Použitý nebo nový?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
397
22.2.16 21:09

Použitý nebo nový?

Ahoj, nemohu se rozhodnout, zda koupit hluboký kočár nový nebo použitý. Budeme mít jedináčka, takže využiji jen chvíli… Našla jsem hodně inzerátů na polské trojkombinace, prodávají se cca za poloviční cenu (kolem 6000) a záruka je třeba ještě rok. Nebo koupit nový a pak prodat? Ale nevím… Kočár nový za 30.000 jsem zavrhla (líbí se mi Bugaboo, ale viděla jsem použitý a zdálo se mi, že už má odježděno)…, nejsem „kočárkovací“ typ, chci nafukovací kola, budu často skládat do auta a jednoduchý vzhled (nejlépe jednobarevný nebo alespoň bez výrazných vzorů - našla jsem fajn kočárek třeba za 2000, ale s květy nebo „bublinami“, což nechci). Máte zkušenosti s prodejem použitého kočárku? Nebo s koupí? Nechci primárně šetřit na dítěti, ale penízky nechci vyhazovat… :oops: Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101534
22.2.16 21:13

@LauraLola Koupila jsem použitou trojkombinaci (nikoliv poláka), odvozila moje 2 děti a teď ho má kamarádka, takže aktuálně jede 4 dítě a používání na něm není nijak výrazně vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30302
22.2.16 21:17

@LauraLola do polského použitého kočárku bych nešla. Přijde mi, že mají kolikrát odjezděno už po jednou dítěti natož po víc. Ale nějaký kvalitnější proč ne, ten ti poslouží a můžeš ho za stejnou cenu poslat o dům dál. Já jsem teda šla do nového, ale už s ním jezdíme v kuse přes 4 roky a ještě chvíli budeme. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
22.2.16 21:18

Plánovala jsem dvě děti, měla jsem trojkombinaci za 9, jezdila jsem s ní 4 roky a ještě ji prodala. V tvém případě bych se použitého nebála, vypereš si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
22.2.16 21:18

Mam pouzity a nevidim duvod, proc ne, pokud jde ten vnitrek vyprat. S prodejem jeste zkusenost nemam, ale celkove dost veci porizujeme z druhe ruky a co nepotrebujeme, prodavame zase dal…ale nejcasteji s osobnim vyzvednutim, abych se mohla na tu vec podivat, u veci jako kocar stoprocentne, obcas ctu, ze si ho nekdo necha poslat postou, to bych neriskovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
22.2.16 21:20

Dvě sousedky koupili „Poláka“ z druhé ruky a obě s ním hned něco měli, jedna prasklé kolečko a ta druhá si teď po pravdě nejsem jistá přesně co, něco s nějakou tyčí, a obě měli děsný problém na to pak sehnat náhradní díly a když už sehnali tak stály skoro víc než nový kočár…
No po pravdě já dneska vybírat znovu tak nevím co bych vybrala :-D. Měli jsme na děti MC Mura celkem drahý, odvozil obě, ale navztekali jsme s u něj taky dost, teď máme sporťák Bebe Beni Izzy a celkem pohoda, i když mouchy taky má.
Kamarádka si teď nechala dovést od jiné kamarádky kočárek z Polské tržnice, chtěla jen hluboký na krátkou dobu a je krásný a vypadá fajn. Jiná kamarádka si koupila nedávno na malého kočárek z Německa a má ho celý rozvrklaný a nadává na něj a chce jiný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1393

Tak já můžu doporučit spíše nový. Koupila jsem použitý Casualplay S4 a i když byl od známého a po vyčištění vypadal jako nový, tak už to nebylo ono. Koupili jsme si tedy nový kočárek a byla to úplně jiná jízda, takže když jsme kupovali sporťák, tak nebylo nad čím váhat a šli jsme zase do nového. Ale pokud za něj nechceš vyhodit majlant, tak určitě poslouží i starší..Hlavně aby byl po jednom dítěti..Jinak trojkombinaci koupíš i pár měsíců použitou a skoro za polovinu, taky jsem takhle prodávala. Za mě můžu doporučit Depemo Alpiron, byl to nejlepší kočárek co jsme měli i když je polský. Casualplay, ani Britax, který máme teď mě tolik neoslovili..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617

Měla jsem novou trojkombinaci Jané, poř. cena 20 tis, plus něco postupně dokupováno. Použité na dvě děti a prodala jsem ho letos za 8 tis. V pořádku, běžné známky opotřebení. Kdybych měla třetí koupím klidně použitý zvlášt hlubokou, zvlášt sporták nebo místo něj hned nějaké lepší golfky. Vajíčko nové nebo od kamarádky abych znala stáří, stav…Pokud nejste na kočárkování koupila bych starší hluboký a pak třeba nové nebo použité golfy, které jsou podobné sportáku, tedy jdou do lehu, spojená rukojet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
22.2.16 21:21

Tak není to sice moje osobní zkušenost (já teprve čekám) ale mám kolem sebe několik lidí co už mimča mají a tak mohu trochu porovnávat.

dva kamarádi mají kočárky nové, takové střední cenové kategorie (do 12000) a jsou spokojení. Žádné skryté vady, opotřebení, není nutnost nic vyměňovat, koupili komplet takže není potřeba nic ani dokoupit. Ale oba plánují další děti takže si ho hodlají schovávat dál.

Tři kamarádky mají kočárky z „druhé ruky“. dvě ho měli úplně v pohodě, sem tam maličká oděrka, nějaká volnější nitka ale jinak stav krásný, hlavně korbičky jsou vidět, že byly využité prostě jen chvilku takže stav nádhera a také nemuseli nic vyměňovat, opravovat nebo tak, a stál je půlku, a rozhodně po nich není na odpis (od jedné ho zase budu mít já a je stále pěkný)
a ta třetí měla akorát problém, že musela vyměnit kola protože už byly nějaké „jeté“ ale i tak jí to vyšlo mnohem lépe než koupit nový a jinak je taky spokojená :)
a v podstatě nemají problém to i pak poslat dál, kočárky jsou stále moc pěkné, takže si myslím, že by prodej nebyl problém ani u koupeného z druhé ruky :)

jinak u těch z druhé ruky obvykle vidím, že není problém toho, že ti vše detailně nafotí, jsou ochotní odpovědět na otázky a často se na něj dá i podívat :)

ale bohužel nemám zatím kolem sebe nikoho kdo vysloveně na bazaru nebo tak kočárek prodával :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
22.2.16 21:22

Koukej po netu jsou zensky co koupi kocar a moc nejezdi nebo jezdi malo. Za me radsi kvalitni pouzity, nez levny smejd. Ja koupila od pani maxi cosi. Mela ho asi pul roku byl jak novy nenasla sem jediny skrabanec a jeste rok sem mela zaruku. A stal o 8 tisic min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
22.2.16 21:23

Koupila jsem kombinaci za 3000,– a za stejnou cenu ho prodala, používali jsme ho jen půl roku a ne moc často, takže vypadal stejně jako při koupi. Kupovala jsem nový až sporťák, ten využíváme hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.2.16 21:25

Taky mám použitý a byl o polovinu levnější než nový a neměnila bych. Za ušetřené peníze na kočárku koupíš další potřebné věci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
22.2.16 21:25

Ja bych teda kočár za 30 tisíc taky nekupovala ale dat za použity polsky kočár 6 tisíc kdyz novy stoji stejne tolik bych nedala a radeji bych ten kočár koupila novy… Zkus se podivat na stránky www.chytramama.com jsou to kočárky z Polska a některé jsou fakt krásné a myslím ze ceny jsou taky super :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
22.2.16 21:28

@LauraLola Když jsem čekala své první dítě, řekla jsem, že chci jedině kočár nový, žádný ježděný, aby v něm bylo dost místa-nemám ráda kočárky, kde je dítě jak „ušláplné“ a koupila jsem trojkombinaci s nafukovacími koly i košík na nákupy prostorný. Jenže pak v reálu, byl kočár těžký jak kráva a jak malý rostl, byl těžší a těžší. Ve finále jsem pak píchla a nemohla sehnat rok a půl duši, lepená nedržela. v den, kdy jsem píchla, jsem koupila u nás v bazárku ježděný, pěkný prostorný a žádné kombinace. Prodej toho nového, s novou duší samodřejmě, jsem měla pocit, že je neprodejný a musela jsem o víc jak polovinu dolů, aby mi tu nezůstal na věky. Mít dalšího prcka, půjdu do slušného ježděného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
22.2.16 21:32

Kamarádka koupila novej polskej za 10 tis. trojkombinaci a každou chvíli ho měla v servisu, dokonce se jí jednou při jízdě složil 8o :zed:
Já koupila tady na bazárku casuplay S4 za 6 tis a sporťák máme ještě na chalupě, malýmu bude 2,5 roku a kočárek vydržel a čekám že ještě vydrží. Já bych novej nekupovala, protože bych ho pak prodala pod cenou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí