Řve 3 hodiny v postýlce a neusne

8.2.12 21:22

řve 3h v postýlce a neusne

Dobrý večer,

máte prosím někdo zkušenost s tímto:
Naše dítě staré rok a něco je od narození uplakánek, špatné usínání/spaní. Do ted usínalo v kočárku (do nedávna ještě 2× denně, ted už jen 1×), ale z několika důvodů to ted není možné, tak jsem si řekla, že je na čase naučit na usínání v postýlce. Mluvím o spaní přes den, večer usíná u kojení.

Takže po obědě jsem dala unavené dítě do postýlky, cumlík, plyšák.. Šílený řev, postupně letí z postýlky všechno. Pak takové to klasické - jdu tam, pohladím, vlídně promluvím, dám věci zpátky do postýlky.. vydrží řvát 3h vkuse a ve stoje. Pak si říkám už musí mít hlad tak vyndám ven, dáme svačinku a jelikož dítko po 3h řvaní v postýlce vypadá mnohem mín unavené než předtím tak si i začne hrát a vydrží až do večera. A rozhodně pak únavou nepadne spící do postýlky. Musíme dát večerní rituál a pak dělá ofuky, ale nakonec se nakojí a usne.

Jo, momentálně jsme to takhle zkusili 2dny.
Kdysi jsem to zkoušela asi v půl roce, ale po 3dnech tam nebyl žádný výsledek tak jsem toho nechala.

Znám své dítě dobře, vím, že když bych ho po svačince dala zpět, tak tam vydrží řvát až do večeře nebo a toho se obávám do nějakého kolapsu.

Máte prosím někdo zkušenost? Mám to vydržet celý týden? Neublížím mu, když celý týden nebude přes den vůbec spát, ale řvát několik hodin v kuse? Jinak nejsem zastáncem vyřvávání a přes den radši poponáším než bych nechala pořád plakat.

Děkuji vám za případné zkušenosti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
say
1461
8.2.12 21:29

můj syn do 3 měsíců spal jen 5 hodin, nespavec jak blázen, po prvním očkování se naučil spát dopoledne, ale stálo mě to úsilí a nervy, holt jsem uspávala na ruce, houpala jsem chovala až usnul, ale nevadilo mi to, ted je to tak že jdeme do pokojíčku, sednu si s ním na křeslo, chvilku se pomazlíme ( ani ne 5 min), děláme srandičky a dám do postýlky a třeba po 15 min. usne…
Nic se mu nestane, máme sem tam období kdy třeba 3-4 dny v týdnu je vzhůru d 7 do čtvrt na osm, energii má na rozdávání … chce to vychytat jak na něj, každé dítko usíná jinak… u nás nezabíralo pohladit, dudlík používáme od 8měs.. takže pro mě jiná varianta nezbyla než tahle, ale nelituju toho .. přeju hodně síly at se zadaří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
8.2.12 21:30

já taky nejsem zastánce vyřvávací metody,do roka usínala u prsa,pak jsem přestala kojit a usínala při držení za ruku,naučila se tak že usínala do pár minut,jinak od 9 měsíců mi spala jen jednou denně,od 15 měsíců jsme zavedli čtení pohádky,to už spala ve velké posteli a já si kní lehla,od 20měsíců usíná sama a bez problémů,vykoupat,večeře.pohádka a spát,ze začátku jsem jí říkala že jdu mýt nádoby a že se na ní budu chodit koukat,dělala jsem u toho i trochu rámus aby se nebála,takže pokud ti to čas dovoli tak ho uspávej(ale nechovej) a postupně najeď na nějakéj rituál bez kterého neusne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
8.2.12 21:32

já bych teda, pokud nebyl problém se spaním v kočárku, na to kašlala a nechala ho spát v kočáru, kór přes den mi to nepřijde problém :nevim: navíc, večně v něm nebude..

• Citovat
  • Upravit
kockodanka
8.2.12 21:34

Osobne jsem proti vyrvavani. Blby je, zes ho nakonec vyndala na svacinku, ono tvoje dite neni blby a bude si to pamatovat. Kdyz rve dost dlouho, tak ho vyndas. Vyprdni se na vyrvavani a zkus to jinak. Uspat u kojeni? Kdyz to funguje vecer? Nebo zkus dat do kocaru vevnitr a uhoupat. Postupne pak muzes treba zkusit houpat kratsi dobu nebo min, az prestanes uplne.

Vecer asi usina hur, pac je pretazenej.

• Citovat
  • Upravit
kockodanka
8.2.12 21:38

Jo jak uz tu nekdo zminil, ritual je samo dulezitej. Treba zkracena verze vecerniho. Ja jsem syna taky naucila na pohadky, v tomhle veku uz to muze fungovat hezky. Kdyz je hodne unavenej, tak usina uz u cteni..

• Citovat
  • Upravit
20777
8.2.12 21:39

Ahoj, vím, že tu píšeš, že není možné usínat v kočárku, ale že na to bylo zvyklé a v tom bude asi kámen úrazu. Naše princezna přes den spí taky v kočárku. Mám ho na chodbě, dám jí tam, ukšíruju, do ruky dostane hračku a během chvilky sama usíná, já ji jen chodím nenápadně kontrolovat. Kdybych jí dala spát do postýlky, tak asi taky neusne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
8.2.12 21:40

Já jsem teda zbabělec a řvaní nevydržím. A udělal bych to jak sterezie, kašlat na to a šup do kočárku. Však ono se to zase časem změní… A ještě tip. Já když malého nechám dýl je pak hodně unavenej a někdy mi usne už při dávání do kočárku. Kolikrát mě napadlo zase ho vyndat a místo do kočárku dát do postýlky. Jen bych ho opatrně vyndala z kombinézy. Ale nezkoušela jsem. Teď mi spí dopoledne ve stojícím kočárku i 2 h. Je to asi týden. Proboha, co bych za to předtím dala, já musela pořád jezdit. Konečně můžu doma něco udělat. Určitě to za pár dní zase bude jinak. Takže teď toho využívám a kašlu na uspávání v postýlce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65352
8.2.12 21:41

Nikdy jsme nenechala vyřvat.....
3 hodiny stojí a řve?????a co jsi dělala ty 3 hodiny?????
Já uspávala.....držela jsme za ruku,nebo spal se mnou–lehli jsme si a já povídala šeptem až usnul…
Ale nechat řvát 3 hodiny bych nedala…
Uspávám doted a je to ta hezká část dne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.12 21:44

fufíí - nemůžu uspat bez chování, kočárku nebo večerního kojení (ležíme vedle sebe ve velké posteli a pak přendám do postýlky)

sterezie - no právě, v tom kočárku to ted kvůli mrazům nešlo a taky se nějak rozjeli sousedi a když jsem nechala na chodbě v kočárku, tak byla co chvíle vzbuzená a já furt uspávala znovu a znovu a pak už to ani stejně nešlo..

No ale asi to takhle fakt nepůjde, ted je zase už podruhé vzhůru, sedí v postýlce a plače, už má z postýlky asi trauma a jak se trošku probere a zjistí, ze je tam tak je konec spaní..

děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65352
8.2.12 21:49

Tak si jí nech ve velké posteli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
8.2.12 21:50

Tak u nás - malé je 22 měsíců, probíhá uspávání tak že s ní ležím v posteli, hladím ji, držím za ruku a čekám až usne. Ted už má svojí postel, takže se pak jen opatrně zvednu a odcházím, když byla menší, tak jsem ji po usnutí přendala do postýlky a byl klid.
Asi ji takhle budu uspávat hodně dlouho, ale je to příjemná chvilka kdy se k sobě tulíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
8.2.12 21:54
Petra Z píše:
Tak si jí nech ve velké posteli ;)

Taky bych to zkusila ve vaší posteli, když je tak zvyklé z večera. Já uspávám stylem dítě v postýlce, já v posteli a držím ji za ruku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
8.2.12 21:56

ale jde,jen stačí vydržet,nechovej polož do postýlky a já i trochu přidržela do pár minut povolila a byla jak beránek,pomáhalo hodně zpívání a ššššššš a za mě je tedy lepší vydržet to že si k ní sednu a budu jí něco pěkného povídat(zpívat než ju nechat 3 hodiny řvát,ona si do pár dní zvykne,pak mě malá pozorovala jak zpívám,různě si pohrávala s míma prstíkama,bylo to úžasný,jo a důležitá je taky hodina v kterou jí dávaš spát,zkus jí každý den dávat ve stejnou dobu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
8.2.12 22:08

Taky nejsem zastánce vyřvávání apod.....Dítě prostě většinou usne, když má svůj režim a když ho nemá, tak jako moje dítě, tak prostě když je unavené a to musíš poznat na něm. Obdivuju tě a trochu teda nechápu, co jsi dělala ty tři hodiny, když řval.........Když jsem viděla na dceři, že je unavená, ale nechtěla si prostě přes den odpočinout, všechno kolem bylo důležitější, tak i klidně doma jsem ji prostě na chvilku uspala v kočárku, v malém bytě, zdřímla si třeba hodinku, někdy ani to ne, ale pomohlo jí to. Za 2,5 roku se u nás nekonalo žádné vyřvávání apod. Je v pořádku a prospívá dobře. Jo a velkou postel naprosto miluje, to když se chci já pořádně bez přerušování vyspat, tak si ji tam vezmu a spíme jak andílci všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí