou roční dcerou… Naše malá už tak 3 měsíce běhá kolem nábytku a i mezi dvěma lidmi zvládne dva tři krůčky udělat. Ale ted prostě zjistila že běhání je lepší a už se jí nechce po čtyrech takže se pustí rozeběhne udělá dva krůčky a plácne sebou :-D Když padne na zadek je to ok ale bojím se že upadne na obličej či na nějaký nábytek atd. Jak jste řešili vy ??? To jí ted musím stát opravdu pořád za zadkem než nátrenuje delší chůzi a správné přistání ???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4118
10.2.12 11:16

Já za zadkem nikdy nestála, děti se rychle omlátily, zjistily, že pád bolí a začaly si dávat pozor :nevim: U prvního dítěte chlap oblepil všechny dostupné rohy gumovými chrániči . U druhého jsme to neřešili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zza
10.2.12 11:24

Ségry holčička takhle padala hodně dlouho (sama chodila od 10 měsíců), „otloukání ji naučí“ na ni neplatilo. Já tohle neznám, synátor začal chodit ve 14 měsících (dlouho lezl a obcházel nábytek spadl asi 2× když se v nestřeženém okamžiku pustil) a když už po dlouhé době začal chodit sám, tak bez nehod. Jenom venku v botičkách a v kombinéze mu to tak dobře nejde :lol:

• Citovat
  • Upravit
946
10.2.12 11:28

Já vím je to hloupé téma a prostě párkrát si natluče a pak to bude ok…ale jak říká manžel sem ten typ maminy co by nejradši dítě bez škrábanců modřin atd. :-D Takže trošku hysterka mno :-( Bojím se o ní a když včera upadla na bednu z hračkama ani nezaplakala a já byla ta co plašila :-D Vím že nesmím utěšovat a litovat protože to ji k tomu pláči ponoukne ale je to těžký :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6866
10.2.12 11:34

já taky za klukama nechodila na každým kroku. Oni se to rychle naučí nepadat nebo padat tak aby si neublížili. To víš nějaká modřína bude. Ty nejhorší rohy jsem oblepila např u krbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
10.2.12 11:43

není to hloupé téma. Buď se šprajcneš a překonáš ten svůj strach a necháš jí volný prostor, nebo pro svůj klid u ní budeš stát.

Honzík sebou flákal už když se začal stavět kolem nábytku, padal dozadu jako prkno. Na plovoučku jsme dali koberce a tam, kde se mi to zdálo bezpečné, tak jsem ho nechala dopadnout, tak kde byly hrany apod. jsem pád zmírnila, ale vždycky jsem ho nechala žuchnout dolů.

V roce už nějaký svůj pud má, dává si ručičky před sebe? Ono to padání vždycky vypadá hrůzostrašně, ale ve skutečnosti se jim zas až tak moc nestane. Malej se kolikrát ducnul do pusinky až tekla krev, nesl to líp než my. Vypláchli jsme pusinu a šlo se dál.

Vydrž, bude hůř. Až ti přes židle poleze na stůl a na parapet od okna, tak se zblázníš, jako já :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
10.2.12 11:46
petjuska90 píše:
Ahoj maminy !!! Mám problém s mou roční dcerou… Naše malá už tak 3 měsíce běhá kolem nábytku a i mezi dvěma lidmi zvládne dva tři krůčky udělat. Ale ted prostě zjistila že běhání je lepší a už se jí nechce po čtyrech takže se pustí rozeběhne udělá dva krůčky a plácne sebou :-D Když padne na zadek je to ok ale bojím se že upadne na obličej či na nějaký nábytek atd. Jak jste řešili vy ??? To jí ted musím stát opravdu pořád za zadkem než nátrenuje delší chůzi a správné přistání ???

Neřeším,za zadkem nestojím :mrgreen: Gumové krytky máme taky,ale těm se vyhýbal a padal radši na tvrdší :lol: :lol: boulí miliony,ale hold to k dětem patří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
10.2.12 11:57

Máme podobný problém. Malýmu je 7měsíců a naučil se stavět k nábytku, jenže on nepostojí, začne hopsat, popocházet a pokaždý padne dozadu na znak a buchne se do hlavy. Uhlídat se prostě nedá, Stačí sekunda a je na zemi. Mám strach aby se mu něco nestalo, když je to taková rana do hlavy. Jenže on na zadek nedopadne, protože ještě neumí sedět. Že by spadl na ostrou hranu to nehrozí, ale i tak z toho mám blbej pocit. Taky vám ty děti padají dozadu na znak? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
10.2.12 11:59

Ja stojim za zadkom a prenasledujem na kazdom kroku :oops: :oops: . Mam neskutocny strach, ze sa mala strepe na hlavicku a co z toho moze byt /hold zdravotak sa nezapre/…ma to uz aj svoje plody-chrbtica na … :pocitac: , krk seknuty nonstop :pocitac: , predpokladam, ze pod farbou co mam na vlasoch som uz komplentne sediva :roll: …no blba som, ja viem. Mala by som ju pustit, ale ten moj strach jednoducho neviem ovplyvnit…Doma mame v kuchyni dlazbu, tam by to extra bolelo…koberce nemame, ale asi pojdem kupit a nech vyskusa na nich sama…ach jaj :roll: :oops: :roll: :oops: :roll: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
10.2.12 12:01

No jak kdy …většinou žduchne na zadek a to nehrotím …na papulku sjede bud po nábytku a to pak řve a dnes snad poprvé tam dala ručičky a padla docela šikovně tak doufám že to vypiluje :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
10.2.12 12:50
petjuska90 píše:
Jak jste řešili vy ??? To jí ted musím stát opravdu pořád za zadkem než nátrenuje delší chůzi a správné přistání ???

Nijak jsem to neřešila. Nechala jsem je být - přizpůsobili jsme byt, aby se v něm mohly děti volně pohybovat, pořídili koberce a hlídali jen, aby se po zemi válelo co nejmíň věcí, na které by mohly spadnout.

Když dítě teď nenecháš, aby si vyzkoušelo svoje tělo a naučilo se padat, ošidíš ho, víceméně mu spíš uškodíš… to je další z věcí, na kterých se fyzioterapeuti poměrně shodují. ;) Je to velké minus, které vlastně způsobila skutečnost, že my maminky dneska máme na děti spoustu času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
10.2.12 13:08

Ahoj, já jsem nikdy za zadkem nestála ani ji nechytala. Párkrát padla na zadek, párkrát na břicho, ale hlavu držela nahoře, taže se mockrát nepraštila. Teď už to má vychytané a dává před sebe ruce:-) Jediný co jsem hlídala bylo, aby nebyly někde vyloženě ostré hrany u nábytku a pořád chodím a sbírám po zemi věci, na které by mohla padnout nebo o které by se mohla zakopúnout. Ale nechytám ji. Občas se sice praští a řve, ale zase je rychle v pohodě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
10.2.12 13:11
petjuska90 píše:
Já vím je to hloupé téma a prostě párkrát si natluče a pak to bude ok…ale jak říká manžel sem ten typ maminy co by nejradši dítě bez škrábanců modřin atd. :-D Takže trošku hysterka mno :-( Bojím se o ní a když včera upadla na bednu z hračkama ani nezaplakala a já byla ta co plašila :-D Vím že nesmím utěšovat a litovat protože to ji k tomu pláči ponoukne ale je to těžký :-(

My vždycky když padne a kouká jestli má brečet, tak zatleskáme, jako že je šikula, ona si taky zatleská a je klid:-) zvedne se a jde padat zase jinam :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
10.2.12 13:31

Taky jsem nechodila a nechytala. Ani to nešlo. Nechala jsem je padat dle chuti a časem se to naučili bez padání. A dcera padala hezky, ta byla opatrná, zato syn šel na zem jak prkno, hezky vzad a hlavou o zem. Jo a měli jsme taková ta aktivní chodítka a s tím byl ten pohyb po bytě výrazně jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
10.2.12 16:27
atominnka píše:
petjuska90 píše:
My vždycky když padne a kouká jestli má brečet, tak zatleskáme, jako že je šikula, ona si taky zatleská a je klid:-) zvedne se a jde padat zase jinam :twisted:
Taky tleskáme :-D :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect